Kulmala: Végre fel akarom emelni a bajnoki trófeát

 

Topcsatárt szerződtetett az FTC-Telekom a finn junior-világbajnok személyében.

Minőségi erősítést jelentett be az Erste Liga címvédője, hiszen leigazolta Rasmus Kulmalát, aki az elmúlt két évben a DVTK Jegesmedvék egyik meghatározó játékosa volt. A finn nem akármilyen ajánlólevéllel rendelkezett, hiszen junior-világbajnok volt hazája színeiben. Miskolcra Lengyelországból szerződött tavalyelőtt, ahol az Orlik Opole mezében 25 meccsen 20 pontot, majd a rájátszásban további 5 találkozón 5 egységet szedett össze. ?Lengyelországban ugyan jól ment a játék, ám a körülmények miatt nagyon jó döntés volt részemről, hogy ott hagytam őket. A klubnak anyagi gondjai voltak, a csapatunk a közelében sem volt annak, amit profinak neveznek. Anssi Rantanen csapattársam volt Opolében, aztán Miskolcra igazolt, és nagyon jókat mesélt nekem a városról, a klubról, no meg Magyarországról. Így amikor a Jegesmedvék megkerestek, örömmel mondtam igen, és végül két nagyon szép évet töltöttem ott. Megmondom őszintén, előtte nem sokat tudtam a magyar hokiról, de kellemes meglepetés volt számomra, hogy a csapatok milyen komoly játékerőt képviselnek, és hogy valóban profi módon működnek. Ebben a két évben magam is láttam, hogy a magyar hoki nagyon gyorsan fejlődik, a játékosok egyre jobbak.?

Első évében a finn csatár remekelt Miskolcon, az Erste Liga alapszakaszában pont/meccs átlagot hozott 38 mérkőzésen, 22 góllal és 16 assziszttal, amire a rájátszásban alaposan rátett, 8 találkozón 12 egységet íratott fel a neve mellé, 7 gól és 5 gólpassz formájában. ?Nagyon jól éreztem magam a csapatban, és ez látszott is a teljesítményemen. Közel voltunk hozzá, hogy megnyerjük a ligát, ezért volt fájdalmas nézni, ahogy mások emelik a fejük fölé a trófeát. Az Erste Liga nagyon feküdt nekem, ezért is várom, hogy visszatérjek, és megkezdjük a felkészülést augusztusban. A zöld-fehérek bajnokok lettek, így természetes, hogy ez lesz a cél a következő szezonban is. Rettentően várom, hogy ebben én is segítsem a csapatot, a végén pedig végre felemelhessem az áhított serleget. A nyári felkészülés alatt végig erre emlékeztetem magam. Abban biztos vagyok, hogy a liga még jobb lesz, mint korábban, és ez nekem is kihívást jelent.?

kulmala-tzs

fotó: Teszárovics Zsuzsa

Kulmala második miskolci évben szintlépés várt a csapatra, hiszen a szlovák topligában kellett helytállni. ?Ez bizony jó nagy lépés volt az egész csapatnak. Nem voltak könnyű meccsek, mindig abszolút a legjobbadat kellett adnod, hogy esélyed legyen a pontszerzésre. Szinte minden ellenfélnél erősebb, gyorsabb és tapasztaltabb hokisok voltak, és ehhez fel kellett nőnünk. Nagyszerű tapasztalat volt ez számomra is, hiszen nagyobb csarnokokban, több néző előtt játszhattam.? A 24 éves támadónak különösen a szezon első fele sikerült jól, ám az utolsó hónapokban kevesebb gólt és pontot szerzett. ?Úgy gondolom, tisztességesen helytálltam, az alapszakaszban lőttem 17 gólt, adtam 25 gólpasszt, ez a 42 pont szerintem ezen a szinten nem rossz. Sajnos pontosan nem tudom megmondani, mi történt a szezon második felében, amikor valóban visszaesett a teljesítményem. Úgy éreztem, az ellenfelek elkezdtek erősebb sorokat jégre küldeni ellenünk, emiatt nehezebb lett gólt szerezni, és még azért is jobban meg kellett küzdeni, hogy egyáltalán helyzetbe kerüljünk.?

Rasmus Kulmala tehát visszatér az Erste Ligába, de miért pont a Ferencváros ajánlatát fogadta el? ?Ebben nagyrészt az játszott közre, hogy sok játékost ismerek a csapatból, tudom, mire képesek, amit persze már tavaly is bizonyítottak a bajnokság megnyerésével. De ami a legfontosabb, szeretnék bajnok lenni, és persze vonzó volt, hogy szerepelni fogunk a Kontinentális Kupában is. Már beszéltem Fodor Szabolcs vezetőedzővel, kész vagyok bármilyen szerepben játszani, amit csak szán nekem. Úgy érzem, tisztában van vele, milyen poszton tudom a legtöbbet kihozni magamból, és ezért meg is teszek majd mindent. Bízom benne, hogy jó szezonunk lesz. Ha győztes csapatban játszol, minden sokkal vidámabb és élvezetesebb.?

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum