A legérdekesebb adat Horváth Bálint új klubjáról

 

Rikard Grönborg, a svéd válogatott háromszoros világbajnok szövetségi kapitánya szerepel a Tyringe SoSS egyik örökranglistájának élmezőnyében.

A Division 1-ba szerződött Horváth Bálint új klubjával kapcsolatos információkat böngészgetve bukkantunk a megosztandó érdekességre. Napjaink egyik legelismertebb edzője, aki 2017-ben és 2018-ban is megnyerte a világbajnokságot Svédország szövetségi kapitányaként – 2013-ban másodedzőként volt vb-aranyérmes –, különösebb magaslatokat egyébként nem tartalmazó játékoskarrierje során egy szezon erejéig a Tyringében is megfordult kölcsönben. Ennyi is elég volt neki ahhoz, hogy felkapaszkodjon a klub egyik örökranglistájának élmezőnyébe. Rikard Grönborg 32 mérkőzésen lépett jégre a svéd harmadvonalban 1992/93-ban, és 3 gólt, valamint 12 asszisztot jegyzett. Ez eddig semmi különös – viszont összegyűjtött 122 kiállításpercet is. Ez már elég volt ahhoz, hogy ő legyen a Tyringe valaha volt 5. legbüntetettebb jégkorongozója egy szezonon belül. Bónusz: Grönborg a következő idényt az ugyancsak Division 1-os Hammarbyban töltötte, ahol 150 percig jutott, majd befejezte játékos-pályafutását.

Azt követően aztán a világ egyik legjobb edzőjévé emelkedett, amit vb-érmei mellett az is bizonyít, hogy többször felmerült: európaiként is helyet kaphat valamelyik NHL-csapat kispadján. Erre idén még nem fog sor kerülni, ugyanis a legfrissebb hírek szerint Rikard Grönborg a 2019/20-as szezonban a svájci ZSC Lions vezetőedzője lesz. Persze addig még van dolga a szlovákiai világbajnokságon is, ahol alapvetően a címvédés lenne Svédország feladata.

gronborg

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Partnerünk