Fehérvár AV19?MAC Újbuda 6-3

   

Noha háromszor is egyenlítenie kellett, összességében magabiztosan nyerte a Magyar Kupa döntőjét a Fehérvár. Ez volt a csapat 11. sikere a sorozatban.

Telt ház és két remek szurkolótábor előtt, felfokozott hangulatban kezdődött az összecsapás. Hét másodperc után úgy tűnt, Szabó Dánielt küldik ki a játékvezetők, ám hosszas tanácskozás után a hátvéd maradhatott a jégen. A közjáték a Volánt zavarta meg jobban: Carruth eladta a korongot, ami két gyors passz után Dansereau elé került, ő pedig a kapuba zúdított (0-1). Kuralt rögtön válaszolhatott volna, szólóját Rajna védte, a másik oldalon Terbócs tüzelt jó helyzetből, ezt Carruth tolta mellé ? az iramra nem lehetett panasz, nagy energiával mentek a csapatok. Orban lövése következett, ez a fehérvári portás mamutjában akadt el. A harmad eleje a fővárosiaké volt. Öt perc után a Volán szorongatott, Tikkanen középre tett korongjánál, majd Hári passza után is közel járt az egyenlítéshez, Erdély kétszer is próbálkozhatott, de nem tudta bevenni az újbudaiak kapuját. Nagy Krisztián használta ki az elcsúszó fehérvári védekezést, lövését Carruth tolta mellé, a kapusok is remekeltek az első harmadban. A játékrész derekán ismét a fehérvári hálóőr volt a főszereplő, Brown szólóját védte. A 17. percben közel járt a másodikhoz a MAC, de a felső vasról fölé vágódott a korong. Ezt bánhatták Majoross Gergelyék, mert a másik oldalon Stipsicz közelebb lopta magát a kapuhoz, majd kilőtte a rövid felsőt (1-1).

A folytatásban sem lassítottak a csapatok, sőt igazi őrület vette kezdetét! Az első harmadhoz hasonlóan egy perc sem kellett a gólhoz a fővárosiaknak, Negrin távoli találatával szereztek ismét vezetést (1-2). Ezúttal gyorsan egyenlített a Fehérvár, a 23. percben Szabó Dániel lövésébe Kuralt szúrt bele gólt érően (2-2). Újabb egy perc elteltével Klempa letámadta és felborította Szabó Dánielt, a korong a hátvédtől Dansereau elé került, aki közelről nem hibázott (2-3). A fehérvári bekk gyorsan javította hibáját, egyéni akciója után a kapu mögötti palánkról visszapattanó korongot Erdély kotorta be (3-3). A vezetőedzők nem lehettek elégedettek a védekezéssel, de a szurkolók remekül szórakoztak, a pörgős támadó hoki mindkét oldalon rengeteg helyzetet eredményezett. A 29. perc hozta a mérkőzés első kiállítását, Macaulay ment ki magas bottal való játékért. Hári szép cselekkel hozta fel a korongot, oldalra passzolt, a lendületből érkező Kuralt pedig a hálóba bombázott. Először vezetett a Fehérvár a kupadöntőn (4-3). A fór után öt az öt ellen is betalált a magyar EBEL-csapat. A 32. percben Reisz lecsapott egy elhagyott korongra, majd Sárpátkival lövetett gólt (5-3). A hajrára is maradt az oda-vissza hoki, percek teltek el játékmegszakítás nélkül. A szünet előtt Rajna bravúrja tartotta életben a MAC reményeit.

Stipsicz és Klempa páros kiállítása miatt négy a négy elleni játékkal indult a záró harmad. Erdély is kiment, 50 másodpercig négy a három, majd 1 perc 10-ig öt a négy ellen támadhattak az újbudaiak. Kihúzta a Volán, nem tudtak közelebb zárkózni Pozsgaiék. Sárpátki és Rajna sokadik párbaja következett, ezt a MAC-kapus nyerte. Egy kicsit talán csökkent az iram a korábbiakhoz képest, taktikusabb hokira váltottak a csapatok. A 47. percben Meland ütőjével eltalálta Nagy Krisztián arcát, vérzett, 2+2 perces büntetés lett a jutalma. Mindkét csapat keményen küzdött, a Volán védelme kitartott. Sőt, a kiugró Erdélyt Nagy Krisztián csak szabálytalanul tudta megállítani, így fordított szereposztásban maradtak a jégen a speciális egységek. A véghajrát ismét egyenlő létszámban vívták a felek. Mindent megpróbált a MAC Újbuda, fegyelmezetten védekezett a Fehérvár, és várta a kínálkozó lehetőségeket. Ez az utolsó percben jött el. Rajna lekorcsolyázott, Kuralt pedig üres kapus góllal beállította a végeredményt (6-3). Repültek a sapkák a mesterhármast szerző szlovén csatár tiszteletére.

A 2018-as Magyar Kupát megérdemelten nyerte a hátrányból többször felálló, majd a meccset megfordító Fehérvár AV19.

Fehérvár AV19?MAC Újbuda 6-3 (1-1, 4-2, 1-0)

Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnok, 3200 néző
V.: Babic, Soós, Soltész, Kis-Király
Gól: Stipsicz, Kuralt (3), Erdély, Sárpátki, ill. Dansereau (2), Negrin
Kiállítás: 8 per, ill. 6 per

Fehérvár AV19: Carruth (Kornakker) ? Harty, Szabó D., Wishart, Caruso, Tikkanen, Stipsicz, Szabó B. ? Kuralt, Hári, Erdély, Koskiranta, Luttinen, Sofron, Phillips, Sárpátki, Reisz, Meland, Kiss, Szita

MAC Újbuda: Rajna (Bálizs) ? Pozsgai, Macaulay, Negrin, Dudas, Garát, Burt, Vokla, Bugár ? Orban, Langkow, Bodo, Klempa, Brown, Dansereau, Odnoga, Nagy, Terbócs, Szabad, Majoross, Szigeti

avsmac2

fotó: Soós Attila/Fehérvár AV19

Cimkék: , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum