Pavel Dacjuk távozik a SZKA-tól

 

A KHL-játékospiac nyitásának első napján főleg a légiósok mozogtak, de a legnagyobb hír egyértelműen a rutinos csatár szentpétervári búcsúja.

Május 1-jén megnyílt a KHL játékospiaca. Pavel Dacjuk elköszönt a SZKA-szurkolóktól, egyelőre nem jelentette be, hol folytatja pályafutását. A 40 éves csatár három szezonon át játszott a szentpéterváriaknál, 2017-ben Gagarin Kupát nyert az együttessel, összesen 169 mérkőzésen 133 (40+93) pontot gyűjtött. Olyasmit is lehet olvasni róla, hogy visszatérne a Detroithoz. A SZKA-hoz kapcsolódó hír, hogy megszerezték a Szalavat Julajev finn csatárát, Joonas Kemppainent, tehát megbomlott az ufaiak Omark, Kemppainen, Hartikainen sora.

A Metallurg már az első napon komoly átigazolási híreket jelentett be. A magnyitogorszkiakhoz három kanadai csatlakozik: Brandon Kozun a Lokomotivtól, Paul Postma az Ak Barsztól, Eric O'Dell a Szocsitól érkezik. Kozun és O’Dell egyaránt ott voltak a pjongcsangi olimpián. Oroszokkal is erősödött a Metallurg, Sztanyiszlav Galimov kapus, Vlagyimir Galuzin és Gyenyisz Parsin csatárok egyaránt a Torpedótól igazolnak a kétszeres Gagarin Kupa-győzteshez, utóbbi ráadásul a Nyizsnyij Novgorod-iak házi pontkirálya volt. A többi új játékoshoz hasonlóan kiemelkedő név Andrej Loktyionov is, aki öt év után hagyta el a Lokomotivot.

A legutóbbi két szezon bajnoka, az Ak Barsz és a CSZKA játékost cserélt. A fővárosiakhoz csatlakozik a cseh csatár, Jirí Sekac, míg a kazanyiak Igor Ozsiganov játékjogát kapták meg. A CSZKA-hoz kapcsolódó hír, hogy a dán Jannik Hansen Gagarin Kupa-győztesként bejelentette a visszavonulását.

A Lokomotiv két neves légióssal bővítette keretét. A francia Stéphane Da Costa kiváló szezont tudhat maga mögött az Avtomobilisztban, 66 meccsen 23 gólt lőtt és 25 gólpasszt osztott ki. A svéd Anton Lander két Ak Barsz-szezon után váltott, a 2018-as Gagarin Kupa-sikerből 8+5 ponttal vette ki a részét a playoffban.

Az Amur továbbra is cseh jégkorongozókkal tölti fel a légióskeretét. Miután szerződést hosszabbítottak Marek Langhamer kapussal, valamint Michal Jordán és Tomás Zohorna is marad a csapatnál, a habarovszkiak a finn Pelicanstól leigazolták utóbbi öccsét, Hynek Zohornát. Az Amur ötödik légiósa a Kunluntól megszerzett Ondrej Vitásek lesz.

A Szibir is a ligán belülről igazolt külföldieket, a novoszibirszkiek maradnak a finn vonalnál. Juuso Puustinen és Mikael Ruohomaa a Nyeftyehimik két legponterősebb csatára volt a legutóbbi szezonban. Az amerikai Samuel Löfquist a Kunluntól érkezik.

A Szocsi svéd játékosokat szerzett. Malte Strömwall az elmúlt két szezont a finn KooKoo színeiben töltötte, idén gól- és pontkirályként zárt a Liigában. Simon Bertilsson szintén újonc a KHL-ben, a 28 éves hátvéd az elmúlt egy évtizedben a Brynäsben jégkorongozott. A fekete-tengeri együttes egy oroszt is szerzett, Ilja Krikunov az Avtomobiliszttól jön.

Az Avtomobiliszt az Ak Barsztól igazolt hátvédet, Rafael Batirsin három év után hagyja el a kazanyiakat. A Traktor a Szpartaktól megszerezte Enver Liszint. A Torpedo a Szocsi csatárával, Sztanyiszlav Bocsarovval állapodott meg.

Cimkék:

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum