Szlovákia a kiesés szélére sodródott

 

Az A csoportos ifjúsági világbajnokság negyeddöntőinek meglepetése, hogy nem volt meglepetés: négy között az USA, Kanada, Oroszország és Svédország.

A legnagyobb várakozás talán a nagyon gyengén, három vereséssel kezdő, majd a svájciak ellen 12-0-val feltámadó címvédő Finnország meccsét kísérte a gólokat számolatlanul ontó USA ellen. Mint kiderült, a finnek lendülete időleges volt csak, a bombaformában lévő amerikaiakat esélyük sem volt megállítani. Az USA minden harmadot 2-0-ra nyert, a vége 6-0 lett. Ezúttal nem Cole Caufield, hanem a draft 1/1-es helyének első számú várományosa, Jack Hughes vitte a prímet, aki klasszikus mesterhármast szerzett. Caufield sem maradt gól nélkül, már 12-nél tart, két találatra van a csúcstartó Alekszandr Ovecskintől.

Hasonlóan egyoldalú meccset hozott Oroszország és Fehéroroszország találkozója, ahol 40 perc után az oroszok már 5-0-ra vezettek. A fehéroroszok a 17. percig tartották magukat, az első negyed órában nem kaptak gólt, aztán azonban az első harmad végéig kettőt is. A második harmad elejét is nagyon megnyomták az oroszok, öt perc alatt újabb két gólt ütve eldöntötték a nyitott kérdéseket. A vége ennek a meccsnek is 6-0 lett.

A meglepetéshez Lettország állt a legközelebb, amely Kanadával nézett farkasszemet. Az abszolút favorit juharlevelesek az első két harmadban elmentek 2-0-ra, de a lettek szívósan küzdöttek, és tíz perccel a vége előtt egy gólra faragták a hátrányt. Az eredmény az utolsó percig nem változott, ekkor a lettek lehozták a kapust, amiből viszont Kanada ért el újabb találatot. Ezzel együtt a baltiak minden tiszteletet megérdemelnek a 3-1-es vereségért.

Egyoldalúnak indult, de hasonló vége lett a svéd?cseh párharcnak is. A 22. percben a háromkoronások 3-0-ra vezettek, de a csehek nem adták fel. Kapust cseréltek, jött a már a Karlovy Vary felnőttcsapatában cseh Extraliga-playoffos mérkőzéseken is teljesítő Jan Bednar, aki 16 évének összes tapasztalatát összegyűjtve lehúzta a rolót a svédek előtt. Észbe kaptak elöl is a csehek, a 34. percben szépítettek, a záró felvonás első perceiben egy gólra zárkóztak, teljesen nyílttá téve a mérkőzést. Az eredmény azonban az utolsó negyed órában már nem nagyon akart változni, így az utolsó percre lehozták kapusukat a csehek. Ebből a svédek értel el gólt, kialakítva a 4-2-es végeredményt.

A negyeddöntőkkel párhuzamosan rendezték a kiesési kör első találkozóját, amelynek során Svájc és Szlovákia dönti el, hogy melyikük maradhat az A csoportban. Jól kezdett Szlovákia, hiszen az első percekben megszerezte a vezetést, ám a svájciak még az első harmadban kiegyenlítettek, majd 68 másodperccel a második megkezdése után már két góllal vezettek. Szlovákia kapust cserélt, de ettől elöl nem javultak a dolgok. Az újabb szlovák találat sehogy sem akart megszületni, két és fél perccel a vége előtt lehozták a kapust, ám később szabálytalankodtak, az emberelőnyt pedig kihasználták a svájciak, beállítva a 4-1-es végeredményt.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum