Kulmala: Végre fel akarom emelni a bajnoki trófeát

 

Topcsatárt szerződtetett az FTC-Telekom a finn junior-világbajnok személyében.

Minőségi erősítést jelentett be az Erste Liga címvédője, hiszen leigazolta Rasmus Kulmalát, aki az elmúlt két évben a DVTK Jegesmedvék egyik meghatározó játékosa volt. A finn nem akármilyen ajánlólevéllel rendelkezett, hiszen junior-világbajnok volt hazája színeiben. Miskolcra Lengyelországból szerződött tavalyelőtt, ahol az Orlik Opole mezében 25 meccsen 20 pontot, majd a rájátszásban további 5 találkozón 5 egységet szedett össze. “Lengyelországban ugyan jól ment a játék, ám a körülmények miatt nagyon jó döntés volt részemről, hogy ott hagytam őket. A klubnak anyagi gondjai voltak, a csapatunk a közelében sem volt annak, amit profinak neveznek. Anssi Rantanen csapattársam volt Opolében, aztán Miskolcra igazolt, és nagyon jókat mesélt nekem a városról, a klubról, no meg Magyarországról. Így amikor a Jegesmedvék megkerestek, örömmel mondtam igen, és végül két nagyon szép évet töltöttem ott. Megmondom őszintén, előtte nem sokat tudtam a magyar hokiról, de kellemes meglepetés volt számomra, hogy a csapatok milyen komoly játékerőt képviselnek, és hogy valóban profi módon működnek. Ebben a két évben magam is láttam, hogy a magyar hoki nagyon gyorsan fejlődik, a játékosok egyre jobbak.”

Első évében a finn csatár remekelt Miskolcon, az Erste Liga alapszakaszában pont/meccs átlagot hozott 38 mérkőzésen, 22 góllal és 16 assziszttal, amire a rájátszásban alaposan rátett, 8 találkozón 12 egységet íratott fel a neve mellé, 7 gól és 5 gólpassz formájában. “Nagyon jól éreztem magam a csapatban, és ez látszott is a teljesítményemen. Közel voltunk hozzá, hogy megnyerjük a ligát, ezért volt fájdalmas nézni, ahogy mások emelik a fejük fölé a trófeát. Az Erste Liga nagyon feküdt nekem, ezért is várom, hogy visszatérjek, és megkezdjük a felkészülést augusztusban. A zöld-fehérek bajnokok lettek, így természetes, hogy ez lesz a cél a következő szezonban is. Rettentően várom, hogy ebben én is segítsem a csapatot, a végén pedig végre felemelhessem az áhított serleget. A nyári felkészülés alatt végig erre emlékeztetem magam. Abban biztos vagyok, hogy a liga még jobb lesz, mint korábban, és ez nekem is kihívást jelent.”

kulmala-tzs

fotó: Teszárovics Zsuzsa

Kulmala második miskolci évben szintlépés várt a csapatra, hiszen a szlovák topligában kellett helytállni. “Ez bizony jó nagy lépés volt az egész csapatnak. Nem voltak könnyű meccsek, mindig abszolút a legjobbadat kellett adnod, hogy esélyed legyen a pontszerzésre. Szinte minden ellenfélnél erősebb, gyorsabb és tapasztaltabb hokisok voltak, és ehhez fel kellett nőnünk. Nagyszerű tapasztalat volt ez számomra is, hiszen nagyobb csarnokokban, több néző előtt játszhattam.” A 24 éves támadónak különösen a szezon első fele sikerült jól, ám az utolsó hónapokban kevesebb gólt és pontot szerzett. “Úgy gondolom, tisztességesen helytálltam, az alapszakaszban lőttem 17 gólt, adtam 25 gólpasszt, ez a 42 pont szerintem ezen a szinten nem rossz. Sajnos pontosan nem tudom megmondani, mi történt a szezon második felében, amikor valóban visszaesett a teljesítményem. Úgy éreztem, az ellenfelek elkezdtek erősebb sorokat jégre küldeni ellenünk, emiatt nehezebb lett gólt szerezni, és még azért is jobban meg kellett küzdeni, hogy egyáltalán helyzetbe kerüljünk.”

Rasmus Kulmala tehát visszatér az Erste Ligába, de miért pont a Ferencváros ajánlatát fogadta el? “Ebben nagyrészt az játszott közre, hogy sok játékost ismerek a csapatból, tudom, mire képesek, amit persze már tavaly is bizonyítottak a bajnokság megnyerésével. De ami a legfontosabb, szeretnék bajnok lenni, és persze vonzó volt, hogy szerepelni fogunk a Kontinentális Kupában is. Már beszéltem Fodor Szabolcs vezetőedzővel, kész vagyok bármilyen szerepben játszani, amit csak szán nekem. Úgy érzem, tisztában van vele, milyen poszton tudom a legtöbbet kihozni magamból, és ezért meg is teszek majd mindent. Bízom benne, hogy jó szezonunk lesz. Ha győztes csapatban játszol, minden sokkal vidámabb és élvezetesebb.”

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
december 6., kedd
EL 18:30 FTCGYE 2-3 HVÉGE
BL 19:00 LULJUK 
    • SPORT 2
december 7., szerda
U20 16:30 HUNJPN 3-4VÉGE
BL 17:30 MHKZUG 
    • SPORT 2
MK 18:40 BJADAB 4-3VÉGE
december 8., csütörtök
U20 17:00 HUNJPN 5-3VÉGE
MK 18:30 FTCUTE 2-2VÉGE
SHL 19:00 RBKVLH 
    • SPORT 2
december 9., péntek
EL 17:30 BRASCC INFO
EL 18:30 DABFTC INFO
EL 18:30 MISDEB INFO
EL 18:40 BJAUTE INFO
december 10., szombat
SHL 15:15 RBKSKE 
    • SPORT 2
AL 19:00 FTCSZG 
AL 21:00 ETODBF 
december 11., vasárnap
VB20 13:00 HUNDEN 
EL 17:30 SCCGYE 
ICEHL 17:30 AVSPUS 
EL 17:40 BJAMIS 
AL 18:00 WRMASP 
EL 18:00 UTEFTC 
EL 18:30 DEBDAB 
AL 20:00 LHLIKO 
december 12., hétfő
VB20 16:30 HUNKAZ 
Partnerünk
Archívum