A Szeredának komolyan kell vennie a Vasast

   

Az alapszakasz első helyéért küzdő klubnak minden pontra szüksége van, nem engedheti meg magának, hogy megtréfálják.

Szerdán sikerült a pontszerzés a Schiller-Vasas HC-nak a Fehérvári Titánok ellen is, így egy egységgel a Hokiklub Budapest előtt állva utolsó előtti a tabellán. Pénteken egy súlycsoporttal nehezebb ellenfél utazik Káposztásmegyerre, mégpedig az SC Csíkszereda. Mi sem mutatja jobban az erőviszonyokat, mint a két csapat egymás elleni mérkőzései. Mondanunk sem kell, mindhárom találkozót a Sportklub nyerte, 22-7-es összesített gólkülönbséggel. Nem kiugróan rossz arány ez, elvégre a ligában minden csapat, amely a hatodik helyezett Gyergyó mögött áll, az összes eddigi meccsét bukta a csíkiak ellen, néha bizony gigantikus differenciával. Vegyük csak a Vasasnál jóval több pontot gyűjtő DAB-ot: ők négy meccset játszottak a Sportklubbal, 10-24-es gólaránnyal.

A Sportklub továbbra is nagy versenyfutásban van az alapszakasz első helyének megszerzéséért az FTC-Telekommal. A pénteki forduló előtt a két csapat közötti különbség 4 pont a zöld-fehérek javára, ám a szeredaiak 2 meccsel kevesebbet játszottak, és az ebben rejlő plusz 6 pont elég lehet arra, hogy beérjék ellenfelüket. Ehhez azonban az úgynevezett kötelező győzelmeket mindenképpen hozniuk kell. A péntekin túl a papírforma alapján ilyennek tűnik a Vienna Capitals II és a Hokiklub Budapest elleni mérkőzésük is, a bécsi farmmal ráadásul még kétszer meccselnek. Ezzel szemben az UTE és a Brassó elleni idegenbeli találkozók kétesélyesek. A Fradi pénteken a Gyergyószentmiklóshoz látogat, ezt követően a Brassóhoz utaznak ők is, majd hazai pályán a Vasassal és a Gyergyóval játszanak. Szoros végjátékra számíthatunk tehát a két csapattól, éppen ezért a Sportklub nem engedheti meg magának, hogy ne vegye nagyon komolyan a Vasast.

sccvas

Annál is kevésbé járhat el így, mivel a piros-kékek az utóbbi időben komoly formajavuláson mentek keresztül. A januárt három győzelemmel kezdték, de mint említettük, a negyediken is pontot szereztek Székesfehérváron. A Csíkszeredának volt egy gyengébb periódusa december elején, amikor sorozatban kikapott a Brassótól, a DEAC-tól és az UTE-tól is. A legjobbkor jött számukra a Román Kupa miatti egy hónapos szünet – a trófeát elhódították –, hiszen januárban sorozatban hármat nyertek az UTE, a DAB és a Gyergyó ellen. A pénteki meccsen tehát fontos győzelmet kell begyűjteniük, és egyben a Vasas elleni mérkőzés abban is segíthet számukra, hogy ráhangolódjanak a vasárnap esti rangadóra az UTE otthonában.

Schiller-Vasas HC–SC Csíkszereda 2-5

   

Kétszer is vezettek a piros-kékek a Sportklub ellen, ám a nagyobb tudás előtt végül meg kellett hajolniuk.

Az első harmad harmadik percében már kapitulálni volt kénytelen Joakim Lundström, a Vasas ugyanis a MAC-kerettag Fejes Nándor révén kihasználta első emberelőnyét. Kisvártatva érkezett a válasz, Becze Tihamér a 7. percben egyenlített, 1-1. A második játékrész elején másodszor is öt a négy ellen kombinálhattak a hazaiak, és megint eredményesek voltak, ezúttal Varga Tamás volt a befejező ember, 100 százalékos fórjátékkal büszkélkedhettek ekkor. Ez a későbbiekben sem változott – mivel a kék-fehérek már nem kaptak több kisbüntetést –, az eredmény azonban igen. A ligaelsőségre törő Szereda még ebben a periódusban egyenlített és fordított, előbb Panov, majd ismét Becze iratkozott fel a táblára. Aztán az utolsó húsz perc legelején két gyors Sportklub-gól – Panov és Valchar volt eredményes – lezárta a nyitott kérdéseket, a végeredmény ily módon 2-5 lett. A Schiller-Vasas HC először nem szerzett pontot ebben a naptári évben, míg a Csíkszereda továbbra is száguld az Erste Ligában, sorozatban az ötödik győzelme volt ez a csapatnak.

vasascsik

Nem lehet mondani, hogy lehokiztak bennünket

 

Vezetőedzők a Vasas–Sportklub Erste Liga-mérkőzésről.

Ladányi Balázs, Schiller-Vasas HC: „Emelt fővel jöhettünk le a jégről a Csíkszereda ellen. Apró hibákon, kihagyott helyzeteken múlt a meccs, nem lehet azt mondani, hogy lehokiztak bennünket, ahogy a szezon elején. Eljutottunk arra a szintre, hogy bosszúsak vagyunk, ha 5-2-re ver meg minket a liga egyik topcsapata. Minden dicséret megilleti a srácokat a melóért.”

Don MacAdam, Csíkszereda: „Nem gondolom, hogy úgy játszottunk, ahogy tudunk, de nagyon sűrű a naptár, és a Vasas megnehezítette a dolgunkat, nagy kihívás elé állított minket. Napról napra jobbak szeretnénk lenni, elsősorban védekezésben, ebben a tekintetben nehéz volt, hogy csak öt védő állt rendelkezésre.”

Erste Liga, Vasas Jégcentrum, 300 néző. Játékvezetők: Gangel, Gangel, Váczi, Sindel.
Tóth: 86,1% (Fekete)
K
Lundström: 93,1% (Onodi)
Fejes, Bukor, Matusek, Bödök, Schmál
1
Papp, Belov, Becze, Valchar, Taratuhin
Tornyai, Surányi, Lőczi, Székely-Mádai, Turbucz
2
Sulakov, Farkas T., Fodor, Panov, Rokaly N.
Inglis, Seregély, Szlama, Hegyi, Varga
3
Győrfy, Flinta, Egyed, Részegh T., Bíró
Farkas B., Bálint, Kováts, Gágyor
4
Sándor, Horváth
Ladányi Balázs, Revák Zoltán
E
Hozó Levente
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 02:31 VAS PP Fejes Bödök Schmál
1-1 06:12 SCC Becze Sulakov
2-1 21:48 VAS PP Varga Schmál Turbucz
2-2 35:12 SCC Panov Papp Rokaly N.
2-3 39:25 SCC PP Becze Valchar Belov
2-4 41:04 SCC Panov Sulakov
2-5 42:58 SCC Valchar Sulakov
29 Kapura lövések száma 36
4 Kiállításpercek 4

A Schiller-Vasas HC–SC Csíkszereda góljai

 

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
május 23., csütörtök
VB 16:15 CANSUI 3-2 HVÉGE
  • SPORT 2
VB 16:15 RUSUSA 4-3VÉGE
  • SPORT 1
VB 20:15 CZEGER 5-1VÉGE
  • SPORT 2 (22:45)
VB 20:15 FINSWE 5-4 HVÉGE
  • SPORT 2
május 25., szombat
VB 15:15 RUSFIN 0-1VÉGE
  • SPORT 2
VB 19:15 CANCZE 5-1VÉGE
  • SPORT 2
május 26., vasárnap
VB 15:45 RUSCZE 3-2 BVÉGE
  • SPORT 1
VB 20:15 CANFIN 1-3VÉGE
  • SPORT 1
május 28., kedd
NHL 02:00 BOSSTL 4-2VÉGE
május 30., csütörtök
NHL 02:00 BOSSTL 2-3 HVÉGE
június 2., vasárnap
NHL 02:00 STLBOS 2-7VÉGE
június 4., kedd
NHL 02:00 STLBOS 4-2VÉGE
június 7., péntek
NHL 02:00 BOSSTL 1-2VÉGE
június 10., hétfő
NHL 02:00 STLBOS 1-5VÉGE
június 13., csütörtök
NHL 02:00 BOSSTL 1-4VÉGE
Partnerünk