A CSZKA rekordokat döntögetve lehet bajnok

 

A KHL eddigi tíz döntője közül egy sem végződött söpréssel, a moszkvaiaknak összejöhet. Szorokin 125 perce nem kapott gólt.

3-0-s CSZKA-előnyről folytatódik pénteken a Gagarin Kupa döntője. Már az idei első két találkozó után is az alapszakaszgyőztes számított esélyesebbnek, ugyanis a KHL eddigi 10 döntőjéből 5-ször lépett meg 2-0-ra az egyik fél, és ha ezt tette, mindig meg is nyerte a trófeát. Némileg meglepő, hogy e párharcok harmadik felvonásán egy kivételtől eltekintve mindig szépített a hátrányban lévő fél: csak a Szalavat Julajev tudta behúzni az újabb meccset. A baskírok 2011-ben egy sikerre jártak a söpréstől, ami nem jött össze nekik, végül 4-1-es összesítéssel lettek bajnokok.

A CSZKA egy pénteki sikerrel nem csak a söprés szempontjából állíthat fel rekordot. Az eddigi 10 KHL-szezonban még sosem volt ugyanaz a csapat az alapszakasz győztese és a bajnok, a Kontinens-kupa – ami az alapszakasz legjobbjának jár – elhódítása eddig nem párosult Gagarin Kupával. Ehhez a legközelebb a CSZKA járt 2016-ban, ugyanis a moszkvaiak az egyetlenek, akik az alapszakasz-diadal után bejutottak a nagydöntőbe. Szerdán a fővárosiak kapusa, Ilja Szorokin is új rekordot állított fel: KHL-döntőben még sosem zárt két egymás utáni meccsen kapott gól nélkül egy kapus. A 23 éves hálóőr a második meccsen 27, a harmadikon 16 védéssel ért el shutoutot.

A KHL-döntő negyedik mérkőzését 18:30-től játsszák Balasihában, a találkozót 23 órától felvételről adja a Sport 2.

szorokin-cszka

Cimkék:

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Partnerünk