Meccset kell nyernie a DEAC-nak Gyergyóban

   

A pályaelőny visszavételéért utaztak a debreceniek Gyergyószentmiklósra.

Döntetlenről folytatódik a párharc, amelynek nincs igazán favoritja – olvastuk a deacjegkorong.hu portálon, és azt kell mondanunk, hogy magunk sem fogalmazhattunk volna lényegre törőbben. Mi is azt írtuk már a DEAC–GYHK Erste Liga-negyeddöntő első mérkőzése előtt is, hogy a két csapat alap- és középszakasz-helyezésétől függetlenül nagyjából azonos erők csatájára számítunk. Ez Debrecenben be is bizonyosodott, amikor az első csatát a vendégek nyerték kedden, majd másodjára visszavágtak a hazaiak szerdán – és a különbség mind a két alkalommal minimális volt. A továbbiakra nézvést egyáltalán nem csodálkoznánk azon sem, ha hosszabbításos összecsapásra is sor kerülne előbb-utóbb.

Ami a szombati és vasárnapi gyergyószentmiklósi meccseket illeti, nyilvánvaló, hogy ezeknek sincs egyértelmű esélyesük. Talán egyedül a körülmények azok, amelyek a vendéglátók mellett szólnak, egyrészt a lelkes közönség és a várható telt ház, másrészt az, hogy a hírek szerint a csarnokban és az öltözőkben tapasztalt rendkívüli hideggel többeknek meggyűlt már a bajuk. Gyergyószentmiklósra pedig még nem nagyon érkezett meg a tavasz.

A várakozások kapcsán indokolt hosszabban is idézni még egy gondolatsort a DEAC honlapjáról: “Az ellenfél bizonyította, hogy keményen és szervezetten hokizó csapat, amely képes folyamatosan végigzakatolni a mérkőzéseit. A játékoskeretükben a fiatalos hév és a tapasztalat jó arányban ötvöződik, de a kapusuk is képes kiemelkedő teljesítményre. Meglátásunk szerint sok múlik azon, hogy az egyetemisták mennyire tudják a saját stílusukat játszani. A David Musial–féle meccsterv a szilárd védekezésből indul ki, nagyban támaszkodik Hetényi Zoltán klasszisára, az előrejátékban pedig a gólvágó csatárok hatékonyságára épít. Ez a terv már sokszor bevált, működhet a negyeddöntő további meccsein is, ha nem sűrűn csúsznak hibák a megvalósításba. A mieink eléggé tapasztaltak ahhoz, hogy kibírják a közönség részéről várható nyomást, sőt a maguk javára is fordíthatják, hogy a hazai szurkolók hajtják az övéiket. A fölösleges kiállítások és a súlyos védelmi hibák azonban már kívül esnek a tűréshatáron, ezeket ugyanis büntethetik a Gyergyó tapasztalt légiósai. Az emberelőnyös játék terén nagyot kell javulnunk, de bízunk abban, hogy ezúttal több önbizalmunk és szerencsénk is lesz, mint a hazai találkozókon.”

A Gyergyói HK-val kapcsolatos technikai információ, hogy egyrészt emelték a playoffra a jegyárakat, másrészt fizetőssé tették az online meccsközvetítéseket, így aki a távolból szeretné figyelni a fejleményeket, annak 5 eurót kell fizetnie ezért.

Végezetül a két csapat mérlegéről annyit, hogy az alapszakaszban háromszor nyert a DEAC és egyszer a GYHK, míg most ugye 1-1-re állnak. A történetnek akkor sem lenne vége, ha a hajdúságiak két vereséggel jönnének haza a túráról, de ezzel nagyon nehéz helyzetbe sodornák magukat.

debgye

fotó: deacjegkorong.hu

Gyergyói HK–DEAC 2-3

   

Hatalmas csatában vette vissza a pályalőnyt a Debrecen.

Története első gyergyószentmiklósi playoffmérkőzésén az első harmad 6. percében megszerezte a vezetést a hazai csapat, az ezúttal ismét svéd légiós, szóhoz juttatott Oscar Steén volt eredményes. Az előny nem tartott ki a játékrész végéig, Hugo Turcotte a szünet előtt nem sokkal egy belepiszkálós góllal egalizált. A második menet eleje a vendégeké volt, előbb Izacky talált, majd emberhátrányban kiugrott Turcotte, Gorjacsevszkih kapus rossz döntést hozott, amikor elébe korcsolyázott, 1-3 a 24. percben. A mérkőzés hátralévő részében – azaz a nagyobbik felében – mindent megtett a szépítésért és az egyenlítésért a GYHK. Különösen az utolsó felvonásban támadott rengeteget és nyomott erőteljesen a hazai gárda, azt követően, hogy a 42. percben Andrej Markov kihagyott egy büntetőt, amivel lényegében eldönthette volna az eldöntendőket. Nem tette, ehelyett másfél perccel később a duplázó Steén kilőtte közelről a hosszút, 2-3. Innen szinte állandóan Hetényi Zoltán kapuja előtt zajlott a játék, bár az is igaz, hogy volt veszély a DEAC kontráiban. Záporoztak a lövések, egyre-másra alakultak ki a veszélyes szituációk, hiába, újabb gól nem született. A kapuslehozatal sem segített a Gyergyón, ekkor már töredezett volt a játék, elfogyott az energia a vendéglátókból, maradt a 2-3.

A két utóbbi mérkőzést megnyerő DEAC 2-1-re vezet a párharcban, folytatás vasárnap, ugyancsak a lelkes és hangos gyergyószentmiklósi publikum színe előtt.

Deac-Gyergyó

fotó: deacjegkorong.hu

Erste Liga, Gyergyószentmiklós, 970 néző. Játékvezetők: Csata, Csata, Fehér, Péter.
Gorjacsevszkih: 93,3% (Ruczuj)
K
Hetényi Z.: 95,5% (Gönczi)
Jezsov, Kozma Zs., Pesztunov, Constantin, Csergő
1
Vuorijarvi, Kovács, Turcotte, Izacky, Novotny
Góga, Orbán, Sára, Steén, Vorobjov
2
Hetényi P., Markov, Németh, Berta, Salló
Bobcek, Nagy Cs., Daradics, Benedek, Péter
3
Antal, Behal, Silló, Molnár, Hári
Ivácson, Ferencz Csibi, Barabás, Elekes Darabont, Timaru
4
Vincze, Márton
Tisell Mikael, Vitali Donika
E
Musial David
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 05:17 GYE Steén Elekes Darabont
1-1 19:29 DEB Turcotte Hetényi P.
1-2 21:06 DEB Izacky Turcotte
1-3 23:56 DEB SH Turcotte Hetényi P.
2-3 43:10 GYE Steén Benedek Csergő
44 Kapura lövések száma 45
14 Kiállításpercek 14

A DEAC gyergyói sikerének videó-összefoglalója

 

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT ÉLŐ
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum