Jókai Szilágyi Zsófiáék döntőbe jutottak

 

Itthon továbbra is topon a KMH Budapest, a Lulea ott lesz a svéd liga döntőjében. Összefoglaló a női jégkorong elmúlt hetének eseményeiből.

Női bajnokság

Egy mérkőzést rendeztek az elmúlt héten, a friss EWHL- és DEBL-bajnok találkozott, és a KMH Budapest 13-0-ra verte a Ferencvárost. Huszák Alexandra öt góllal és négy assziszttal, Averi Nooren 3+1-gyel zárt. A KMH továbbra is hibátlan mérleggel áll.

U25-ös bajnokság

Az elődöntőből az FTC már továbbjutott, miután idegenben 5-0-ra, otthon 3-0-ra verte az Angels NJSE-t. Az első meccsen Papacsek Réka és Józsa Orsolya is duplázott. A másik ágon harmadik meccs dönt, ugyanis a MAC Marilyn 2-1-re verte a KMH II-t, aztán a juharlevelesek visszavágtak, 3-2-re diadalmaskodtak. A második meccsen a MAC-ból Lőrincz Krisztina, a KMH-ból Metzler Regina duplázott, ráadásul utóbbi adta az asszisztot Fehér Orsolyának a győztes gól előtt. A döntőbe jutás kérdése vasárnap dől el.

Légiósok

A svéd bajnokságban Jókai Szilágyi Zsófia csapata, a Lulea háromszor nyert – 4-3 hosszabbításban, majd 4-3 és 6-2 – a HV71 ellen, ezzel ott van a fináléban. A március 13-án kezdődő párharcban az ellenfele a Linköping lesz.

Eldőlt a bent maradás és feljutás kérdése is. Az egyik osztályozón Pártos Réka csapata, a második vonalban remekül szereplő Karlskrona, valamint az SDHL utolsó helyezettje, a Göteborg csapott össze. A magyar hátvéd lehetett csalódott, ugyanis 2-0-val és 3-1-gyel alulmaradt a csapata. A másik ágon örülhetett egy magyar válogatott játékos, ugyanis Pintér Lili együttese, az SDE megőrizte SDHL-tagságát, ráadásul a csatár csapata egyik legjobbja volt a Skelleftea ellen. Az első, 4-1-re megnyert meccsen Pintér Lili szerezte az első és az utolsó gólt, aztán a 3-1-es találkozón két asszisztot osztott ki.

Cimkék:

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Partnerünk