Ezzel a góllal döntötte el a meccset a Blues

   

Colton Parayko bombája lebontotta Bishopot, Jaden Schwartz gyönyörű gólt lőtt az üresen maradt kapuba. Jól döntöttek a játékvezetők?

Az elmúlt évekhez képest ebben a rájátszásban egyre többször kerülnek a középpontba a játékvezetők negatív előjellel. A sorozat a San Jose?Vegas hetedik mérkőzésén kezdődött, ami után eltiltották a bírópárost a második körtől. A negatív széria Panarin Boston ellen lőtt szabálytalan góljával folytatódott. A tegnapi Stars?Blues meccsen pedig a Gord Dwyer, Chris Rooney páros borzolta a kedélyeket, miután felrúgtak egy íratlan szabályt, és megadták Jaden Schwartz gólját, miközben a hazaiak kapusa, Ben Bishop már másodpercek óta a földön feküdt.

A videóból jól látszik, hogy a Blues bekkje, Colton Parayko irdatlan erejű bombája nagyon rossz helyen találja el Bishopot, a kulcscsont tájékán. A kapus összerogy, a játék folytatódik, Alex Steen csap le a szabadnak nyilvánított korongra, lövése messze elkerülné a kaput, ám Jaden Schwartz a levegőből beüti. Könnyen lehet, hogy egy teljes értékű Bishopon is kifogott volna, de a bírói döntésről azóta is megoszlanak a vélemények.

A szabálykönyv szerint a játékvezetőknek jogukban áll tovább engedni a játékot, ha úgy ítélik meg, hogy a kapus nem szenvedett komoly sérülést. Ebben az esetben akkor állíthatják meg a játékot, amint a sérülést szenvedett kapus csapattársai megszerzik a korongot. A döntést bírálók szerint a játékvezetők a lövés után nem láthatták, mennyire komoly Bishop sérülése, a kapusokat pedig fokozott védelem illeti meg, így nem lett volna szabad továbbengedni a támadást. Az ellenoldalon ezzel szemben azzal érvelnek, hogy bármit is láttak a játékvezetők, az események utólag a döntés jogosságát bizonyítják, hiszen a gól után Bishop rövid ápolást követően a pályán maradt. Ha a sérülésre hivatkozva megállítják a St. Louis-i támadást, majd ezek után a kapus a pályán marad, akkor a Blues játékosai jogosan reklamáltak volna. Bishopot végül 33 másodperccel később, a negyedik bekapott gólja után cserélték le.

Jim Montgomery vezetőedző a meccs után elmondta, elővigyázatossági okokból Bishopot megröntgenezték, az előzetes vizsgálatok szerint nincs komolyabb baja. A szakember elmondta azt is, neki nincs baja az ítélettel. Lehet, hogy a kivételes sportszerűség szólt belőle, de az is elképzelhető, hogy az immár elkerülhetetlen hetedik meccs előtt elejét akarta venni annak, hogy játékosai figyelmét egy olyan körülmény vonja el, amin már úgysem tudnak változtatni.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum