Kaapo Kakko kihagyja a draft előtti erőfelmérőt

 

A finn csodacsatárnak aligha kell még bizonygatnia bármit is, és logisztikailag is lehetetlen lett volna megszervezni.

Az NHL-ben a draftot általában június harmadik hetében tartják, és nincs ez másként idén sem. Vancouverben június 21?22-én választhatnak a csapatok játékost maguknak a 18 évesek közül. Annak érdekében, hogy testközelből is megismerhessék leendő választottjaikat, a draft előtt egy héten át rendezik az úgynevezett scouting combine eseményt, ahol minden játékosnak komplex orvosi vizsgálaton kell átesnie. Itt a csapatok vezetői személyesen is elbeszélgethetnek velük, és egy kombinált erőfelmérőn is részt kell venniük. Ennek során minden elképzelhető aspektusát lemérik a draftra jogosult játékosoknak, a fizikai erőtől a robbanékonyságig. Ez általában elég nagy presztízsű versengéshez vezet a topjelöltek között.

Idén ez a versengés azonban biztosan kevésbé lesz izgalmas, hiszen a finn Kaapo Kakko bejelentette, hogy nem vesz részt az erőfelmérőn. Ezzel nincs egyedül, hiányozni fog még Szemjon Csisztyakov, Vlagyiszlav Firsztov, Danyiil Gutyik, Danyiil Miszjul és Kirill Szlepec is, ők mindannyian oroszok.

Kakko döntése aligha meglepő, ha tekintetbe vesszük, hogy vasárnap világbajnoki döntőt játszott Finnország válogatottjának tagjaként, amelyet meg is nyert a csapat, így hétfőn Helsinkiben vett részt a hivatalos ünnepi ceremónián. Mivel az erőfelmérő hétfőn kezdődött és szombatig tart, aligha tudott volna olyan teljesítményt nyújtani, mint normális körülmények között, az ezt igénylő speciális felkészülést követően.

Emellett szezonbeli teljesítménye is önmagáért beszél. Decemberben junior-világbajnok lett, ahol a fináléban meccset eldöntő gólt szerzett, a finn élvonalban egy találattal megdöntötte Alexander Barkov gólcsúcsát: 22-tt 18 évesen még senki nem szerzett a Liigában. A felnőtt világbajnokságon hat gólt lőtt a Kanada elleni döntőben Marko Anttila a róla kapott kiállításból egyenlített. Kakko hivatalosan továbbra is csak a második helyen áll az amerikai Jack Hughes mögött, az esélyeket itt latolgattuk kettejük között. A döntés tehát érthető, mindazonáltal formabontó is egyben. Nem nagyon fordult még elő ugyanis, hogy egy ennyire előre rangsorolt játékos kihagyja a draftot közvetlenül megelőző legfontosabb teszteket.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum