Cortina: A játékosok szenvedélye sok energiát adott

 

A női válogatott új mentoredzője hasznosnak ítélte a franciaországi tornát, és nagyon élvezte a munkát.

Két győzelemmel és egy vereséggel zárta az epinali négyes tornát a magyar női válogatott az előző hét végén. Ezen a viadalon mutatkozott be mentoredzőként a csapat mellett Pat Cortina, a férfiválogatott korábbi sikerkapitánya, aki Jari Risku szövetségi kapitány oldalán dolgozott.

?Pozitív héten vagyunk túl. Tetszett a játékosok lelkesedése és szenvedélye a hoki iránt. Nagyszerű munkát végeztek, gyorsan alkalmazkodtak a nemzetközi szinthez, ami magasabb, mint amivel a bajnokságaikban találkoznak. Intenzív hét volt, a lányok megmutatták, hogy képesek kiválóan teljesíteni. Ez jó emlékeztető volt, hogy milyen játékra van szükség nemzetközi téren, és hogy minden egyes pillanat döntő lehet. Az erőviszonyok kiegyenlítettek, így egyetlen pozitív vagy negatív esemény is meghatározhatja egy meccs végkimenetelét? ? összegezte tapasztalatait Pat Cortina.

A szakember külön kiemelte, hogy személy szerint mennyire élvezte a munkát. ?A játékosok szenvedélye sok energiát adott. Nagyon kellemes meglepetést jelentett számomra, hogy mennyire képzettek és milyen jó a hozzáállásuk.?Az epinali torna előtt azt mondta, korai véleményt formálni a magyar csapatról, először szeretne beszélni a stábbal, illetve megismerni a lányokat. Az elmúlt napok után újabb értékelésre kértük. ?Kedves csapat, a nagy férfiválogatottra emlékeztet, amellyel volt szerencsém együtt dolgozni. A technikai képességek nem rosszabbak, mint az Epinalban látott többi csapatéi. Úgy tűnik, a lányok jól kijönnek egymással, élvezik a közös játékot, és azért akarnak együtt dolgozni, hogy sikeresek legyenek. Hosszú út vár még rájuk, és természetesen más lesz a helyzet, amikor kijelölik a vb-csapatot, és néhány játékosnak el kell fogadnia, hogy más szerep háruhat rá.?

Pat Cortina azt mondta, sok kellemes meglepetés érte. Ezek közé sorolta a lányok lelkesedését, a játékszeretetüket, és azt, hogy mennyire élvezik a hokit. Kiemelte továbbá a munkamorált, és azt is, hogy a játékosok mennyire vágynak arra, hogy tanulhassanak és jobbá váljanak. Mindezek a dolgok nagyszerűvé teszik egy edző számára, hogy velük dolgozhat.

A szakember úgy látja, a franciaországi torna nem jelent sokat az áprilisi, hazai rendezésű divízió 1/A csoportos világbajnokság szempontjából, amelyen kimondott cél a feljutás az elitbe. Szerinte abból sem lehet messzemenő következtetéseket levonni, hogy a mieink legyőzték két leendő ellenfelüket, a norvégokat és a szlovákokat. ?A meccsek szorosak voltak, bármelyik irányba eldőlhettek volna. A vb-n az dönt majd, hogy melyik csapat lesz jobb állapotban, melyik fog jobb szellemben játszani. Ez a torna egy újabb megerősítés, hogy a magyarok is versenyképesek ezen a szinten, ez önbizalmat adhat a lányoknak, de ezt az ellenfelek is elmondhatják magukról. A világbajnoki esélyek ugyanazok maradtak, mint a torna előtt. Ebben a csoportban bármi megtörténhet. Óvatosnak kell lennünk, és folyton emlékeztetnünk magunkat, hogy ez egy folyamat, és az ellenfelek is kiválóak. A vb még eggyel magasabb szintű lesz, mint ez a torna volt, így minden téren javulni kell.?

Pat Cortina szövetségi kapitányként 2003-tól irányította a magyar férfiválogatottat, a feljutással végződött 2008-as divízió 1-es világbajnokságon Szapporóban, majd a 2009-es svájci A csoportos vb-n is ő állt a kispadon.

cortina4

fotó: TSH-photo

Az epinali négy nemzet torna magyar érdekeltségű mérkőzései:

Február 7., csütörtök, 20:00: Magyarország?Franciaország 0-3
Február 8., péntek, 16:30: Magyarország?Szlovákia 3-2
Február 9. szombat, 11:00: Magyarország?Norvégia 2-1

A női válogatott 2018 novemberi kerete:

Név Csapat
Kapusok
Németh Anikó KMH
Tóth Zsófia Óbuda
Hátvédek
Grkovic Jelena KMH
Kiss-Simon Franciska KMH
Kreisz Emma MAC
Mayer Fruzsina Vasas
Németh Bernadett KMH
Szamosfalvi Petra KMH
Tóth Enikő Lakers Kärnten (AUT)
Amie Varano KMH
Csatárok
Dabasi Réka KMH
Horváth Tifani KMH
Huszák Alexandra KMH
Jókai Szilágyi Kinga KMH
Kiss Andrea FTC
Averi Nooren KMH
Pintér Hanna FTC
Pintér Lili SDE (SWE)
Rónai Alexandra KMH
Stacey Scott KMH
Seregély Mira MAC
Somogyi Vivien KMH
Ungár Rebeka KMH

A női válogatott stábja:

Szövetségi kapitány: Jari Risku
Mentoredző: Pat Cortina
Edző: Mika Väärälä
Kapusedző: Budai Krisztián
Erőnléti edzők: dr. Benczenleitner Ottó
Fizioterapeuta: Magyar Orsolya
Sportmasszőr: Albert Anna
Felszerelésmenedzser: Szabó Dávid
Csapatorvos: dr. Széplaki Attila
Csapatvezető: Jasó Judit

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 12., kedd
EL 17:30 SCCBJA 3-4 HVÉGE
EL 18:00 UTEGYE 0-4VÉGE
EL 18:30 DEBFTC 1-4VÉGE
EL 18:30 MISBRA 2-7VÉGE
március 13., szerda
EL 17:30 SCCBJA 4-3VÉGE
EL 17:30 UTEGYE 2-6VÉGE
    • M4 SPORT
EL 18:30 DEBFTC 3-2VÉGE
EL 18:30 MISBRA 1-4VÉGE
ICEHL 19:45 PUSAVS 4-2VÉGE
március 16., szombat
AL 15:15 ASPFTC 5-3VÉGE
EL 17:30 BRAMIS 5-4VÉGE
EL 17:30 FTCDEB 2-0VÉGE
ICEHL 17:30 AVSPUS 1-4VÉGE
EL 17:40 BJASCC 4-3 HVÉGE
AL 18:30 ETOWRM 9-2VÉGE
AL 19:00 SZGIKO 6-5VÉGE
AL 21:00 VASLHL 2-6VÉGE
március 18., hétfő
EL 17:30 MISBRA 1-2VÉGE
    • M4 SPORT
EL 17:30 SCCBJA 3-2 HVÉGE
március 20., szerda
AL 19:00 ASPFTC 
EL 19:00 BJASCC 
    • M4 SPORT
Partnerünk
Archívum