A magyarok tanították franciákat verni a briteket

   

Peter Russell vezetőedző nem esett kétségbe háromgólos hátránynál sem, mert eszébe jutott a tavalyi budapesti világbajnokság.

A TSN villáminterjúkat készített Nagy-Britannia Franciaország felett aratott szenzációs győzelme ? és A csoportban maradása ? után a csodatévő válogatott néhány tagjával és a vezetőedzővel. Peter Russell az elején még sablonos válaszokat adott: ?Senki nem számított arra, hogy eljutunk ide, de a torna folyamán egyre jobb lett a játékunk, most pedig óriási jellemről tettünk tanúbizonyságot, 0-3 után megmutattuk, hogy van karakterünk.?

De aztán a riporter megkérdezte, mi futott át az agyán, amikor a franciák belőtték a 0-3-at jelentő harmadik góljukat, amire britesen őszinte és jópofa válasz érkezett: ?Tavaly Magyarországon kétgólos hátrányban voltunk a szárnyaló magyar válogatottal szemben, amelyet telt házas tömeg űzött-hajtott. Úgyhogy most sem gondoltam másra, mint hogy voltunk már ilyen helyzetben, ismerjük a szitut, a franciák két lövésből ütöttek két gólt, vissza tudunk jönni innen is. Aztán amikor a harmad végén már csak 2-3 volt, lehetett látni az öltözőben, hogy meglesz ez: nagyon együtt volt a csapat, élveztük a játékot, mindenki mosolygott.?

A 16 másodperccel a vége előtt a Papp László Arénában bekapott gól természetesen még jó darabig fájni fog a magyar szurkolóknak ? egyébként azt is Robert Farmer szerezte, akárcsak Kassán a harmadikat ?, ugyanakkor nem rossz érzés, hogy volt némi pedagógiai értéke a történteknek nem csak a mi számunkra, de a briteknek is. Nekünk az a tanulság, hogy a magyarnál magasabban jegyzett válogatott nagyobb előnyről is képes kikapni, holott a veszítenivalója is nagyobb. Mert kétségünk ne legyen afelől, hogy a 2008 óta A csoportos franciák számára nagyobb pofon a kiesés, mint nekünk az, hogy éppen nem jutottunk fel.

Az is tanulságos, hogy a kiesésről szóló francia szövetségi híranyagban a csalódottság mellett nem mulasztják el megjegyezni: az elmúlt 12 év volt a leghosszabb periódus, amit a francia válogatott egy huzamban az elitben töltött, a csapatkapitány Damien Fleury 69. A csoportos mérkőzése pedig szintúgy rekord.

Az interjúkat Peter Russell-lel és a játékosaival ide kattinva lehet megnézni és meghallgatni.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT ÉLŐ
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum