Hozó: Hosszú és kemény sorozatra számítok

   

Hat év után jutott az Erste Liga döntőjébe a Csíkszereda, ahol az ellenfele az FTC-Telekom lesz. Hozó Levente másodedzővel latolgattuk az esélyeket.

Évek óta nem szerepelt olyan jól a Csíkszereda a magyar bázisú nemzetközi bajnokságban, mint az idén. Bár voltak hullámvölgyeik, összességében magabiztosan szerezték meg az Erste Liga alapszakaszának második helyét. A középszakasz azonban nem úgy sikerült, ahogy szerették volna. “Utólag visszatekintve már látjuk, mi volt a probléma – kezdte Hozó Levente. – A január, illetve a febuár első fele rendkívül sűrű volt számunkra, volt időszak, amikor az Erste Ligában, illetve a román bajnokságban 30 nap alatt 18 mérkőzést játszottunk. Ez nagyon sokat kivett a srácokból, és hullámzó teljesítményhez vezetett, de ezért nem hibáztathatjuk őket.”

A negyeddöntőben mindenki más ellenfelet választott, így középszakasz-negyedikként az örök vetélytárs Brassóval kerültek szembe. A várt nagy csata elmaradt, a csíkiek söpréssel jutottak tovább. “A Brassó elleni párharcoknak itt mindig kiemelt jelentőségük van. A fiúk mindig jobban felszívják magukat, ráadásul akkor már túljutottunk az említett meccsdömpingen. Nagyon jól elkaptuk a fonalat, a csapat kitűnő formában volt, így tényleg magabiztosan jutottunk be az elődöntőbe.”

SCC-FTC_20181201

A döntőért az Újpesttel kellett megvívniuk, és a párharcot nem kezdték jól, hiszen a lila-fehérek behúzták az első két meccset. “Valóban kikaptunk, de már akkor is közül voltunk hozzájuk. Többet lőttünk kapura, de nem csináltunk elég forgalmat, így megkönnyítettük a kapusuk dolgát. Azzal biztattuk a srácokat, hogy beletettük a munkát a meccsbe, és ha néhány részleten javítunk, akkor az eredménynek is jönnie kell. Így is lett, a két hazai találkozón jó játékkal, magabiztosan győztünk. A sorozat kulcsmérkőzése az ötödik volt Újpesten. Ott nagyot küzdöttünk, a védekezésünk is jól működött, végül elvettük a pályaelőnyüket. A hatodik találkozó tényleg a párharc csúcsa volt, ahogy korábban is mondtam: régen nem volt ilyen mérkőzés a Vákár Lajos Műjégpályán. Óriási csata volt, visszajöttünk kétgólos hátrányból, és az idegek harcát is mi nyertük, a 85. percben belőni a győztes gólt nem csak fizikai teljesítmény. Hihetetlen érzelmek szabadulnak fel ilyenkor az emberben, és nemcsak a góllövőre, Becze Tihamérra gondolok, hanem az egész csapatra, a csaknem kétezer szurkolóra a nézőtéren. Hatalmas élmény volt.”

Következhet tehát a döntő az FTC-Telekom ellen. A hokiban örök kérdés, hogy mérkőzésből érkezve, lendületből jobb-e nekikezdeni egy ilyen sorozatnak, vagy pihenten. “Annak idején játékosként nekem jobb volt, ha folyamatosan mérkőzést játszottunk. Persze mindkettőnek van előnye-hátránya, igazából ez a párharc során derül majd ki. Úgy gondolom, ennek nem lesz túl nagy jelentősége, mert hosszú, kemény sorozatra számítok. Ebben az évben ha találkoztunk, mindig a hazai csapat nyert. Ám ami eddig volt, azt el kell felejteni. Azért utazunk Budapestre, hogy egy vagy két mérkőzést nyerjünk, és elvegyük a Fradi pályaelőnyét. Természetesen tisztában vagyunk a zöld-fehérek erényeivel, tudjuk, hogy kitűnő csapat, nem véletlenül nyerték meg az alap- és középszakaszt is. Mi viszont teher nélkül játszhatunk, hiszen a kitűzött célt, a döntőt már elértük. Megállni persze nem akarunk, sőt! Hat éve játszottunk utoljára döntőt, akkor a DAB-bal szemben alulmaradtunk. Most szeretnénk végre hazahozni a serleget, és ezért mindent meg is fogunk tenni. Abban biztos vagyok, hogy óriási küzdelem lesz, és apróságok döntenek majd. Bízom benne, hogy a mi javunkra.”

Cimkék: , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 12:30 ITAJPN 2-3VÉGE
VB18 16:00 GBRSLO 2-3VÉGE
VB18 19:30 HUNAUT 1-3VÉGE
április 15., hétfő
VB18 12:30 JPNGBR 5-3VÉGE
VB18 16:00 AUTITA 7-0VÉGE
VB18 19:30 HUNSLO 1-2 BVÉGE
április 17., szerda
VB18 12:30 SLOITA 0-2VÉGE
VB18 16:00 AUTJPN 2-3VÉGE
VÁL 19:00 HUNSLO 7-4VÉGE
VB18 19:30 HUNGBR 4-5VÉGE
április 19., péntek
VB18 12:30 AUTGBR 3-2 HVÉGE
VB18 16:00 HUNITA 7-3VÉGE
VB18 19:30 JPNSLO 4-0VÉGE
KHL 23:00 AVGCSZ 
    • SPORT 2
április 20., szombat
VB18 12:30 ITAGBR 
VB18 16:00 SLOAUT 
VÁL 19:00 ITAHUN 
VB18 19:30 HUNJPN 
április 21., vasárnap
VÁL 14:00 GBRHUN 
Partnerünk