Megválasztják a hokisok a magyar All Star-csapatot

   

A játékosok érdekvédelmi szervezetének kezdeményezésére idén először kerül sor ilyen típusú szavazásra.

Számos külföldi példához hasonlóan ebben az évben Magyarországon is megválaszthatják a játékosok a maguk All Star-csapatát. A Jégkorongozók Érdekvédelmi Szövetségének, a JÉSZ-nek a kezdeményezésére kétfordulós voksoláson dőlhet el, hogy ők maguk kit tartanak a legjobbaknak. Az All Star-csapat tagjai a támogatóknak – Marczi Skate, OrienTax, Magyar Jégkorong Szövetség – köszönhetően díjazásban részesülnek. A szavazásban választó és választható lehet minden Magyarországon működő első osztályú – tehát az Erste Ligában, az EBEL-ben vagy a Tipsport Ligában játszó – csapat magyar állampolgárságú játékosa.

A résztvevők két fordulóban választják ki az All Star-csapat tagjait. Az első körben online kérdőívet kell kitölteni, amelyben minden szavazásra jogosult sportoló szabadon szavazhat bármely magyar csapatban játszó bármely társára. A második körben a kérdőív eredményeinek összesítését követően a legtöbb szavazatot kapott játékosok közül lehet csak voksolni az All Star-csapat egy kapusára, két hátvédjére és három csatárára. Egy játékos egy voks leadására jogosult a szavazás mindkét körében. A szavazáshoz szükséges pontos tudnivalókat minden potenciális résztvevő közvetlenül kapja meg.

Az első kör január végéig tart, ezt követően február 24-éig lehet leadni a második körös voksokat. Az eredményhirdetésre március 1-én kerül sor. A győztesek a JÉSZ és az OrienTax felajánlásából 40 ezer forintos éttermi utalványt, a Marczi Skate jóvoltából 60 ezer forint értékű ajándékcsomagot, az MJSZ-től egyedi emlékplakettet kapnak. A díjak átadására a magyar válogatott valamelyik hazai vb-felkészülési mérkőzésén kerül majd sor áprilisban.

“Az All Star-választás megszervezésével nem titkoltan a közösségépítés az egyik célunk – mondta blogunknak Pavuk Attila, a JÉSZ elnöke. – Nyilván az NHL-ből származik az ötlet, de mostanra több más ligában is van ilyen. A játékosok a legnagyobb elismerésnek azt tartják, amikor az ellenfelek, a sporttársaik jelölnek valakit a legjobbak közé. Ez az igazi szakmai elismerés a szemükben. Szeretnénk, ha Magyarországon is kialakulna ennek a hagyománya. Ennek az első lépése az idei választás. Szerencsére már az első alkalommal is sikerül a támogatóinknak köszönhetően az erkölcsi elismerés mellé kézzelfogható díjakat is adni. Nem szeretnénk itt megállni, a későbbiekben rangos eseményt szeretnénk az eredményhirdetés, illetve a díjak átadása köré szervezni, amelyen az összes magyarországi játékos részt venne. Többféle eseményen is gondolkodunk. Vagy egy All Star-mérkőzés megszervezése, vagy egy társasági esemény, egy gálaest körvonalazódik az ötletek között. Ebben még nem született döntés, egyelőre azt szeretnénk, hogy minél több játékos vegyen részt az idei szavazáson, és ezzel is erősödjön az elismerés értéke.”

AllStar_jkbBanner

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
május 23., csütörtök
VB 16:15 CANSUI 3-2 HVÉGE
  • SPORT 2
VB 16:15 RUSUSA 4-3VÉGE
  • SPORT 1
VB 20:15 CZEGER 5-1VÉGE
  • SPORT 2 (22:45)
VB 20:15 FINSWE 5-4 HVÉGE
  • SPORT 2
május 25., szombat
VB 15:15 RUSFIN 0-1VÉGE
  • SPORT 2
VB 19:15 CANCZE 5-1VÉGE
  • SPORT 2
május 26., vasárnap
VB 15:45 RUSCZE 3-2 BVÉGE
  • SPORT 1
VB 20:15 CANFIN 1-3VÉGE
  • SPORT 1
május 28., kedd
NHL 02:00 BOSSTL 4-2VÉGE
május 30., csütörtök
NHL 02:00 BOSSTL 2-3 HVÉGE
június 2., vasárnap
NHL 02:00 STLBOS 2-7VÉGE
június 4., kedd
NHL 02:00 STLBOS 4-2VÉGE
június 7., péntek
NHL 02:00 BOSSTL 1-2VÉGE
június 10., hétfő
NHL 02:00 STLBOS 1-5VÉGE
június 13., csütörtök
NHL 02:00 BOSSTL 1-4VÉGE
Partnerünk