Kaapo Kakko kihagyja a draft előtti erőfelmérőt

 

A finn csodacsatárnak aligha kell még bizonygatnia bármit is, és logisztikailag is lehetetlen lett volna megszervezni.

Az NHL-ben a draftot általában június harmadik hetében tartják, és nincs ez másként idén sem. Vancouverben június 21?22-én választhatnak a csapatok játékost maguknak a 18 évesek közül. Annak érdekében, hogy testközelből is megismerhessék leendő választottjaikat, a draft előtt egy héten át rendezik az úgynevezett scouting combine eseményt, ahol minden játékosnak komplex orvosi vizsgálaton kell átesnie. Itt a csapatok vezetői személyesen is elbeszélgethetnek velük, és egy kombinált erőfelmérőn is részt kell venniük. Ennek során minden elképzelhető aspektusát lemérik a draftra jogosult játékosoknak, a fizikai erőtől a robbanékonyságig. Ez általában elég nagy presztízsű versengéshez vezet a topjelöltek között.

Idén ez a versengés azonban biztosan kevésbé lesz izgalmas, hiszen a finn Kaapo Kakko bejelentette, hogy nem vesz részt az erőfelmérőn. Ezzel nincs egyedül, hiányozni fog még Szemjon Csisztyakov, Vlagyiszlav Firsztov, Danyiil Gutyik, Danyiil Miszjul és Kirill Szlepec is, ők mindannyian oroszok.

Kakko döntése aligha meglepő, ha tekintetbe vesszük, hogy vasárnap világbajnoki döntőt játszott Finnország válogatottjának tagjaként, amelyet meg is nyert a csapat, így hétfőn Helsinkiben vett részt a hivatalos ünnepi ceremónián. Mivel az erőfelmérő hétfőn kezdődött és szombatig tart, aligha tudott volna olyan teljesítményt nyújtani, mint normális körülmények között, az ezt igénylő speciális felkészülést követően.

Emellett szezonbeli teljesítménye is önmagáért beszél. Decemberben junior-világbajnok lett, ahol a fináléban meccset eldöntő gólt szerzett, a finn élvonalban egy találattal megdöntötte Alexander Barkov gólcsúcsát: 22-tt 18 évesen még senki nem szerzett a Liigában. A felnőtt világbajnokságon hat gólt lőtt a Kanada elleni döntőben Marko Anttila a róla kapott kiállításból egyenlített. Kakko hivatalosan továbbra is csak a második helyen áll az amerikai Jack Hughes mögött, az esélyeket itt latolgattuk kettejük között. A döntés tehát érthető, mindazonáltal formabontó is egyben. Nem nagyon fordult még elő ugyanis, hogy egy ennyire előre rangsorolt játékos kihagyja a draftot közvetlenül megelőző legfontosabb teszteket.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
november 28., kedd
EL 18:30 DEBGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCBRA 7-1VÉGE
EL 18:30 MISSCC 4-3 HVÉGE
ICEHL 19:15 RBSAVS 4-1VÉGE
december 1., péntek
EL 18:00 DEBFHA 2-3 HVÉGE
EL 18:30 FTCUTE 2-1VÉGE
AL 19:00 ASPETO 8-4VÉGE
ICEHL 19:15 AVSVSV 3-2VÉGE
AL 20:45 WRMSPC 5-3VÉGE
december 2., szombat
EL 15:00 DABBJA 2-4VÉGE
ICEHL 17:30 AVSHCI 5-3VÉGE
AL 19:30 FTCVAS ÉLŐ
AL 19:30 ÓHADBF ÉLŐ
AL 20:00 LHLIKO ÉLŐ
december 3., vasárnap
EL 17:00 UTEDAB 
EL 17:30 FHAMIS 
EL 18:30 DEBFTC 
Partnerünk
Archívum