Hatalmas presztízsmeccsek jönnek a kupadöntőért

   

A Fehérvár AV19 a DVTK Jegesmedvéket fogadja, a MAC Újbuda az Erste Liga-éllovas FTC-Telekommal mérkőzik.

A Magyar Kupa idei kiírása speciálisra sikerült, ez azonban az elődöntős csapatokat és szurkolóikat aligha frusztrálja, ők mindannyian elszántan készülnek a csütörtök esti mérkőzésekre. Ez már csak azért is így van, mert nem vitatható ? anélkül, hogy a többieket és a teljesítményüket bármennyire is lebecsülnénk ?, hogy a hazai mezőny e pillanatban legjobb négy klubja mérheti magát egymáshoz a két találkozón. Az osztrák és a szlovák bajnokságban érdekelt három gárda mellé az Erste Liga éllovasa és első számú magyarországi esélyese csatlakozott, miáltal semennyire sem kiszámítható egyik párharc végkimenetele sem. Vannak, akik azt mondják: most kiderül, hogy mennyit ér az Extraliga az EBEL-hez és a magyar bázisú bajnokság a szlovákhoz képest, mi viszont jó szokásunk szerint óvakodnánk a messzemenő következtetések levonásától. Egy-egy meccs nem alkalmas arra, hogy kardinális ?jégkorong-filozófiai? dilemmákat döntsön el, ám arra igen, hogy nagy csatákat hozzon és szurkolószórakoztató hokival kedveskedjen minden érdeklődő számára. Ha valaki nem tudná vagy elfelejtette volna, az ő kedvéért rögzítjük: a fináléba jutás kérdése mindkét ágon egy találkozón dől el, estére tehát tudni fogjuk, kik vívják a január 23-ai döntőt.

Fehérvár AV19?DVTK Jegesmedvék, Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnok, 18:30

EBEL-csapatunk ellenfelei azért lettek a miskolciak, mert az Extraliga első három magyar?magyar párharcában a MAC Újbuda jobb teljesítményt nyújtott. A helyzet érdekessége, hogy az utóbbi hetekben a Jegesmedvék lényegesen minőségibb formát mutatnak, több bravúros győzelmet arattak, és a 8. helyen állva lerázták magukról az alsóház tagjait. Nem marad el mögöttük a Fehérvár AV19 sem, amely egy pozícióval előrébb tartózkodik, ám ezt egy másik bajnokságban teszi. Az EBEL-hetedik Volán hétmeccses győzelmi sorozatot épített decemberben, melynek köszönhetően a hatodik pozícióig tört előre. A tavalyi esztendő utolsó és az idei első találkozóját elvesztették Háriék, ám továbbra is erősnek mutatkoznak, és mivel Magosiék is topon vannak ? noha legutóbb kikaptak ?, komoly presztízscsatára van kilátás. Annál inkább, mert a piros-fehérek címvédőként érkeznek az Ift. Ocskay Gábor Jégcsarnokba, lévén, hogy tavaly az UTE legyőzésével 2015 után ismét megszerezték a trófeát, amelyet 2017-ben a MAC hódított el, míg 2016-ban a Fehérvár vehette birtokba azt. Hatalmas küzdelmet ígér a két gárda közös közelmúltja is, aminek szintén a kupában voltak a főbb állomásai. 2013-ban a Volán verte a döntőben a Miskolcot, 2015-ben a Miskolc a Volánt ? Fehérváron ?, majd 2016-ban a Tüskecsarnokban ismét az EBEL-gárda diadalmaskodott.

?A Magyar Kupa rendkívül fontos állomás számunkra, hiszen nagy hagyományokkal és presztízzsel rendelkező sorozat, amelyet meg akarunk nyerni ? mondta Glen Hanlon vezetőedző a DVTK honlapjának. ? A magyar játékosok teljes mértékben tisztában vannak a meccs súlyával, a külföldiekben pedig tudatosítottuk, hogy mennyire fontos számunkra ez a találkozó, ezért azt várom mindenkitől, hogy maximális erőbedobással harcoljon a jégen. Izgalmas élmény lesz összemérnünk az erőnket egy másik ligában játszó csapattal.?

A fehérváriak Szabó Dánielt, a csapat legponterősebb védőjét és Énekes Lajos másodedzőt szólaltatták meg:

A mérkőzés 18:30-kor kezdődik, az m4sport.hu élőben közvetíti. Aki a helyszínen kívánja követni az eseményeket, annak 2000 forintot kell fizetnie az álló- és 3000-et az ülőhelyekért. A diákok számára egy ezresbe kerül a belépő. Van lehetőség online jegyvásárlásra is, ehhez ide kell kattintani.

AVSMIS MK F

MAC Újbuda?FTC-Telekom, Tüskecsarnok, 19:00

Nem kevésbé pikáns a másik párosítás sem. A MAC az utóbbi időben kevésbé tündököl, mint a Fehérvár vagy a Miskolc, legutóbb azonban éppen Majoross Gergely együttese volt képes győzelemre, amikor hazai jégen felülmúlta a Dukla Trencínt. A jelenleg az Extraliga-táblázat 11. helyén álló újbudaiak embert próbáló küzdelmet folytatnak a legjobb tízért, vagyis a playoffért, melynek jegyében pénteken a közvetlen rivális Liptószentmiklós vendégeként bonyolódhatnak 6 pontos csatába. A holnapi mérkőzésre mégsem tartalékolhatnak, hiszen a Ferencváros ?személyében? olyan ellenfél érkezik a Tüskecsarnokba, amellyel szemben kicsit sem mehetnek biztosra.

A zöld-fehérek kispadjára a MAC utánpótlásából érkezett Fodor Szabolcs nagyszerű csapatot épített fel rövid idő alatt Pesterzsébeten, amely tisztes előnnyel vezeti az Erste Ligát, és bár volt egy-két botlása, gyors és kreatív játékának ritkán találják az ellenszerét a többiek. Ebből adódóan ugyanúgy kétesélyes ez az összecsapás is, mint a másik, főként, hogy az Erste ligás alakulat különféle okok sora miatt nem lesz híján motivációnak. Ezt jelzi egyebek közt, hogy a csapat hivatalos közösségi oldalán a szezon eddigi legfontosabb mérkőzésének titulálják az összecsapást, kiemelve, hogy a Fradi 19 év után juthat ismét kupadöntőbe. Ebből kiindulva nagy hangulat is várható a Tüskecsarnokban, jelentős számú vendégszurkolóval. A zöld-fehéreket a visszavágás vágya is fűtheti, lévén, hogy a két gárda egymás ellen játszotta az Erste Liga előző kiírásának negyeddöntőjét, amelyet 1-2-es hátrányból visszakapaszkodva húzott be a későbbi győztes MAC.

Ez a mérkőzés 19 órakor kezdődik, online itt lehet majd követni, belépőket pedig 1900 forintos egységáron lehet váltani a helyszínen, a kapukat 1 órával a kezdés előtt nyitják.

macftc

Cimkék: , , , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 2-1VÉGE
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 4-2VÉGE
VB 16:00 HUNJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 1-6VÉGE
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 6-1VÉGE
VB 16:00 HUNKOR 6-2VÉGE
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 4-3 HVÉGE
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 1-2VÉGE
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR 4-3VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA 2-0VÉGE
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 2-3VÉGE
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 3-2 HVÉGE
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 4-2VÉGE
VB 16:00 ITAKOR 8-1VÉGE
VB 19:30 HUNSLO 2-1VÉGE
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum