Megválasztják a hokisok a magyar All Star-csapatot

   

A játékosok érdekvédelmi szervezetének kezdeményezésére idén először kerül sor ilyen típusú szavazásra.

Számos külföldi példához hasonlóan ebben az évben Magyarországon is megválaszthatják a játékosok a maguk All Star-csapatát. A Jégkorongozók Érdekvédelmi Szövetségének, a JÉSZ-nek a kezdeményezésére kétfordulós voksoláson dőlhet el, hogy ők maguk kit tartanak a legjobbaknak. Az All Star-csapat tagjai a támogatóknak – Marczi Skate, OrienTax, Magyar Jégkorong Szövetség – köszönhetően díjazásban részesülnek. A szavazásban választó és választható lehet minden Magyarországon működő első osztályú – tehát az Erste Ligában, az EBEL-ben vagy a Tipsport Ligában játszó – csapat magyar állampolgárságú játékosa.

A résztvevők két fordulóban választják ki az All Star-csapat tagjait. Az első körben online kérdőívet kell kitölteni, amelyben minden szavazásra jogosult sportoló szabadon szavazhat bármely magyar csapatban játszó bármely társára. A második körben a kérdőív eredményeinek összesítését követően a legtöbb szavazatot kapott játékosok közül lehet csak voksolni az All Star-csapat egy kapusára, két hátvédjére és három csatárára. Egy játékos egy voks leadására jogosult a szavazás mindkét körében. A szavazáshoz szükséges pontos tudnivalókat minden potenciális résztvevő közvetlenül kapja meg.

Az első kör január végéig tart, ezt követően február 24-éig lehet leadni a második körös voksokat. Az eredményhirdetésre március 1-én kerül sor. A győztesek a JÉSZ és az OrienTax felajánlásából 40 ezer forintos éttermi utalványt, a Marczi Skate jóvoltából 60 ezer forint értékű ajándékcsomagot, az MJSZ-től egyedi emlékplakettet kapnak. A díjak átadására a magyar válogatott valamelyik hazai vb-felkészülési mérkőzésén kerül majd sor áprilisban.

“Az All Star-választás megszervezésével nem titkoltan a közösségépítés az egyik célunk – mondta blogunknak Pavuk Attila, a JÉSZ elnöke. – Nyilván az NHL-ből származik az ötlet, de mostanra több más ligában is van ilyen. A játékosok a legnagyobb elismerésnek azt tartják, amikor az ellenfelek, a sporttársaik jelölnek valakit a legjobbak közé. Ez az igazi szakmai elismerés a szemükben. Szeretnénk, ha Magyarországon is kialakulna ennek a hagyománya. Ennek az első lépése az idei választás. Szerencsére már az első alkalommal is sikerül a támogatóinknak köszönhetően az erkölcsi elismerés mellé kézzelfogható díjakat is adni. Nem szeretnénk itt megállni, a későbbiekben rangos eseményt szeretnénk az eredményhirdetés, illetve a díjak átadása köré szervezni, amelyen az összes magyarországi játékos részt venne. Többféle eseményen is gondolkodunk. Vagy egy All Star-mérkőzés megszervezése, vagy egy társasági esemény, egy gálaest körvonalazódik az ötletek között. Ebben még nem született döntés, egyelőre azt szeretnénk, hogy minél több játékos vegyen részt az idei szavazáson, és ezzel is erősödjön az elismerés értéke.”

AllStar_jkbBanner

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 15., péntek
EBEL 19:15 RBSAVS 3-2 HVÉGE
március 16., szombat
EL 18:30 DEBFTC 0-3VÉGE
március 17., vasárnap
U20 12:30 AVSVIC 4-0VÉGE
EBEL 17:30 AVSRBS 4-6VÉGE
    • DIGI SPORT 2
EL 17:30 SCCUTE 4-1VÉGE
EXL 18:00 ZVOMAC 3-1VÉGE
EL 18:30 DEBFTC 1-4VÉGE
március 18., hétfő
EL 17:30 SCCUTE 5-3VÉGE
március 19., kedd
U20 18:30 AVSMAC 5-4VÉGE
U20 18:40 UTEETO 7-4VÉGE
EBEL 19:15 RBSAVS 5-4VÉGE
március 20., szerda
KHL 17:30 AVGBAA 
    • SPORT 2
EL 18:30 UTESCC INFO
március 21., csütörtök
U20 17:50 VICAVS 
U18 19:00 FTCKMH 
Partnerünk