Üzbég újonc csatlakozik a VHL-hez

 

A taskenti együttes Humo néven kapcsolódik be az orosz másodosztály küzdelmeibe.

Mint arról két évvel ezelőtt már írtunk, Üzbegisztán szeretne egy KHL-csapatot, de realitása első körben csak a VHL-csatlakozásnak volt. Utóbbi megvalósult: az orosz másodosztály legutóbbi ülésén négy új együttest, köztük egy üzbég klubot befogadtak. A Humo Taskent megnyerte a négycsapatos üzbég alapszakaszt, ám a döntőben vereséget szenvedett a Szemurgtól.

A Humo otthonát 2019. március 15-én adták át, a 175 millió euróból épült csarnok 12 500 néző befogadására alkalmas. (A megnyitó ünnepség összefoglalóját az alábbi videón megtekinthetik.) A csapat vezetőedzője a korábban az Amurnál és a Nyeftehimiknél is dolgozó Jevgenyij Popihin, míg a sportigazgatói feladatokat az éveken át a Dinamo Rigánál dolgozó Normunds Sejejs látja el.

Az üzbég jégkorong a szovjet idők után gyakorlatilag megszűnt létezni ? előtte a Binokor Taskent rendszerint a másodvonalban volt érdekelt ?, feltámasztására ugyanakkor több kísérlet is történt. A szövetséget előbb 2013-ban, majd tavaly alapították újra, jelenleg az IIHF tagjelöltje. Üzbegisztán válogatottja nem szerepel a világranglistán, mivel ez ideig nem létezett, tehát nem is játszott mérkőzéseket a nemzetközi színtéren.

Új csatlakozó lesz a VHL-hez a KHL-es Barisz farmcsapata, a Nomad Nur-Szultan. A fővárosiaké a harmadik kazah csapat az orosz másodosztályban, ahol a Torpedo Uszty-Kamenogorszk és a Szariarka Karaganda már képviseli az A csoportba visszajutott nemzetet, utóbbi meg is nyerte a legutóbbi kiírást.

Az immáron 33 csapatos VHL ősztől strukturáltabbá válik: főcsoportokra és divíziókra osztják a résztvevőket. Mindeddig egy oda-vissza körből állt az alapszakasz. A liga az üzbégek érkezésével már négy ország (Kazahsztán, Kína, Oroszország, Üzbegisztán) által érintett bajnoksággá vált.

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum