Melyik arcukat mutatják meg az Acélbikák?

   

Újabb lépéssel kerülhetne közelebb a 10. Hokiklub Budapesthez a Schiller-Vasas HC, ha sikerülne pontot szereznie a Dunaújvárostól.

A piros-kékek karácsony másnapján a HKB ellen megszerezték első hárompontos győzelmüket ebben az idényben, és ami a védekezésüket illeti, egyre masszívabb játékra képesek. Mi sem mutatja ezt jobban, mint hogy az utolsó 10 mérkőzésük egyikén sem kaptak 5 gólnál többet, szereztek egy három- és egy kétpontos győzelmet (ez utóbbit az élcsapatnak számító DEAC ellen), kétszer is csak egy góllal kaptak ki, négyszer csupán kettővel. Amennyiben ez a masszív védekezőharmad-beli jégkorong jó helyzetkihasználással párosulna, úgy az alapja lehetne egy újabb meglepetésnek. Biztosak vagyunk benne, hogy Ladányi Balázs tanítványai mindent meg is fognak tenni ennek érdekében.

Annál is inkább, mert az ellenfél az utóbbi időszak legkiismerhetetlenebb csapata, a Dunaújváros lesz. Az Acélbikák régóta küszködnek, látszik, hogy valami nem egészen stimmel náluk. Mindez szélsőséges eredményekben mutatkozik meg. A novemberi nemzetközi szünet óta pontot hagytak vasárnapi ellenfelüknél, majd idegenben legyőzték a Debrecent és az FTC-Telekomot, a kettő között a Csíkszereda ütötte ki őket. Oda-vissza kikaptak a Vienna Capitals II-től, nyertek Gyergyóban, gólzáporos meccset buktak Fehérváron, hogy aztán ismét verjék a Ferencvárost. Két rendes játékidős győzelme a listavezető zöld-fehérek ellen nincs is más csapatnak, igaz, két rendes játékidős veresége a Viennától sem soknak. A nagy kérdés, hogy ezúttal melyik arcukat mutatják meg az Acélbikák, akik kapujában akár be is mutatkozhat a frissen igazolt ukrán Eduard Zaharcsenko.

“Úgy érzem, a játékosok a Ferencváros elleni meccsen végre megérezték, hogy mire képesek, ha együtt, csapatként játszanak – kommentálta a Fradi elleni győzelmet Corey Bricknell, a DAB vezetőedzője.– A pénteki találkozó arra is jó volt, hogy megmutatta, ha mindenki ragaszkodik az edzésen gyakorolt rendszerhez és a csapatban betöltött szerepéhez, akkor komoly sikerekre is képesek vagyunk. Ha hinni tudunk egymásban, akkor ezek a sikerek egymás után fognak jönni.”

VAS-DAB_20181114-900

fotó: Schiller-Vasas HC

Schiller-Vasas HC–DAB 1-5

   

Nem sikerült a meglepetés a ligaújonc részéről, Artem Iossafov mesterhármasával magabiztosan győztek az Acélbikák.

A gólgyártást a csapatkapitány Azari Zsolt kezdte meg a 9. percben. Egy csetepaté után emberelőnybe került a Vasas, azonban nem sikerült élni a lehetőséggel. Az első harmad hajrája egyértelműen a sokkal többet kapura lövő dunaújvárosiaké lett: a finn légiós Artem Iossafov két perc alatt kétszer is betalált, háromgólosra növelve az előnyt. A játék képe a második felvonásra sem változott, az első 40 percben 31-7-re nyerte a kapura lövést a DAB. A középső 20 percben ez újabb két találatot eredményezett, Martin Saluga és Iossafov volt eredményes. 5-0 után a lényeges kérdések eldőltek, a harmadik játékrészben valamivel feljebb jött a Vasas, de így is kétszeres különbség volt a két csapat között a kaput eltaláló lövések számát tekintve. A vendégeknél bemutatkozott a kapuban az ukrán válogatott Eduard Zaharcsenko, aki kis híján shutouttal kezdte Erste ligás karrierjét. Az örömét bő három perccel a vége előtt Székely Mádai Gergő rontotta el, aki megszerezte a hazaiak becsületgólját, ezzel alakult ki az 1-5-ös végeredmény.

Sokszor veszélyesek ezek a mérkőzések

   

Vezetőedzők a Schiller-Vasas HC–Dunaújvárosi Acélbikák mérkőzésről.

Ladányi Balázs, Schiller-Vasas HC: „Egyelőre még keresem az okát, miért ezt az arcunkat mutattuk. Nem tettük magunkat oda úgy, ahogy egy olyan fiatal csapatnak kell, mint amilyenek mi vagyunk. Mi akkor tudunk szorossá tenni – nem megnyerni, szorossá tenni – egy meccset egy ilyen kvalitású csapat ellen, ha többet dolgozunk, mint az ellenfél. Most ez nem így történt.”

Corey Bricknell, Dunaújvárosi Acélbikák: „Sokszor nehezek és veszélyesek ezek a mérkőzések, mert a játékosok hajlamosak az egyéni statisztikára figyelni. Szerencsére ezt mi elkerültük, és igazi csapatjátékot nyújtottunk. Nagyon örülök a három pontnak.”

Erste Liga, Vasas Jégcentrum, 200 néző. Játékvezetők: Salánki, Salánki, Vincze, Muzsik.
Koitmaa: 80,0% (Tóth K. B.: 93,3%)
K
Zaharcsenko: 92,9% (Garbacz)
Bukor, Seregély, Szlama, Bödök, Schmál
1
Franssila, Léránt, Uski, Németh, Azari
Tornyai, Surányi, Lőczi, Székely-Mádai, Turbucz
2
Hüffner, Szabó, Saluga, Iossafov, Dubek
Bálint, Inglis, Rózsa, Kováts, Gágyor
3
Lencsés, Erdélyi, Tóth G., Török, Nagy M.
Fejes, Farkas, Bugár, Szigeti, Szlépka
4
Pinczés O., Borbás
Ladányi Balázs, Székely Csaba
E
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 08:23 DAB Azari Németh Szabó
0-2 17:07 DAB Iossafov Franssila
0-3 19:06 DAB PP Iossafov Uski Azari
0-4 35:42 DAB Saluga Dubek Iossafov
0-5 38:49 DAB Iossafov Saluga Dubek
1-5 56:51 VAS Székely-Mádai Lőczi Turbucz
14 Kapura lövések száma 45
9 Kiállításpercek 9

A Vasas–DAB összefoglalója

 

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum