Az utolsó szalmaszálat ragadhatja meg a DAB

   

Az alulteljesítő Újváros ismét Borbás Gergellyel a padon hajt első középszakaszpontjaiért, amelyekre azonban a Schiller-Vasasnak is nagy szüksége van.

Borzasztóan kezdték az alsóházi középszakaszt az Acélbikák, három mérkőzést elvesztettek rendes játékidőben, az Erste Liga-táblázat utolsó helyére csúsztak, de még mindig nincs minden veszve a számukra, sorsuk a saját kezükben van. Az alsóházi matek jelen pillanatban úgy néz ki, hogy a Titánok maximálisan 33 pontot szerezhetnek, a Gyergyó 31-et, a Hokiklub 24-et, a Vienna, a Vasas és a Dunaújváros 23-23-at. Ha az újvárosiak minden hátralevő mérkőzésüket megnyerik – a KMH-val és a piros-kékekkel kétszer játszanak, a Titánokkal, a Gyergyóval és a Viennával egyszer –, az összes többi mérkőzés eredményétől függetlenül elérik a legjobb nyolcat.

Ezen az úton már nem a kanadai Corey Bricknell fogja irányítani a játékosokat, hanem – a szezon harmadik cseréje nyomán – ismét az a Borbás Gergely, aki év közben 4 mérkőzés erejéig egyszer már átvette a vezetőedzői feladatokat, és épp a Vasas ellen debütált. Akkor egy 5-4-es hosszabbításos győzelemmel indított a játékosból lett tréner. Összességében a Káposztásmegyeren szerzett 2 ponthoz Debrecenből újabb 2, valamint a Ferencváros otthonából 3 érkezett, közte az egyetlen vereség otthon a Csíkszereda ellen. A történelem ismétli tehát önmagát, megint Ladányi Balázs csapata ellen kell bemutatkoznia Borbásnak, és ezúttal még fontosabb lenne a győzelem, mint novemberben. Ehhez elsősorban a mentális gátakat kellene ledöntenie a papíron jó játékerőt képviselő társaságnak, amiről az újdonsült edzőpáros is beszélt a csapathonlapnak adott interjújában.

A vendég piros-kékekre ugyanaz a számolgatás illik, mint a Dunaújvárosra, más kérdés, hogy az ő szereplésük nem kudarc-, hanem sikertörténetnek tekintendő a továbbiaktól függetlenül is. A hátralevő hét meccsen megszerezhető hét siker mindenesetre a rájátszást jelentené számukra is, miközben esetükben ez nem “újvárosi szintű” elvárás. Ugyanakkor valamivel nehezebb is a sorsolásuk, mint az Acélbikáknak. A másik serpenyőben ott van az eddigi három középszakaszmeccsen mutatott teljesítmény. A Vasas a Hokiklub otthonából ponttal tért haza, és hazai jégen szerzett egyet a listavezető Fehérvári Titánoktól is. Így bár bónuszok nélkül kezdte a ráadást, beérte és megelőzte ligautolsó ellenfelét. Ismerve a korábbi dunaújvárosi klasszis, Ladányi Balázs eltökéltségét, és látva a fiatalok fejlődését, bizonyosak lehetünk benne, hogy harapós csapat lép ma este jégre Dunaújvárosban. Az Acélbikáknak egészen biztosan oda kell tenniük magukat, ha szeretnének végre ismét győzelemmel lejönni a jégről. A két csapat eddigi négy mérkőzését kivétel nélkül a dunaújvárosiak nyerték. Három biztos győzelem mellett Borbás már említett bemutatkozó összecsapásán hosszabbításra került a sor.

“A bajnokság ezen szakaszában minden meccs nehéz számunkra, ennek megfelelően kell hozzáállni a következőkhöz – mondta a DAB honlapján Borbás Gergely. – Ki kell szűrnünk a gyermeteg hibákat, végig a legegyszerűbb megoldásokat kell választanunk. A legfontosabb talán az, hogy vissza kell szerezni a hitet, amit elvesztettünk.”

Azok után, hogy legutóbbi mérkőzésre már csak kétszázan voltak kíváncsiak, megváltoztak a belépődíjak is is. Mostantól a 14 éven aluliak ingyenesen nézhetik meg az Acélbikák minden összecsapását.

DAB_VAS_20181005-0269-900

fotó: Boda Bence (Dunaújvárosi Acélbikák)

DAB–Schiller-Vasas HC 4-3

   

Ladányi Balázs csapata hiába vezetett két góllal Dunaújvárosban, Borbás Gergely győzelemmel tért vissza az Acélbikák kispadjára.

