Järvenpää: Versenyképesebb csapatot akartunk

 

Igen sikeres EBEL-szezont produkált a Fehérvár AV 19, különösen az előző három tükrében. Feltettük kérdéseinket a vezetőedzőnek.

Az utóbbi évek legjobb eredményét érte el a Fehérvár AV 19 csapata az osztrák bajnokságban. Az alapszakaszban megszerezték a biztos rájátszáshelyet jelentő hatodik pozíciót, majd nagyon kemény csatára kényszerítették a költségvetésben és játékosállományban is magasabb polcon lévő Red Bull Salzburgot. A szezon előtt épp ilyen teljesítményre számított Hannu Järvenpää vezetőedző. “Nekem és a menedzsmentnek az volt a célunk, hogy a csapat erősebb, versenyképesebb legyen, mint az előző évben. A srácok elé azt a határozott célt tűztük ki, hogy jussunk be a rájátszásba. Ennek megfelelően a keretbe a magyar játékosok mellé olyan légiósokat kerestünk, akik megbízhatóak a különböző helyzetekben. Szintén lényeges volt az okos karakter, és hogy megtalálják a helyüket az öltözőben.”

Az alapszakaszban a csapatnak voltak jobb és rossz periódusai, ám a végére minden a helyére került. “Az alapszakasszal összességében elégedett vagyok. Mielőtt megtaláltuk volna a megfelelő egyensúlyt a támadás és a védekezés között, elég instabilak voltunk. Ha játszottunk egy jó mérkőzést, a következőn már nem tudtuk tartani azt a szintet. Novemberben kezdtük először látni a stabilitás jeleit, és ez szerencsére kitartott az alapszakasz végéig. Ebben jelentős szerepet játszott, hogy felfrissítettük a szakmai stábot. Antti Karhula nagyon sok izgalmas ötletet dobott be, különösen a támadójáték terén. Azt kell mondjam, és remélem, senkit sem bántok meg, de a Dunaújvárosi Acélbikák a szezon legnagyobb hibáját követték el, amikor elengedték őt.”

jarven

Fotó: Soós Attila/Fehérvár AV19

A szezonban több kiugró egyéni teljesítmény is repítette előre a Fehérvárt, elég csak Hári János második helyére gondolni az EBEL kanadai táblázatán. “Hirtelen nem is tudnék kiemelni senkit, olyan sok nevet kellene elsorolnom. De természetesen Hári János minden várakozást túlszárnyalt idei teljesítményével, a pontjai és góljai mellett nagyon megbízható játékot produkált a védekező zónában is.”

A csapat tehát az alapszakaszban kiharcolta az alanyi jogon járó playoffszereplést, de ez milyen hatással volt a középszakaszra? “Meg kell mondani őszintén, a hatodik hely megszerzésével kiürült a tank. A középszakasz elején ez abszolút meglátszott a játékunkon és az eredményeken. A végére azonban ismét megtaláltuk a stílusunkat, amivel újra a sikeres útra léptünk.”

A negyeddöntőben a bivalyerős Red Bull Salzburg jutott a fehérváriaknak, és bár alaposan feladták hatszor bajnok ellenfelüknek a leckét, túllépni nem tudtak rajta. Mi hiányzott ehhez? “A Red Bull Salzburg igazi erőmű, gyors, erős és veszélyes hokicsapat. Velük szemben mi szilárd, gyors hokit játszottunk, ám nekik sokkal nagyobb tapasztalatuk volt, ez juttatta őket az elődöntőbe. A mi fiatal játékosaink viszont fontos playofftapasztalatokkal gazdagodhattak, és ez rengeteget fog segíteni nekünk a következő szezonban, illetve a rájátszásban.”

Fehérváron mindig fontos szempont az EBEL-csapat és a Titánok együttműködése. “Úgy gondolom, az idén remekül tudtunk együtt dolgozni. Az edzői irodát is megosztjuk, és a kapcsolatunk messze túlmutat azon, hogy csak köszönjünk ott egymásnak. Rengeteget beszélgettünk a játékosokról, mire képesek, mire nem. A Titánoktól nagyon sok hokis vett részt a mi edzéseinken, ez is nagyon hasznos volt. Remélem, a következő szezonban is ilyen gördülékeny lesz a közös munka.”

Hannu Järvenpää már a szezon végjátékában meghosszabbította a szerződését. Hogyan készül a következő bajnoki évre? “Természetesen tervezünk változásokat a következő szezonra. Ebben a legnagyobb felelősség az enyém, de a munkában részt vesz Szélig Viktor mint general manager,  illetve a szakmai stáb többi tagja is. A játéktervünk módosításáról most nem szeretnék beszélni. Ezt az interjút a többi csapat vezetői is olvashatják!”

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum