Az NHL-es csapatok megértették Kaapo Kakkót

 

A játékos ügynöke pontosított: szerinte Kakko nem kihagyja a szintfelmérőt, egyszerűen csak igazoltan hiányzik róla.

Kedden jelent meg az NHL honlapján –  amiről mi is beszámoltunk –, hogy a finn csatár nem lesz ott a draft előtti szintfelmérőn. Jóllehet a hírben hangsúlyosan benne volt, hogy fizikai képtelenség részt venni egy eseményen, amely egy győztes világbajnoki döntő után egy nappal kezdődik egy másik kontinensen, Mike Liut, Kakko ügynöke mégis szükségét érezte, hogy a liga honlapjának írt levélben tisztába tegyen néhány részletet: „Kaapo nem kihagyja a szintfelmérőt, hanem a világbajnokság késői időpontja és az ünneplés megakadályozza őt abban, hogy részt vegyen rajta. Ez az ünneplés egész héten zajlani fog, és Kaapónak minden percéből ki kell vennie a részét. Azok az NHL-es csapatok, amelyekkel beszéltem a dologról, teljes mértékben támogatták, hogy játékosom a csapattal és a nemzettel legyen. Fontos megérteni, hogy Észak-Amerikán kívül a világbajnokság olyan, mint a Stanley Kupa.”

Liut nem részletezte, hogy mely csapatokkal egyeztetett, de a Devils és a Rangers – mint első két választó – biztosan köztük volt. Az ügynök még óvatosan is fogalmazott a Stanley Kupával kapcsolatban, hiszen az NHL büszke lenne rá, ha olyan nézettséget tudna produkálni bármely csapat városának régiójában, mint amilyet a vb-döntő ért el Finnországban.

Az öt és fél milliós országban több mint hárommillióan nézték a finálét.

„Fél órával a lefújás után máris tízezer ember gyűlt össze Helsinki belvárosában egy spontán ünneplésre, a zuhogó eső és a 9 fok ellenére.” (A mindezekről készült videó-összefoglalót ide kattintva tudja megnézni, aki még nem látta.) Erről már Goran Stubb, az NHL európai scoutigazgatója beszélt a liga honlapjának. Az első buli is reggelig tartott, de ez nem fogható ahhoz, ami másnap, a csapat hivatalos fogadásán történt, ahova 40 ezer ember gyűlt össze, és a köztársasági elnök is köztük volt.

Érthető, hogy Kappo ügynöke fontosnak érezte az aprónak tűnő részletek helyükre illesztését. A látszatát is kerülni akarta ugyanis annak, hogy fiatal ügyfele nem tiszteli a ligát és a draftot annyira, hogy szükségét érezze elmenni rá. A helyzet persze kétségkívül nem szokványos. A draft jelenlegi 1/2-es helyén egy felnőtt világbajnok található, miközben az NHL-csapatokban volt annyi rugalmasság, hogy belássák: vannak pillanatok, amelyekről nagyobb hiba lenne 18 évesen lemaradni, mint a szintfelmérőről.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
október 18., vasárnap
EXL 16:00 NITMIS TÖRÖLVE
ICEHL 17:30 AVSHCB 5-4VÉGE
    • DIGI SPORT 2
EL 18:30 DEBMAC 1-5VÉGE
EL 18:30 UTETIT 6-3VÉGE
október 20., kedd
EXL 18:00 KOSMIS 4-1VÉGE
október 22., csütörtök
EL 18:00 UTEDAB 3-4 BVÉGE
EL 18:30 DEBVAS TÖRÖLVE
EL 18:30 TITMAC 0-3VÉGE
október 23., péntek
EXL 18:00 NZÁMIS TÖRÖLVE
október 24., szombat
EL 17:00 DABMAC 4-5VÉGE
EL 17:30 TITFTC 3-5VÉGE
ICEHL 17:30 HCIAVS TÖRÖLVE
október 25., vasárnap
ICEHL 16:30 RBSAVS TÖRÖLVE
október 27., kedd
EL 18:00 DABUTE 
EL 18:00 MACFTC 
Partnerünk
Archívum