Hayes 50 millióért marad Philadelphiában

   

A 27 éves center hét évre írt alá. A Flyers ezen kívül egy-egy csere keretében megszerezte Niskanent és Braunt is.

Kevin Hayes februárban, még a cserestop idején került a Rangersből a Jetsbe. A bérkeret szorításában lévő Winnipeg nem tudta volna megtartani a július 1-jén szabadügynökké váló centert, ezért néhány napja egy ötödik körös választásért átadta a játékos jogait a Flyersnek. Chuck Fletchernek, a csapat GM-jének két hete maradt arra, hogy megegyezzen a játékossal és Philadlephiában tartsa. Először úgy tűnt, hogy ez nem fog menni mert a szezont 55 ponttal szerző center úgy nyilatkozott a hétvégén, hogy inkább tesztelné a piacot és csak utána írna alá. A Boston tűnt lehetséges befutónak, de megegyezett egymással Hayes és Fletcher. A szerződés megkötését az is nagyban segítette, hogy Hayes edzője az az Alain Vigneaut lesz, akivel négy évet dolgozott együtt a Rangersben.

A szerződés értelmében Hayes 2026-ig a következő hét évben összesen 50 millió dollárt kap, ami szezononként 7,14 milliót jelent a számára. A szerződés semmilyen kitételt nem tartalmaz, azaz a játékost bármikor, bármilyen körülmények között el lehet cserélni. A szélsőként is kiválóan használható Hayes valószínűleg a második sorban kap majd helyet James van Riemsdyk és Jakub Voracek között.

hayes

Az igen aktív Chuck Fletcher a szerződéshosszabbítás után két cserét is nyélbe ütött még. Először megvált a hátvéd Radko Gudastól, az NHL egyik legrenitensebb, többször is hosszabb időre letiltott játékosától, akiért a szintén hátvéd Matt Niskanent kapta a fővárosból. A csere után Gudas elmondta, hogy alaposan meglepődött a cserén és emiatt nagyon rosszul érzi magát, mert nagyon szeretett a Flyersben játszani. Az üzlet egyértelmű nyertese a Philly, még úgy is, hogy 1 milliót átvállalt Gudas fizetéséből, amivel együtt 3 millióval emelkedett a fizetésekre fordított összeg. A Philadelphia GM-je ezek után San Jose felé vette az irányt, ahonnan elhozta a 32 éves, szintén hátvéd Justin Braunt egy idei második és egy jövő évi harmadik körös választásért. A Flyersnek ezzel a lépéssel további 3,8 millióval emelkedett a bérkerete, de még így is majdnem 23 milliós szabad helye maradt, ami azt jelenti, hogy Fletchertől további aktivitás várható.

A San Jose ezzel szemben nem titkoltan csinálja a helyet a bérkeretben. Karlsson hosszabbítása és Braun elpasszolása után Doug Wilson 16 milliós hellyel gazdálkodhat, viszont ide kellene beszorítania a Kevin Labanc, Joonas Donskoi, Joe Pavelski, Joe Thorntom, Timo Meier ötöst, amely elsőre megoldhatatlan feladatnak látszik.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
augusztus 1., csütörtök
UP 18:00 H20US18 
augusztus 3., szombat
FEL 17:00 LVCGYE 
FEL 19:00 MACTRK 
augusztus 8., csütörtök
FEL   DEBJAS 
FEL   VCSTIT 
augusztus 9., péntek
FEL   DEBDRS 
FEL 17:30 DUMMIS 
augusztus 10., szombat
FEL   CARAVS 
FEL   DEB
FEL 17:00 MACVSV 
FEL 18:00 DABTIT 
Partnerünk