A mérkőzés elején a Dunaújvárosi Acélbikák játszottak jobban. Az első harmad közepén mindkét csapat kihagyott 1-1 emberelőnyt. A játékrész végén kevesebb mint 2 perc alatt három dunaújvárosi játékost is kiküldtek a büntetőpadra. Az 5 a 3 elleni játék másfél percig tartott, Garbacz Máté sokáig tartotta a hibátlan mérlegét, de a Schiller-vasas Bukor Rajmond révén kihasználta a komoly lehetőséget. A második játékrészben újra erőre kapott a DAB, ám nemhogy nem egyenlített, újabb gólt kapott: a 27. percben Lőczi Árpád éles szögből ellőtte a korongot, ami Garbacz válla fölött bejutott a hazai kapuba. A mérkőzés felénél szépített a DAB: Azari beemelte a kapu elé a korongot, Tóth Károly Balázs nem tudta megfogni, a kicsorgót Huovinen közelről belőtte. Az első hazai gól után egy percen belül emberelőnybe kerültek a piros-fehérek. A fórban Jaborník lövését hiába védte Tóth, a kipattanóból Saluga közelről egyenlített. A 37. percben Tóth rosszul mozdult ki a kapujából, kontaktolt Azarival, a DAB csatárát gáncsolásért kiküldték. A hazaiak csapatkapitánya a visszatérése utáni cserében kapott egy jó indítást, a szólóját góllal zárta. A harmadik felvonás kiegyenlített erők küzdelmét hozta, a játékosok odafigyeltek arra, hogy ne kövessenek el felesleges szabálytalanságot. Az 51. percben kétgólosra nőtt az Acélbikák előnye: Huovinen korongot lopott a vendégektől, Nagy Márknak passzolt, amivel kialakítottak egy 2 az 1 elleni akciót, amit a finn csatár góllal zárt. Kicsit több mint két perccel a vége előtt Ladányi Balázs időt kért és lehozta a kapusát. A húzás félig bejött: 50 másodperccel a vége előtt Turbucz Martin bekotorta a korongot Garbacznak, ellenben az egyenlítés nem jött össze a Schiller-Vasasnak.

A DAB 4-3-ra győzött, 6 vereség után nyert újra. Első alsóházi sikerével életben tartotta playoffreményeit: az immáron 5 pontos dunaújvárosiak hátránya 3 pont a 8. helyezett Vienna Capitals II mögött, ellenben a Vasas lemaradása 6 pont maradt.

borbas

Fotó: DAB

Ladányi Balázs: Feltámasztottuk a halottat

 

Mestermérleg a Dunaújvárosi Acélbikák első középszakaszpontjait követően.

Borbás Gergely vezetőedző, DAB: “Nehezen kezdődött számunkra a meccs. Dolgoztunk keményen, megvoltak a helyzeteink, de néhány fegyelmezetlenségből kettős hátrányba kerültünk, meg is kaptuk belőle a gólt az első harmad végén, ami mindig a legrosszabbkor jön. Szerencsére dolgoztunk tovább, és mutatja, hogy van a csapatban potenciál, hogy fel tudtunk tápászkodni kétgólos hátrányból is. Ennek nagyon örülünk, de ettől függetlenül vannak még rossz szokásaink, amiket szeretnénk elhagyni, meg természetesen jók is, amiket szeretnénk megtartani. A három pont nagyon jól jött, de túl kell lépni rajta, mert máris jön a következő megméretés!”

Ladányi Balázs vezetőedző, Schiller-Vasas HC: “Feltámasztottuk a halottat. Az első két harmadban az történt, amit többé-kevésbé szerettünk volna. Megvoltak a lövések és az esély is arra, hogy lezárjuk a meccset. Ehelyett egyéni hibákból felhoztuk a hazaiakat, akik megfordították az eredményt, és ebből már nem tudtunk felállni.”

Erste Liga, Dunaújvárosi Jégcsarnok, 400 néző. Játékvezetők: Németh, Németh, Kis-király, Váczi.
Garbacz: 94,0% (Zaharcsenko)
K
Tóth K. B.: 90,0% (Koitmaa)
Lencsés, Franssila, Uski, Németh, Nagy M.
1
Bukor, Seregély, Szlama, Bödök, Schmál
Hruby, Erdélyi, Tóth G., Iossafov, Azari
2
Tornyai, Surányi, Lőczi, Székely-Mádai, Turbucz
Jaborník, Mestyán, Saluga, Dubek, Barna
3
Fejes, Inglis, Csiki, Varga, Szlépka
Hüffner, Szabó, Huovinen, Gulácsi, Makovics
4
Rózsa, Belényesi, Bálint, Gágyor
Borbás Gergely, Jávorics Gábor
E
Ladányi Balázs, Revák Zoltán
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 19:21 VAS PP2 Bukor Székely-Mádai
0-2 26:37 VAS Lőczi Székely-Mádai
1-2 30:47 DAB Huovinen Azari
2-2 33:00 DAB PP Saluga Jaborník Erdélyi
3-2 39:18 DAB Azari Huovinen
4-2 50:36 DAB Huovinen Nagy M. Mestyán
4-3 59:10 VAS Turbucz Lőczi
40 Kapura lövések száma 50
14 Kiállításpercek 8

Így szerezte meg első középszakaszsikerét a DAB

 

Cimkék: , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 2-1VÉGE
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 4-2VÉGE
VB 16:00 HUNJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 1-6VÉGE
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR 
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA 
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 
VB 16:00 HUNSLO 
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum