Nylander a haját is levágatta, hátha az segít

   

A torontói csatár december 1-jén írta alá 45 millió dolláros szerződését. Azóta 11 meccsen 2 asszisztja van, gólja 1 sem.

Amikor zsákutcába jutottak a tárgyalások William Nylander és a Toronto Maple Leafs között, és előbb az edzőtábort, majd a szezonkezdetet is kihagyta a fiatal svéd, az egyik NHL-es szakíró figyelmeztetett: ha a végén meg is egyeznek, akkor is rámehet a játékos szezonja a történetre. Volt példa hasonlóra. Johnny Gaudreau a maga sztorija során már október 10-én, tehát több mint másfél hónappal korábban aláírt, és előtte játszott a Világkupán is, tehát valamennyire “mozgásban” volt. De hiába: miután hat évre aláírt 40,5 millió dollárért, karrierje leggyengébb szezonját futotta, és végül 72 meccsen 61 pontot szerzett.

Úgy tűnik, az elhúzódó tárgyalásoknak van egy komoly pszichológiai hátrányuk, ami visszavetheti a játékosokat. Nylander ügynöke, Lewis Gross ezzel pontosan tisztában lehetett, hiszen annak idején Gaudreau ügyeit is ő intézte.

A svéd esetében egyelőre sokkal komolyabb visszaesésről beszélhetünk. Visszatérése óta 11 meccset játszott, amelyeken gólt nem szerzett, csak két asszisztra futotta erejéből. Most mindent megtesz annak érdekében, hogy visszakerüljön a helyes útra, de ez nem lesz egyszerű. Még a haját is levágatta, az edzéseken pedig olyan ütővel játszik, amelyre plusz korongokat szerelt fel, hogy meccs közben könnyebbnek érezze az igazit.

nylander

Egyelőre azért nincs komolyabb baj, hiszen a Toronto így is hasít, második az Atlanti divízióban a Tampa Bay mögött, illetve még a Winnipeg gyűjtött több pontot nála az egész ligát tekintve. Ez azonban kevéssé vigasztalja magát a svédet. Alighanem ezért is ajánlotta nemrégiben a hozzá hasonló cipőben járó csapattársaknak, Auston Matthewsnak és Mitch Marnernek, hogy ha tehetik, a szezon előtt állapodjanak majd meg a hosszabbításról.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum