Külföldön Winter Classic-ozik a cseh Extraliga

 

Először kerül sor az ország határain túl cseh élvonalbeli bajnoki mérkőzésre. A dupla Winter Classic helyszíne Drezda lesz január 4-én.

Az eseményre a Hockey Open Air 2020 rendezvény keretében kerül sor Németországban. A szászországi főváros futballarénája, a Rudolf Harbig Stadion nem először lesz szabad téri hokimeccs színhelye. 2016-ban a Dresdner Eislöwen és a Lausitzer Füchse már színültig töltötte a létesítményt, több mint 31 ezren voltak akkor kíváncsiak a két szomszédvár DEL-2-es derbijére. A műsorban ezúttal is szerepel ez a rangadó, de a szervezők csavartak egyet a történeten, és egy cseh bajnokit is a programba iktattak. Ezen a mérkőzésen a HC Verva Litvinov fogadja a Sparta Prahát. A választás kézenfekvő, Litvinovban van a Drezdához legközelebbi extraligás csapat, a prágaiakat pedig a német hokilegenda, Uwe Krupp edzi.

A 2020. január 4-ei esemény iránt óriási az érdeklődés, a jegyértékesítés megkezdését követő 24 órában 13 500 belépőt foglaltak le a szurkolók az összesen 32 066 férőhelyes stadionban, háromszor annyit, mint ahányan a drezdai jégcsarnokba beférnek. Teljes árú belépők 24,90 eurótól vásárolhatók az esemény honlapján.

drezdenwc

Cimkék: , , , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Partnerünk