Máris kettészakadhat az Erste Liga-alsóház

   

Ha a Gyergyói HK vendéglátóként nyer a DAB ellen, akkor a Titánokkal párban kicsit ellépnek a többiektől.

Igazán küzdős, hajtós hokimeccset játszottak az Acélbikák a hét közepén Fehérváron. A végeredmény miatt aligha ünnepeltek az acélvárosban, hiszen egy góllal kikaptak, de az eredmény óvatos optimizmusra adhat okot, elvégre sikerült egy lőtt gólon tartani az ellenfelet. Ez nem sokszor fordult elő az alapszakasz 40 meccse során, egészen pontosan nyolc alkalommal, de ebből négyszer a két utolsó, vagyis a Schiller-Vasas HC és a Hokiklub Budapest volt az ellenfél. A másik négy ilyen mérkőzést a Titánok, a Brassó, az UTE és a Gyergyó ellen vívták. A dolog nemcsak azért fontos, mert a mérhetetlen csalódást átélő drukkerek hajlamosak mindenben a remény legvékonyabb fonalát is megtalálni, hanem mert a válságból kivezető út mindig a védekezés rendbe rakásával kezdődik. Márpedig ezen volt mit csiszolni: az alapszakasz negyedik negyedében tíz meccsen 41 gólt kaptak az Acélbikák. Ha ez nem lenne elég, a rájátszásban különösen fontos a stabil védekezés, akkor már a hibák számának minimalizálásán van a hangsúly, nem az offenzív parádén.

dabgye1
Fotó: Boda Bence/DAB

A gólok ugyan most nem jöttek, de ha tudják tartósítani a nívós védőmunkát, akkor ezzel a lövésszámmal (40 darab idegenben) előbb-utóbb meglesznek azok is. A Gyergyó még nem játszott a középszakaszban, utoljára hétfőn vívtak mérkőzést, amikor Debrecenben léptek pályára. Arra a csatára rányomta bélyegét a tét nélküliség, így 5-0-ra nyertek a hazaiak. Abból a meccsből azért is botorság lenne bármilyen mélyebb következtetést levonni, mert az eltiltások miatt a házi gólkirály Roman Tomaneket Góga Attila bekkpárjaként nevezte a GYHK. Valójában pénteken derül ki tehát, hogy milyen formában kezdik a középszakaszt a gyergyóiak. Ha elkapják a fonalat és nyernek, máris 7 pontjuk lesz, vagyis ellépnek az üldözőiktől. A DAB azonban eddig sem volt könnyű ellenfél számukra, az alapszakasz két gyergyószentmiklósi meccsén Azariék négy pontot gyűjtöttek. Ráadásul a szerdai vereség azt jelentette a dunaújvárosiak számára, hogy máris visszacsúsztak a negyedik helyre, a győzelemmel nyitó Hokiklub Budapest mögé. Több botlást nem nagyon engedhetnek meg maguknak a tíz meccsből álló középszakaszban, különben a negyeddöntő elérése is veszélybe kerülhet.

Corey Bricknell, a DAB vezetőedzője a mérkőzés előtt elmondta: „A Fehérvár elleni mérkőzésen jól játszottunk. Tizenöttel lőttünk többet kapura, minőségi helyzeteink voltak, keményen dolgoztunk, hatvan percen keresztül jégkorongoztunk, tehát betartották a fiúk azt, amit kértünk tőlük. Erre a játékra lehet építkezni, épp ezért ugyanígy kell tovább mennünk, és konzisztensen megtartani ezt a teljesítményt a szezon hátralévő részében. Ha sikerül, akkor biztosan többször hagyjuk majd el a jeget győztesen, mint vesztesen.”

Gyergyói HK–DAB 7-2

   

A székelyek rendkívül jól sikerült második harmaduknak köszönhetően kiütötték a Dunaújvárosi Acélbikákat.

Az első felvonás még egyenlő erők küzdelmét hozta Gyergyószentmiklóson, úgy, hogy ebben az időszakban a kapusok hibátlanul teljesítettek. A következő húsz percben viszont a GYHK-nak minden sikerült, a vendégcsapatnak semmi. A hazaiak egyre-másra lődözték a gólokat, amelyek közül jó néhány abszolút kijátszott helyzetből szerzett szépségdíjas találat volt. A sort a játékmester Vorobjov nyitotta a 22. percben, aztán Péter Zsolt, majd Karpusz és Daradics következett. A 39. percben Péter meglőtte önmaga második, csapata ötödik gólját. A DAB a szünetben kapust cserélt, érthető módon, Zaharcsenko helyett Pinczés jött be. Az újvárosiak nekilendültek a harmadik játékrész elején, menteni a menthetőt, és Saluga gorsan be is talált kipattanóból, 5-1 a 41. percben. A felzárkózásba vetett remények azonban egykettőre lelohadtak, Péter Zsolt emberelőnyből elért mesterhármasa lényegében pontot tett a történet végére. Ezt követően a Gyergyó előbb még belőtte a hetediket Csergő révén, majd a DAB-nak is sikerült megszereznie a másodikat Uski jóvoltából, így alakult ki a 7-2-es végeredmény.

Ezzel a GYHK tartja ígéretes pozícióját a tabellán, hiszen 4 bónuszpontjához hozzátett 3-at, míg az újvárosiak két nulla pontos vereségük okán leszakadni látszanak. Persze nincs még veszve semmi, három csapat is rájátszásba kerül az alsóházból, ám az biztos, hogy Corey Bricknellnek ki kell valamit találnia, hogy sikerüljön elkerülni a totális leégést.

dab_gye

Erste Liga, Gyergyószentmiklós, 1000 néző. Játékvezetők: Csata, Csata, Andre, Péter.
Ruczuj: 94,9% (Szakács)
K
Zaharcsenko: 86,8% (Pinczés B.: 90,0%)
Jezsov, Kozma, Pesztunov, Constantin, Csergő
1
Franssila, Léránt, Uski, Németh, Azari
Góga, Orbán, Sára, Karpusz, Vorobjov
2
Jaborník, Erdélyi, Saluga, Borbás, Iossafov
Bobcek, Nagy Cs., Tománek, Benedek, Péter
3
Lencsés, Hruby, Török, Dubek, Nagy M.
Ivácson, Ferencz Csibi, Barabás, Daradics, Elekes Darabont
4
Szabó, Pinczés O., Liarakos
Tisell Mikael, Vitali Donika
E
Jávorics Gábor
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 21:08 GYE Vorobjov Orbán
2-0 26:35 GYE Péter Benedek Tománek
3-0 27:58 GYE Karpusz Vorobjov
4-0 30:59 GYE Daradics Elekes Darabont Barabás
5-0 38:50 GYE Péter Tománek
5-1 40:19 DAB Saluga Németh Franssila
6-1 43:57 GYE PP Péter Góga Pesztunov
7-1 49:12 GYE PP Csergő Orbán Bobcek
7-2 53:13 DAB SH Uski Iossafov Franssila
58 Kapura lövések száma 39
6 Kiállításpercek 22

A Gyergyói HK–DAB videó-összefoglalója

 

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 2-1VÉGE
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 4-2VÉGE
VB 16:00 HUNJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 1-6VÉGE
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR 
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA 
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 
VB 16:00 HUNSLO 
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum