Vasas–UTE-val kezdődik az új év az Erste Ligában

   

A favorit lilák sokkal rakkolósabb, hajtósabb ellenfélre számíthatnak, mint amilyen vasárnap a DAB-ot fogadta.

Nem mulathattak sokáig szilveszterkor a Schiller-Vasas HC és az UTE játékosai, hiszen január 1-jén ők nyitják az új évet az Erste Ligában. A káposztásmegyeri mérkőzés nagy esélyese természetesen a sokkal jobb játékoskerettel rendelkező Újpest, de a piros-kékek azért meg tudják nehezíteni mindenkinek a dolgát. Már ha megtesznek mindent ennek érdekében. Pont ez volt az, amit Ladányi Balázs vezetőedző hiányolt fiaitól a Dunaújváros elleni vasárnapi mérkőzést követően. “Mi akkor tudunk szorossá tenni – nem megnyerni, szorossá tenni – egy meccset egy ilyen kvalitású csapat ellen, ha többet dolgozunk. Most ez nem így történt” – értékelt. Abban biztosak lehetünk, hogy a szakmai stáb fel is fogja hívni minden egyes játékos figyelmét arra, hogy hiányzott a megfelelő mennyiségű munka, ezért kedden valószínűleg egy sokkal rakkolósabb, hajtósabb Vasasra számíthatunk, mint legutóbb.

Ez persze nem kell, hogy megoldhatatlan feladatot jelentsen az újpestiek számára, feltéve, ha ők is képesek lesznek felpörögni, kellő komolysággal venni a mérkőzést, megtisztelni az ellenfelet azzal, hogy kemény munkára kényszerítik. A két csapat eddigi három találkozójának mindegyikén háromgólos újpesti siker született, úgy, hogy már az első szünetben is vezettek a lilák. Szilassy Zoltánnak sikerült megfelelő motivációval pályára küldeni játékosait, behúzták a kötelezőt. Ahogy tették vasárnap a Vienna Capitals farmcsapata ellen is, bár a második harmadtól Hebarék jelentősen visszavettek a nyomásgyakorlásból. Hogy ne ebben a szellemben folytassák kedden, arról a vezetőedző alighanem tenni fog, mivel a Vienna elleni győzelmet követően adott értékelésében ő is jelezte, nem volt kedvére való, amit a meccs vége felé látott. Vasárnap a Vincze, Brine, Szalma csatártrió egymaga lőtte a csapat összes gólját. Aligha bánnák a Megyeri úton, ha Káposztásmegyeren mások is csatlakoznának hozzájuk.

VAS-UTE_20181130_MG_5697-900

fotó: Schiller-Vasas HC

Schiller-Vasas HC–UTE 5-4

   

Újabb szenzáció Káposztásmegyeren: a piros-kékek büntetőkkel legyőzték az élcsapat Újpestet.

Ladányi Balázs fiai a mérkőzés feléig háromgólos előnyt építettek fel az UTE ellen, az első játékrészben Pápa, a másodikban Székely Mádai, majd Lőczi volt eredményes – utóbbi találat különösen szép volt –, 3-0-ra álltak a felek a 31. percben. Innentől a lilák persze mindent megtettek a felzárkózásért, és apránként siker koronázta erőfeszítéseiket. Sikorcin még a második játékrészben melós módon szépített, aztán a harmadikban hengereltek a vendégek, sorrendben Brine, Vincze és Benk szerzett gólt, az 55. percben Szilassy Zoltán tanítványai vezettek 4-3-ra. Beszédes, hogy ebben a húsz percben a kapura lövéseket 25-8-cal abszolválta a favorit. Ám a Schiller-Vasas HC nem adta fel, Szlama Dániel három perccel később Bödök Bence passzából egyenlített, 4-4. A folytatásban újabb gól nem esett, Csiki Attila viszont a legvégén kapott két percet. Ezt is kivédekezték azonban a hazaiak, miként a további hosszabbításbeli rohamokat is, így szétlövés következett. Ekkor megint csak Szlama volt az, aki a döntő rávezetést elvállalta és bravúrosan-technikásan végrehajtotta, így 5-4-re nyertek a hazaiak. A Vasas hátránya már csupán 1 pont a Hokiklub Budapesthez képest.

vasute

fotó: Schiller-Vasas HC facebook

Egy pontot tényleg odaajándékoztunk az UTE-nak

   

Vezetőedzők a bombameglepetéssel véget ért Schiller-Vasas HC–Újpest mérkőzésről.

Ladányi Balázs, Vasas: „Nincs szó arról, hogy bárki elégedetlen lenne, de úgy érzem, egy pontot tényleg odaajándékoztunk az ellenfélnek. Valahogy fejben nem sikerült koncentrálni a harmadik harmadban úgy, ahogyan azt kértük. Ezzel együtt emelem kalapomat a csapat előtt, és boldog új évet szeretnék kívánni minden Vasas-szurkolónak, és mindenkinek, aki szorít nekünk és a fiatalságnak. Bebizonyítottuk, hogy az a potenciál, amiről eddig beszéltünk, megvan a csapatban. Most még ritkán jön ki, de nagyon fiatalok vagyunk, ha csapatként küzdünk, mint most, akkor gyakrabban fog.”

Szilassy Zoltán, UTE: „Az a lusta hozzáállás, amit az első két harmadban csináltunk, megbosszulta magát. Nem korcsolyáztunk, nem használtuk azokat az opciókat, amiket kellett volna. Akarati tényezőkben elengedtük az ellenfelet 3-0-ra, utána összekaptuk magunkat, de egy újabb hiba elvett tőlünk pontokat. Megérdemelten szerzett két pontot a Vasas, mert a hozzáállása sokkal konzisztensebb volt hatvan percig, mint a miénk.”

Erste Liga, Vasas Jégcentrum, 750 néző. Játékvezetők: Kókai, Kókai, Pálkövi, Pálkövi.
Tóth: 93,0% (Koitmaa)
K
Sila: 85,7% (Duschek)
Bukor, Kováts, Szlama, Bödök, Schmál
1
Huba, Kiss P., Sikorcin, Csányi, Hebar
Tornyai, Surányi, Lőczi, Székely-Mádai, Turbucz
2
Pokornyi, Varga A., Szalma, Brine, Vincze
Bálint, Seregély, Majoross, Pápa, Gágyor
3
Nagy, Kovács A., Benk, Stefishen, Sági Martin
Farkas, Csiki, Varga T., Szlépka
4
Kocsis, Nemes, Kovács S.
Ladányi Balázs, Revák Zoltán
E
Szilassy Zoltán, Baróti Zsolt
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 18:07 VAS PP Pápa Bödök Schmál
2-0 21:07 VAS Székely-Mádai Turbucz Tornyai
3-0 30:31 VAS Lőczi Székely-Mádai Kováts
3-1 36:41 UTE Sikorcin
3-2 45:15 UTE PP Brine Hebar Huba
3-3 48:41 UTE Vincze Brine Varga A.
3-4 54:39 UTE Benk Sági Martin Stefishen
4-4 57:42 VAS Szlama Bödök Bukor
5-4 65:00 VAS GWS Szlama
35 Kapura lövések száma 57
10 Kiállításpercek 8

Ilyen gólokkal győzte le a Vasas az Újpestet

 

A Schiller-Vasas HC–UTE mérkőzés összefoglalója, benne a nyolckörös büntetőpárbajjal.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT ÉLŐ
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum