A Fradi határozott üzenetet küldött Debrecenbe

   

A DEAC annyi gólt kapott az Erste Liga-elődöntő első mérkőzésén, mint a korábbi három pesterzsébetin rendes játékidőben összesen.

Több meglepetés is történt a magyar bázisú nemzetközi bajnokság első elődöntő-összecsapásán. Egyrészt bár az FTC-Telekom pihenhetett egy hetet, míg a DEAC meccsből érkezett, ez mit sem változtatott a zöldek hozzáállásán, akik Tóth Adrián révén már az 52. másodpercben megszerezték a vezetést. Az idei szezonban még sosem kerültek ilyen gyorsan előnybe a hazaiak, akik innen nem is engedték ki a kezeik közül a vezetést. A második harmadban 4-0-ra mentek, ekkor Hetényi Zoltánt le kellett cserélni, a rájátszásban másodszor. Ez nem annyira a kapust minősíti, mint a komplett debreceni védekezést, de azért a csere ténye okozhat némi zavart a fejekben. Rögtön azt is hozzá kell tenni, hogy Hetényi teljesítménye kimagasló a szezonban, és nem jellemző, hogy egy ilyen fejlemény megingassa. A gyergyóiak elleni negyedik meccsen például szintén hetet kapott a csapat, akkor is 0-4 után vitték le, majd a következő találkozót nyerte a DEAC, nem kis részben Hetényi 95%-os produkciójának köszönhetően. Az idei három pesterzsébeti mérkőzést mindenesetre csak 3-2-re nyerte a Fradi, ebből kettőt büntetőkkel, vagyis a háromszor 60 perc alatt ugyanannyi gólt lőttek, mint az elődöntő nyitó felvonásán.

ftcdeb201902

A DEAC persze bízhat abban, hogy egy győzelem vagy egy vereség pont ugyanannyit ér, függetlenül a gólkülönbségtől, de a 7-2-es vereség mindenképpen olyan próba elé állítja a játékosokat, melynek során tanúbizonyságot kell adniuk arról, hogy képesek függetleníteni magukat a külső körülményektől. Ez annál is nehezebb lesz, mivel a DEAC kedden nem számíthatott legjobb csatárára. Hugo Turcotte nem részletezett sérülés miatt kihagyni kényszerült a találkozót. Az alapszakasz legponterősebb játékosa, aki 48 meccsen 33 gólt és 74 pontot szerzett, egyelőre hiányzott, és ez jogos aggodalommal tölti el a debreceni szurkolókat, még úgy is, hogy a lefújás után bizakodóan nyilatkozott vele kapcsolatban Kecskeméti Áron másodedző. A lecke tehát fel van adva a vendégcsapatnak, nagy kérdés, hogy a hosszú menetelés közben hogyan tudnak reagálni a fordulatokra. A feladat adott: két meccsük volt, hogy elvegyék esélyesebb ellenfelük pályaelőnyét, amiből egy maradt szerdára, és 0-2-vel hazamenni nem ígér sok jót a továbbiakra nézve.

FTC-Telekom–DEAC 5-2

   

A harmadik harmad feléig szoros volt a csata, utána komoly izgalmak közepette ugyan, de mégis magabiztosan húzta be a másodikat a Fradi.

A DEAC-ban ezen a találkozón sem léphetett jégre a pontgyáros Hugo Turcotte, így a 17 éves Kozma Ferenc került az első támadótrióba, Izacky és Novotny mellé.  Az első játékrészben egy-egy kiállítás után a 12. percbern megszerezte a vezetést a zöldeknek Roczanov Dezső. Ezt követően nem sokkal egyenlíteni tudtak a vendégek, Perrier kétpercesét Kovács Bronson gólra váltotta. A második felvonásban nem sok minden került a jegyzőkönyvekbe, de a lényeg az volt, hogy Tóth Adrián ismét előnyhöz juttatta csapatát, 2-1 negyven perc játék után. Az utolsó menetben aztán felgyorsultak az események. Előbb Walls növelte a különbséget a 42. percben, ám ezt Kozma passzából másfél percen belül csökkentette Novotny, visszahozva a debreceni esélyeket. Amelyek az 52. perc környékén szétfoszlani látszottak, hiszen 38 másodpercnyi különbséggel Perrier és Nagy Gergő is betalált, 5-2. A DEAC nem adta fel, David Musial Walls kisbüntetésekor már 53:47-nél lehozta Hetényit, majd miután Tóth Richárdot is kiküldték, előbb öt, majd hat a három ellen is mentek a debreceniek – hiába, nem tudtak közelebb kerülni a Fradihoz, maradt a közte három a végéig.

Az FTC-Telekom ezzel az Erste Liga-negyeddöntő második összecsapását is megnyerte, és 2-0-ra vezet a párharcban. Folytatás március 16-án Debrecenben.

ftcdeb

fotó: Micheller Szilvia/FTC

Erste Liga, Pesterzsébet Jégcsarnok , 379 néző. Játékvezetők: Kincses, Kincses, Árkovics, Muzsik.
Arany: 93,3% (Pleszkán)
K
Hetényi Z.: 90,2% (Gönczi)
Perrier, Jászai, Walls, Pavuk, Nagy G.
1
Vuorijarvi, Kovács, Kozma, Izacky, Novotny
Hegyi, Sarcia, Tóth A., Switzer, Tóth Richárd
2
Antal, Behal, Németh, Hári, Berta
Rantanen, Karmeniemi, Farkas, Roczanov, Tóth G.
3
Hetényi P., Markov, Silló, Kulesov, Molnár
Pozsár, Boros, Hardi, Dósa, Rafaj
4
Vincze, Márton, Salló
Fodor Szabolcs, Hennely Yul
E
Musial David, Kecskeméti Áron
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 11:26 FTC Roczanov Perrier Farkas
1-1 16:39 DEB PP Kovács Izacky Hári
2-1 21:47 FTC Tóth A. Switzer
3-1 41:18 FTC Walls Nagy G. Pavuk
3-2 42:34 DEB Novotny Kozma Izacky
4-2 51:29 FTC PP Perrier Pavuk Hegyi
5-2 52:07 FTC Nagy G. Pavuk Walls
51 Kapura lövések száma 30
14 Kiállításpercek 8

Az FTC-Telekom második győzelmének góljai

 

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 15., péntek
EBEL 19:15 RBSAVS 3-2 HVÉGE
március 16., szombat
EL 18:30 DEBFTC 0-3VÉGE
március 17., vasárnap
U20 12:30 AVSVIC 4-0VÉGE
EBEL 17:30 AVSRBS 4-6VÉGE
    • DIGI SPORT 2
EL 17:30 SCCUTE 4-1VÉGE
EXL 18:00 ZVOMAC 3-1VÉGE
EL 18:30 DEBFTC 1-4VÉGE
március 18., hétfő
EL 17:30 SCCUTE 5-3VÉGE
március 19., kedd
KHL 17:30 DMOCSZ 
    • SPORT 2
U20 18:30 AVSMAC INFO
U20 18:40 UTEETO INFO
EBEL 19:15 RBSAVS 
március 20., szerda
KHL 17:30 AVGBAA 
    • SPORT 2
EL 18:30 UTESCC 
március 21., csütörtök
U18 19:00 FTCKMH 
Partnerünk