Németh Péter: Nem vagyok egy isteni tehetség

 

Németh Péter, a DAB csatára a negyedik sorból az elsőbe küzdötte fel magát szezon közben. A csapat bukdácsolásáról és az ő remekléséről is kérdeztük.

A Dunaújvárosi Acélbikák 30 éves támadója az alapszakasz mind a 40 mérkőzésén jégre lépett, és 21 pontot gyűjtött, 12 gól és 9 assziszt formájában. Ezzel csapata második legeredményesebb magyar játékosa, csak Azari Zsolt előzi meg. Ám az utóbbi hetekben majdhogynem ő az egyetlen, akit dicsérni lehet a finoman szólva is hullámzó teljesítményt nyújtó gárdából, minthogy pontjai java részét az alapszakasz második felében szerezte, és az alapszakaszt záró találkozón is duplázni tudott.

Németh teljesítményének értékét növeli, hogy elég mély gödörből kapaszkodott fel. Noha a játékos már juniorként kapott néhány meccset a Fehérvár EBEL-csapatában ? nem véletlenül, korosztályos válogatottként vb-ken is szerepelt ?, ám ott nem sikerült megragadnia, így különböző MOL/Erste Liga-csapatokban folytatta pályafutását, hol több, hol kevesebb sikerrel. Legjobb évében, a 2010/11-esben közel járt a pont/meccshez az Újpestben, ám tavaly mindössze 1 gólt és 2 asszisztot gyűjtött az egész idény során a DAB-ban. ?Valóban, az előző szezonom nagyon rosszul sikerült, mindössze három pontot hoztam össze. Legszívesebben elfelejteném. De nyáron nagyon keményen dolgoztam, próbáltam azokon a területeken javítani, ahol hiányosságokat éreztem.?

Úgy tűnik, a befektetett munka megtérült, a csatár a szezon során a negyedik sorból az elsőbe küzdötte fel magát. ?A bajnokság elején két fiatal és tehetséges játékossal szerepeltem a negyedik sorban, de abban sem találtam semmi kivetnivalót. Próbáltam minél jobb teljesítményt nyújtani, ami sikerült. Egyre jobban éreztem a szakvezetés bizalmát, így tudtam előrelépni, mind a pontok, mind a sorok terén. Számomra ez fontos, cserébe sok munkát adok vissza. Nem vagyok ugyanis egy isteni tehetség, mint például Galanisz Nikandrosz, így sok erőfeszítéssel próbálok jobban teljesíteni.?

nemethp

Fotó: Boda Bence (DAB)

A DAB viszont a vártnál gyengébb alapszakaszt produkált, pedig a keret erőssége alapján a jelenlegi nyolcadik helynél alighanem többre lenne hivatott. ?Minden vesztes mérkőzés után próbáljuk megfejteni mi is, hogy mi miért történik. Érthetetlen hullámvasúton ült a csapat ezen a 40 mérkőzésen. Míg kétszer megvertük az alapszakaszgyőztes Ferencvárost, addig kétszer kikaptunk a bécsi fiataloktól. Ebben biztosan volt szerepe annak is, hogy három edző dolgozott velünk eddig. Először finn stílusban játszottunk, majd néhány mérkőzés erejéig Borbás Gergely lett a vezetőedző, most a kanadai Corey Bricknell dolgozik velünk, és mindegyikük a saját elképzelése szerint irányította a csapatot, amihez rendre hozzá kellett szokni. Azzal egyetértek, hogy a keret ennél többre hivatott, de most itt áll előttünk a középszakasz, ahonnan tovább kell jutnunk, a rájátszás pedig, ahogy mondani szokás, mindig egy új bajnokság.?

A DAB számára fontos lesz, hogy a játékából száműzze a kilengéseket, és megbízható, kiegyensúlyozott produkciót tegyen le. ?A játékunkban több ponton is javulnunk kell. Ilyenek a speciális helyzetek, emberelőnyben és -hátrányban is hatékonyabbnak kell lennünk. A keretünkben sok a rutinos hokis, ha mindenki kihozza magából azt, amit tud, akkor a jelenleginél jobb helyen végezhetünk már a középszakaszban is.?

A pluszmunkából nyilván Németh Péter is kiveszi a részét, de mit vár magától konkrétabban a folytatásban? ?Továbbra is harcos és ponterős játékot. A középszakasz 10 mérkőzésén legalább 7-8 pontot szeretnék elérni, ennyivel sokat hozzátehetnék a DAB sikereihez. De ez nem egyéni sport, a lényeg a csapat teljesítménye, amelyet 22 játékosnak kell összeraknia, és ezek közül én csak egy vagyok. Bízom benne, hogy végre minden a helyére kerül, és jól szerepelünk a középszakaszban, majd a rájátszásban is.?

A Dunaújvárosi Acélbikák szerdán már kezdik is a középszakaszt, amikor is az alsóház éléről induló megyei rivális, a Fehérvári Titánok otthonában lépnek jégre.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT INFO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum