Gröschl Tamás: Van bennem hiányérzet

 

Dusan Kapusta helyett immár a Gröschl Tamás–Stefan Mega edzőpáros irányítja a Hokiklub Budapestet. A változásokról a magyar szakemberrel beszélgettünk.

Az Erste Liga egyik újoncaként azzal a nem titkolt céllal vágott neki az idei szezonnak a Hokiklub Budapest, hogy teret és fejlődési perspektívát adjanak az utánpótlás-korosztályokból felfelé áramló fiatal hokisaiknak. A gárda Dusan Kapusta vezetőedzővel dolgozott az elmúlt hónapokban, ám mostantól a Gröschl Tamás–Stefan Mega edzőpáros irányítja a csapatot. Utóbbi eddig az U20-asok vezetőedzőjeként dologozott, míg Gröschl az Erste ligás gárda másodtrénere volt. A szapporói hősök egyike személyesen adott magyarázatot blogunknak. “A klub menedzsmentje úgy döntött, hogy a bajnokság további részében kicsit más irányba haladjunk tovább. Stefannal megosztjuk a munkát, nincs kifejezett vezetőedző. A szakmai munka egy része hozzám, a másik fele hozzá tartozik, ezeken a területen mindenki meghozza a maga döntéseit.”

Az edzőváltás arra vall, hogy a klub vezetői nem elégedettek a csapat teljesítményével, amely jelenleg 1 ponttal lemaradva a Schiller-Vasas HC-tól az utolsó helyen áll a táblázaton. “A szezon előtt tudtuk, hogy nehéz hónapok állnak előttünk. A csapat hozzáállására nem lehet panaszunk, a srácok rendesen dolgoztak, de ennyit tudtunk elérni. Megmondom őszintén, én azért kicsivel többre számítottam, van bennem némi hiányérzet. A középszakaszban még van esélyünk elérni a rájátszást, de ehhez nagyon kemény munkára és komoly koncentrációra lesz szükség.”

groschl-sv

fotó: Somogyi Viktor

Habár ez a szezon deklaráltan tanulóév a Hokiklub Budapest számára (is), érdekes lehet, hogy a szakmai stáb milyen területeken lát előrelépést, és hol kell javulni? “A fiataloknál érezni a fejlődést, most már nem vagyunk olyan elveszett csapat, mint a szezon elején. A legnagyobb gondunk a kapu előtti munkával van – és itt mindkét kapura gondolok. Ez a jégkorong egyik kulcsfeladata, ezen múlik a lőtt és a kapott gólok jelentős része. Ebben sokat kell fejlődnünk. Kialakult egyfajta verseny a főként fiatalokból álló csapatok között, hogy ki tud hamarabb magasabb szintre lépni, és ebben mi sem szeretnénk lemaradni.”

A Hokiklub Budapest nem töltötte fel a légióskeretét, és bár ez a szezon végéig így marad, azért lesz két érkező. “Habár az induláskor két külföldi játékosunk volt, egyikük hosszas sérülése miatt valójában csak egyre számíthattunk tartósan. Az idény közben természetesen többször felmerült a menedzsmentben ez a kérdés, ám a költségvetés megszabta a korlátainkat. Most azonban két légiós is csatlakozott hozzánk: a kapus Filip Landsman és a hátvéd Nicholas Kuqali. Tapasztalt játékosok mindketten, nagyon remélem, hogy segítségünkre lesznek.”

A klub nemcsak a felnőttcsapatnál erősített. “A korábbi Fehérvári Titánok-vezetőedző Kóger István valóban csatlakozott a stábhoz. A feladata az U18-as korosztályig a szakmai munka felügyelete, az edzők feladatainak koordinálása.”

Visszatérve az Erste Ligához adja magát a kérdés, hogy miként lehet eredményes a HKB a középszakaszban? “Nagyon feszes, igazi playoffhokit kell játszanunk. A kreativitás háttérbe szorul, a helyét a hatékony munka veszi át. Az egyszerű, de célravezető megoldásokat kell választanunk, hogy pontokat gyűjthessünk. Természetesen nem adjuk fel, hogy elérjük a rájátszást, és ezért mindent el is fogunk követni.”

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
augusztus 1., csütörtök
UP 18:00 H20US18 
augusztus 3., szombat
FEL   MACTRK 
augusztus 8., csütörtök
FEL   DEBJAS 
augusztus 9., péntek
FEL   DEBDRS 
FEL 17:30 DUMMIS 
augusztus 10., szombat
FEL   CARAVS 
FEL   DEB
FEL 18:00 DABTIT 
Partnerünk