Lenne miért visszavágnia a DAB-nak

   

Fejér megyei rangadó is jutott az új év első napjára az Erste Ligában.

Ebben a szezonban először fogadják a Dunaújvárosi Acélbikák a Fehérvári Titánokat, és lenne miért visszavágniuk Azariéknak, hiszen karácsony másnapján vízilabda-eredménnyel szenvedtek vereséget idegenben. A szélsőséges teljesítményt nyújtó Acélbikák ezt követően a Ferencvárost győzték le a szezonban másodszor 60 perc alatt – ez rajtuk kívül senki másnak nem sikerült még –, majd a megszerzett lendülettel a Vasast is könnyedén verték. December eleje óta most sikerült először két egymás utáni meccsen 3 pontot szerezniük. Ha kedden a Titánokat is legyőznék, szezonrekordot állítanának fel, ebben az idényben először nyernének sorozatban háromszor. Ez is tökéletesen jelzi, mennyire felemás idényük van eddig az újvárosiaknak, akiknek a középszakaszba vihető bónuszpontok miatt égetően fontos lenne a győzelem. A meccsen máris bemutatkozhat Corey Bricknell csapatában az új szerzemény Yianni Liarakos.

“A célunk nem változott, minél feljebb szeretnénk kerülni a tabellán, és az új évben minél több pont megszerzése a cél” – mondta Kiss Dávid, a Fehérvári Titánok vezetőedzője a DEAC elleni mérkőzést követően vasárnap este. Ebből a szempontból kulcsfontosságú meccsre kerül sor Dunaújvárosban, hiszen közvetlen vetélytárssal játszanak. Egy mérkőzéssel kevesebbet játszva hat pont hátrányban várja a fehérvári farm a fellépést a megyei rivális otthonában. A másik közvetlen rivális, a Gyergyó előnye 3 pont, de a székelyek egy meccsel kevesebbnél járnak. Ha esetleg nyernének a Titánok, a vesztett pontok számában behoznák az Acélbikákat, a gyergyóiakat pedig utolérnék. Ezzel erősítenék az esélyeiket arra, hogy az alapszakasz végén a jelenleg elfoglalt 8. helyüknél előrébb rukkoljanak. A felsőház már matematikailag sem jöhet össze nekik, de a középszakaszba vitt bónuszpontok sorsdöntőek lehetnek, így nem mindegy, hol végeznek a 40. forduló után. A két fehérvári meccsen forgandó volt a szerencse, az 1-3-as dunaújvárosi győzelemre érkezett a karácsonyi 9-6, ami kiegyenlített erőviszonyokat jelez.

TIT-DAB_20181226-SAE_2176-900

fotó: Fehérvári Titánok, Soós Attila

DAB–Fehérvári Titánok 2-3

   

A vendégcsapat többet tett a győzelemért, így megérdemelten vitt el két pontot Dunaújvárosból.

A mérkőzés nagy részét uralták a Fehérvári Titánok, akik már a 6. percben megszerezték a vezetést Sándor Flórián révén. A két kapus egyaránt szép teljesítményt nyújtott, jó néhány esetben Eduard Zaharcsenkón múlott, hogy a Volán-farm nem jutott nagyobb előnyhöz. A 32. percben azonban az ukrán válogatott hálóőr is tehetetlennek bizonyult, amikor Császár Hunor, a decemberi junior-világbajnokság MVP-je a kaput megkerülve volt eredményes, 0-2. Az utolsó játékrész feléig kellett várni, mire az Acélbikák elkapták a fonalat, innentől hatalmas energiákat mozgósítva mentek a szépítésért és az egyenlítésért. Az 1-2-höz kellett szerencse is, Mestyán kék vonalas lövése egy bekken megpattanva vágódott a hálóba az 54. percben, Gyenes Dávid semmit nem láthatott, tehetetlen volt. A tíz perc hoki végül a pontszerzéshez elegendőnek bizonyult, az 59. percben Dubek vitte be a korongot a támadóharmadba, Salugának adta, aki oldalra cselezve négy ellenfelet vitt magával, visszapasszolt a magára maradt társnak, akinek csak be kellett kotornia a játékszert, 2-2. A DAB komoly rohamokat indított a harmadikért, ám egy utolsó pillanatokban elkövetett szabálytalanság miatt három a négy ellen volt kénytelen kezdeni a hosszabbítást. A fórt ha komoly nehézségek árán is, de kihasználták a Titánok, Dézsi másodjára ütötte be a pakkot fonákkal, 2-3-mal zárult a középmezőny-rangadó.

titdab

Az utolsó tíz perc játékára büszkék lehetünk

   

Mestermérleg a Dunaújvárosi Acélbikák–Fehérvári Titánok mérkőzés után.

Corey Bricknell vezetőedző, DAB: “Az első ötven percünk nyilvánvalóan nem úgy sikerült, ahogy elterveztük, azonban az utolsó tíz percben mutatott játékunkra büszkék lehetünk. Azt gondolom, az emberelőnyökön még rengeteget kell javítanunk, nem engedhetjük meg magunknak, hogy ennyi lehetőséget elpazaroljunk. Bár az első két harmadban is voltak lehetőségeink, ezeket nem tudtuk kihasználni. Az egy pontnak és az utolsó tíz percben mutatott játéknak örülök, a többin még sokat kell dolgoznunk.”

Kiss Dávid vezetőedző, Fehérvári Titánok: “Örülök a két pontnak, de sajnálom, hogy nem lett belőle három. Egy kicsit talán a fáradtság is belejátszott abba, hogy végül nem sikerült rendes játékidőben megnyernünk a mérkőzést.”

Erste Liga, Dunaújvárosi Jégcsarnok, 600 néző. Játékvezetők: Gangel, Gangel, Kedves, Abonyi.
Zaharcsenko: 92,1% (Garbacz)
K
Gyenes: 95,1% (Horváth D. Cs.)
Franssila, Léránt, Saluga, Iossafov, Dubek
1
Kiss R., Beukeboom, Lewis, Mihály, Mazzag
Lencsés, Hüffner, Tóth, Németh, Nagy M.
2
Reiter, Sándor, Dézsi, Péter, Bennett
Jaborník, Mestyán, Uski, Török, Azari
3
Szabó B., Vas, Hamvai, Császár, Búzás
Szabó D., Pinczés O., Borbás
4
Imre, Erdély, Kovács, Almási
E
Kiss Dávid
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 05:10 FHA Sándor Bennett
0-2 31:10 FHA Császár Péter Dézsi
1-2 53:08 DAB Mestyán Németh
2-2 58:38 DAB Dubek Saluga Hüffner
2-3 61:44 FHA PP Dézsi Császár
41 Kapura lövések száma 38
12 Kiállításpercek 10

Császár Hunor kapumegkerülős gólt vágott

 

A Dunaújvárosi Acélbikák–Fehérvári Titánok találkozó összefoglalója.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 2-1VÉGE
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR 
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA 
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 
VB 16:00 HUNSLO 
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum