Az NHL-es csapatok megértették Kaapo Kakkót

 

A játékos ügynöke pontosított: szerinte Kakko nem kihagyja a szintfelmérőt, egyszerűen csak igazoltan hiányzik róla.

Kedden jelent meg az NHL honlapján ?  amiről mi is beszámoltunk ?, hogy a finn csatár nem lesz ott a draft előtti szintfelmérőn. Jóllehet a hírben hangsúlyosan benne volt, hogy fizikai képtelenség részt venni egy eseményen, amely egy győztes világbajnoki döntő után egy nappal kezdődik egy másik kontinensen, Mike Liut, Kakko ügynöke mégis szükségét érezte, hogy a liga honlapjának írt levélben tisztába tegyen néhány részletet: ?Kaapo nem kihagyja a szintfelmérőt, hanem a világbajnokság késői időpontja és az ünneplés megakadályozza őt abban, hogy részt vegyen rajta. Ez az ünneplés egész héten zajlani fog, és Kaapónak minden percéből ki kell vennie a részét. Azok az NHL-es csapatok, amelyekkel beszéltem a dologról, teljes mértékben támogatták, hogy játékosom a csapattal és a nemzettel legyen. Fontos megérteni, hogy Észak-Amerikán kívül a világbajnokság olyan, mint a Stanley Kupa.?

Liut nem részletezte, hogy mely csapatokkal egyeztetett, de a Devils és a Rangers ? mint első két választó ? biztosan köztük volt. Az ügynök még óvatosan is fogalmazott a Stanley Kupával kapcsolatban, hiszen az NHL büszke lenne rá, ha olyan nézettséget tudna produkálni bármely csapat városának régiójában, mint amilyet a vb-döntő ért el Finnországban.

Az öt és fél milliós országban több mint hárommillióan nézték a finálét.

?Fél órával a lefújás után máris tízezer ember gyűlt össze Helsinki belvárosában egy spontán ünneplésre, a zuhogó eső és a 9 fok ellenére.? (A mindezekről készült videó-összefoglalót ide kattintva tudja megnézni, aki még nem látta.) Erről már Goran Stubb, az NHL európai scoutigazgatója beszélt a liga honlapjának. Az első buli is reggelig tartott, de ez nem fogható ahhoz, ami másnap, a csapat hivatalos fogadásán történt, ahova 40 ezer ember gyűlt össze, és a köztársasági elnök is köztük volt.

Érthető, hogy Kappo ügynöke fontosnak érezte az aprónak tűnő részletek helyükre illesztését. A látszatát is kerülni akarta ugyanis annak, hogy fiatal ügyfele nem tiszteli a ligát és a draftot annyira, hogy szükségét érezze elmenni rá. A helyzet persze kétségkívül nem szokványos. A draft jelenlegi 1/2-es helyén egy felnőtt világbajnok található, miközben az NHL-csapatokban volt annyi rugalmasság, hogy belássák: vannak pillanatok, amelyekről nagyobb hiba lenne 18 évesen lemaradni, mint a szintfelmérőről.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 2-1VÉGE
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR INFO
VB18 16:30 JPNHUN INFO
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 
    • AMC MIKRO
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 
    • SPORT 1
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum