Roman Josit mindenképpen meg akarják tartani

 

Ez az első számú cél Nashville-ben, az viszont elképzelhető, hogy P. K. Subbant elcserélik. Erről David Poile, a csapat GM-je nyilatkozott.

Pierre LeBrunnek, a The Athletic szakírójának adott nagyobb interjút a Predators főmenedzsere. A 69 éves szakember a nyári tervekről két dolgot tudott biztosan elárulni. Az egyik, hogy Roman Josi csapatkapitány szerződéshosszabbítása mindennél nagyobb prioritást élvez. A másik, hogy Subbanért több komoly ajánlat is érkezett, így lehetséges, hogy megválnak tőle. Poile elmondta, hogy Josi, a két ügynöke ? Judd Moldaver és Jeff Jackson ?, valamint ő a világbajnokság után ülnek le négyesben egy megbeszélésre, ahol vázolják terveiket. Az biztos, hogy a liga egyik legjobb hátvédje eddig “aprópénzért”, évi négymillió dollárérét terelgette a pakkot. Ez az összeg most alaphangon a duplájára ugorhat. A svájci a legjobb korban van 28 évével, minden játékost figyelembe véve az ötödik legmagasabb jégideje volt, 15 góljával a hetedik, 56 pontjával a kilencedik helyen végzett a hátvédek között.

Amennyiben a feleknek sikerül megállapodniuk, az új szerződés 2020. július 1-jén léphet életbe. Jelen állás szerint a Predatorsnak 26 millió dollárnyi szabad helye lesz jövő nyáron, ebből Josi simán elvihet nyolcat-kilencet. A fennmaradó keretbe olyan játékosokat kellene beszorítani idén, mint Colton Sissons, Wayne Simmonds és Brian Boyle, majd egy év múlva Mikael Granlund és Craig Smith, és akkor még nem esett szó a harmadik-negyedik soros kiegészítő emberekről. Ez elsőre csak úgy tűnik megoldhatónak, ha a csapat komoly áldozatokat hoz. Ezt Subban elcserélésében látja Poile, akinek a fizetése évi 9 millióval terheli a keretet. Poile nem titkolta, hogy csalódást okozott Subban az idei rájátszásban: “Készen állok a következő évre. Nem tudom, mi fog történni pontosan. Tavaly azt mondtam, hogy nem fogunk változtatni. Most nem mondom, hogy idén nem. Nem azt mondom, hogy teljesen újratervezzük a csapatunkat, de lesznek változások. Csak a munkámat fogom végezni, megnézem, hogy ki elérhető és ki nem. Végezni fogok néhány vizsgálatot. Ha van lehetőség arra, hogy a csapatunk bármi áron jobb legyen, akkor lépni fogok.”

Subban is megszólalt a lehetséges cserével kapcsolatban. A szavaiból az tűnt ki, hogy nem érzi magát teljes biztonságban a csapatnál. Burkoltan utalást tett arra, hogy akár el is cserélhetik ilyen szezon után: “Ha tényekről beszélek, akkor én vagyok a legjobban fizetett játékos ebben a csapatban, ami hatalmas felelősséggel jár. Csakúgy, mint mindenki másnak, nekem is mindent meg kell tennem ezért a fizetésért. De kiestünk az első fordulóban, nem tudtuk megvalósítani azt, amit el akartunk érni. Ezt ki kell javítanunk, és remélem, hogy része leszek a megoldásnak. Ugyanakkor meg fogom érteni azt is, ha a klub a lehető legtöbbet akarja elérni, és ezért mindent meg fog tenni a jövőben.”

subban

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 2-1VÉGE
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 4-2VÉGE
VB 16:00 HUNJPN ÉLŐ
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA INFO
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR 
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA 
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 
VB 16:00 HUNSLO 
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum