EBYSL nem lesz, Jens Brändström a KMH U20 edzője

 

Kóger István, a Hokiklub Budapest utánpótlás-igazgatója a magyar bajnokság mellett az EUHL-ben is versenyeztetné a juniorcsapatot.

A tavasz folyamán eldőlt, hogy a magyar U20-as csapatok nem fognak részt venni az EBEL utánpótlás bajnokságában, az EBYSL-ben – derült ki Kóger István szavaiból, aki az előző idényben igazolt át Fehérvárról a KMH-hoz. A szakember a klub honlapjának adott interjúban elmondta, éppen ezért új koncepció mentén dolgoznak: olyan U20-as csapatot szeretnének kialakítani, amely a magyar bajnokság mellett a cseh központú egyetemi bajnokságban is szerepel. A KMH eddig is versenyzett az EUHL-ben – ahol legutóbb elvben 12 közép-európai és 5 svéd gárda küzdött a győzelemért, ám az északi divízió eredményeiről nincsenek adatok –, de idén az elérhető statisztikák szerint nem szerepelt fényesen.

Kóger István szerint a cél az, hogy színvonalas utánpótlásképzést hozzanak létre, amelyben a fiatal játékosok a nemzetközi színtéren is megmérethetik magukat. A magyar bajnokság által kínált 30-40 találkozó mellé így még 16-18 nemzetközi meccset tehetnek komolyabb ellenfelekkel szemben.

A KMH U20 vezetőedzője a svéd Jens Brändström lesz. A 37 éves szakember játékoskarrierje befejeztével a Linköping HC női csapatánál kezdett trénerként, majd egyebek mellett a norvég Sparta Sarpsborg utánpótlásában általános igazgató is volt. A legutóbbi években két svéd harmadvonalbeli csapatnál vezetőedzősködött.

Olyan utánpótlásrendszert formálnának a Hokiklubnál, amelyben a közös U20-as és EUHL-es keret az Ertse Liga-gárda farmcsapata is lesz egyúttal. “Szeretnénk elérni, hogy fiatal és tehetséges játékosainknak meglegyen a lehetőségük, hogy kemény munkával bekerülhessenek az Erste Liga-csapatunk edzés-, majd mérkőzéskeretébe. Fontos kiemelnünk, hogy felnőttcsapatunk edzői stábja együtt fog dolgozni az új U20-as csapat vezetőedzőjével és az utánpótlás-szakmai csoporttal, hogy a fiatalok a megfelelő képzést kaphassák” – fogalmazott Kóger István a cikkben.

Cimkék: , , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Partnerünk