A Hokiklub Budapest visszaszerezheti a 8. helyet

   

Ha a Gyergyói HK nyerne a Tüskecsarnokban, azzal hatalmas lépést tenne a biztos playoff felé.

Összekuszálódtak a szálak az Erste Liga alsóházában. A Titánok kilőttek, tőlük már az elsőség elvétele is nagy fegyvertény lenne bármelyik csapattól, hiszen 18 ponttal állnak, miközben összesen harmincat lehet szerezni a középszakaszban. Sokáig úgy tűnt, a Gyergyó tartani tudja velük a lépést, ám az egymás elleni meccsük után a különbség nőtt. Ráadásul a Hokiklub Budapest háromból két meccset nyert, egy továbbin pontot szerzett, így ha pénteken legyőzi az erdélyi csapatot, látótávolságon belülre kerülhet hozzá képest. A gyergyószentmiklósiaknak 10, a HKB-nak 6 pontja van három-három meccs után, közéjük a Vienna Capitals II ékelődik, amely két összecsapással többnél tart. Ha ehhez hozzávesszük, hogy az utolsó DAB is magára találhat az újabb edzőváltás után, a Schiller-Vasas HC pedig bárkinek komoly ellenfele tud lenni, akkor megállapítható: minden várakozást felülmúló izgalmak elé nézünk az alsóházban.

hkbgye
Fotó: Somogyi Viktor

Ezzel együtt a pénteki meccs esélyese nem a Hokiklub, hiszen idén mind a négy mérkőzésüket a Gyergyó nyerte, Budapesten egyszer 3-2-re, egyszer 3-0-ra. Némiképp nehezíti a KMH helyzetét, hogy az extraligás DVTK Jegesmedvék visszahívta Kiss Bence kapust és a roppant agilis támadót, Albert Tibort, ők mostantól már nem játszhatnak az Erste Ligában. Kulcsfontosságú mérkőzés lesz ez a fővárosiak számára, hiszen ha nyernek, akkor nemcsak visszaelőzik a bécsieket a harmadik rájátszáshelyen, hanem egy pontra megközelítik a Gyergyót is. Ennek megfelelően ha viszont a Gyergyó nyer, végképp kettészakad a mezőny: a Titánokkal együtt bőven 10 pont felett lennének, miközben a legkomolyabb üldözőjük az 5 meccsből 8 pontos Vienna Capitals II maradna.

Ez esetben tehát a legnagyobb versenyre a 8. hely megszerzéséért számíthatnánk, hiszen emberi számítás szerint a fehérváriak és a gyergyóiak elvinnék a 6-7. pozícókat. De egyelőre nem szükséges ennyire előre tekinteni, várjuk meg a mai összecsapás végét, utána okosabbak leszünk..

Hokiklub Budapest–Gyergyói HK 1-2

   

Hátrányból fordítva nyertek a székelyek, és ezzel nagy lépést tettek az Erste Liga-negyeddöntő felé.

A mérkőzés nagy részében egyenlő erők küzdöttek a Tüskecsarnok jegén, a Gyergyó csak a második játékrészben nőtt ellenfele fölé. A vezetést még a hazaiak szerezték meg, Szopos Ottó a 9. percben volt eredményes. Sokáig nem tarthatott a juharlevelesek öröme, lévén, hogy kereken 10:00-nál egyenlített Elekes Darabont Hunor-Csaba. A játékrész folytatásában már csak kiállítások kerültek be a jegyzőkönyvbe, ezek közül három egyszerre, Satek akasztásért, Pesztunov és Csíki durva játékért pihent. A már említett közbülső felvonásban sokáig nem esett gól, hiába dominált a Gyergyó. A sors iróniája KMH-s szemszögből, hogy a rohamokat kivédekezték, viszont akkor kaptak gólt, amikor emberelőnyben játszottak: Pavel Vorobjov fél perccel a szünet előtt talált be négy az öt ellen, 1-2. Aztán ez lett a végeredmény is, mivel több gól már nem született, akkor sem, amikor a Hokiklub kapus nélkül próbálkozott az egyenlítéssel a legvégén.

Ezzel a sikerrel a GYHK is meglépett a mezőnytől, leszakítva az üldözőket. Egyre inkább úgy néz ki, hogy a Titánok mellett a székelyeknek sem fog gondot okozni a playoffba jutás, a harmadik negyeddöntős helyért ellenben óriási lesz még a csata az Erste Liga alsóházában.

kmhgyer

Erste Liga, Tüskecsarnok, 353 néző. Játékvezetők: Kókai, Kókai, Sindel, Árkovics.
Landsman: 94,1% (Hajek)
K
Ruczuj: 97,6% (Szakács)
Szécsi, Kuqali, Szopos, Sátek, Izsák
1
Jezsov, Kozma, Pesztunov, Constantin, Csergő
Korbuly, Jancsó, Petres, Szappanos, Szűcs
2
Góga, Orbán Sz., Sára, Karpusz, Vorobjov
Lévai, Orbán A., Berendi, Köllő, Németh
3
Bobcek, Nagy, Tománek, Benedek, Péter
Lakatos, Csíki, Vajda, Egyed, Godó
4
Ivácson, Ferencz Csibi, Barabás, Daradics, Elekes Darabont
Mega Stefan, Gröschl Tamás
E
Tisell Mikael, Vitali Donika
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 08:47 HKB Szopos Izsák
1-1 10:00 GYE Elekes Darabont
1-2 39:30 GYE SH Vorobjov
42 Kapura lövések száma 34
8 Kiállításpercek 14

A Hokiklub–Gyergyói HK összecsapás góljai

 

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum