Ezt a bunyót tisztán megnyerte Pavuk Attila

 

A játékvezetők okosan alkalmazták a fair fightra vonatkozó szabályokat, a két játékos öt-öt perc után visszatérhetett.

A bécsi Armin Preiser az FTC-Telekom–Vienna Capitals II mérkőzés 50. percében kesztyűit ledobva kihívta Pavuk Attilát, a hazaiak csatárát. Sok öröme nem lett belőle, ő húzta a rövidebbet. Az eset érdekessége, hogy a küzdő feleknek nem kellett elmenniük zuhanyozni, az ebben a szezonban a nemzetközi trendekkel összhangban – de az IIHF-előírásoktól eltérően – életbe lépett új ligaszabályok szerint ugyanis azokat a játékosokat, aki nyílt és tiszta bunyóban mérik össze erejüket, öt-öt percre kell kiküldeni, utána folytathatják a játékot.

“A két játékos összetűzésbe keveredett egymással. A verekedést a játékvezetők közbelépésére abbahagyták, és elfoglalták helyüket a büntetőpadon. A játékvezetők a versenyszabályzat biztosította fair fight szabályainak megfelelően 5-5 perc büntetéssel sújtotta a két játékost, mely letelte után visszatérhettek a mérkőzésbe. A fegyelmi bizottság függetlenül attól, hogy a fair fight esetek nem tartoznak az automatikusan eljárás alá vontak közé, kiemelt figyelemmel követi azokat” – jelezte blogunknak Palla Zoltán, az fb titkára.

12/A § IIHF rendelkezésektől kifejezetten eltérő szabályok

(1) Az IIHF által kiadott hivatalos szabálykönyvben előírt játékszabályoktól kifejezetten eltérően kell eljárni a verekedés szankcionálásánál.

(2) Az a játékos, amelyik összetűzésbe kerül az ellenfél játékosával a következő büntetésekkel sújtható:

a) kisbüntetés,
b) kettős kisbüntetés, vagy
c) nagybüntetés és automatikus végleges fegyelmi büntetés.

(3) Minden verekedés esetén, ahol 5 perces nagybüntetést szabnak ki, ki kell szabni az automatikus végleges fegyelmi büntetést is, kivéve, ha

a) a verekedésben csak két játékos érintett, akik egyformán akartak verekedni,
b) a verekedést kiváltó okozó nem egy harmadik játékos,
c) a verekedést azonnal abbahagyják, amint a vonalbírók beavatkoznak,
d) a verekedés leállása után nincs további ütés, vagy ellenállás a játékvezetőkkel szemben, és a játékosoknak azonnal a büntetőpadra kell menniük.

(4) A (3) bekezdésben foglalt feltételeket együttes teljesülése esetén a verekedő játékosokat 5 perces nagybüntetéssel kell sújtani, amelynek leteltét követően a játékosok visszatérhetnek a jégre.

(5) Bármilyen olyan büntetést ki kell szabni, ami a verekedést megelőzően kiszabásra került volna.

(6) Azt a játékost, aki a második 5 perces nagybüntetést kapja ugyanazon a mérkőzésen verekedésért, automatikusan végleges fegyelmi büntetéssel is kell sújtani.

(7) Az a játékos, aki a verekedés befejezésére történő felszólítás ellenére folytatja a verekedést, vagy ellenáll a vonalbírónak, vagy megpróbálja őt megállítani, a kiszabott büntetéseken felül további fegyelmi, vagy végleges fegyelmi büntetéssel is kell sújtani.

Cimkék: , , , , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
január 23., vasárnap
MK 14:05 FTCMIS 4-3VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 16:30 BRASCC 0-3VÉGE
MK 17:15 AVSDEB 3-4VÉGE
    • M4 SPORT+
január 24., hétfő
EL 18:40 TITDAB 4-0VÉGE
január 26., szerda
ICEHL 19:15 AVSZNO 7-1VÉGE
január 27., csütörtök
EL 18:00 MISBRA 5-1VÉGE
EL 18:30 FTCGYE 4-2VÉGE
EL 18:40 TITSCC 5-4VÉGE
EL 19:00 ETOUTE 4-3 BVÉGE
január 28., péntek
EL 18:30 DEBBRA 
EL 19:00 MACSCC 
ICEHL 19:15 AVSHCB 
    • DIGI SPORT 1
január 29., szombat
EL 14:05 UTEFTC 
    • M4 SPORT+
EL 17:00 DABGYE 
Partnerünk
Archívum