Sági Martin a DEAC-ban folytatja

   

A még mindig csak 21 éves támadó az UTE-t hagyja el a debreceni klub kedvéért.

Az átigazolásról a DEAC hivatalos honlapja adott hírt. Az utánpótlásban végig kiemelkedő teljesítményt nyújtó Sági Martin már a 2015/16-os szezonban megmutathatta magát a felnőtthokiban, mégpedig az INL-es Feldkirchben, ahova a linzi junioroktól kölcsönözték ki 5 mérkőzés erejéig. 2016/17-ben a DVTK Jegesmedvék Erste Liga-bajnok csapatában sok lehetőséget kapott, és ezt meg is hálálta, az alapszakaszban 26, a rájátszásban 6 pontot ért el. Ezt követően igazolt az UTE-hoz, ahol első szezonjában 20, a másodikban 23 egységig jutott. Menet közben a nagyválogatottban is bemutatkozott, eddigi 3 találkozóján 1 gólpasszt adott.

“David Musial és stábja nagy tehetségnek és igazi gólvágónak tartja Sági Martint, aki az elmúlt években bebizonyította, hogy képes komoly feladatokat megoldani – írja a DEAC-honlap. – A szakvezetők arra számítanak, hogy csatasorba állásával a DEAC támadó potenciálja és eredményessége jelentősen növekszik. Úgy vélik, ha több bizalmat és jégidőt kap, akkor rövidesen az Erste Liga topjátékosává válhat. A fiatal jégkorongozó is éppen ezért döntött a váltás mellett.”

“Úgy gondolom, hogy a fejlődésem szempontjából, hogy meghatározóbb játékos lehessek, még több jégidőre van szükségem. Nagyon szimpatikus számomra, hogy a DEAC-ban a fiatal magyar játékosok is szerepet kapnak, és a fejlődéshez is tökéletesek a körülmények. Nagyon örülök ennek a lehetőségnek, és alig várom a szezonkezdést. Bízom benne, hogy együtt el tudjuk érni a kitűzött célokat” – nyilatkozta ugyanott a szerződéskötés kapcsán Sági Martin.

sagi

fotó: DEAC Jégkorong

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Partnerünk