Philippe Lakossal várja a Vasast a Vienna-farm

   

A 127-szeres osztrák válogatott játékost leküldték az Erste ligás csapatba.

Újabb alsóházi rangadóra kerül sor Bécsben, a Vienna Capitals II a Schiller-Vasas HC-t fogadja. A bécsiek jókora pofonból érkeznek, a Ferencváros elleni 1-9 a szezon legnagyobb veresége volt számukra. Pedig a meccs feléig jól tartották magukat, de onnantól a Fitzgerald elvesztése miatt felpaprikázódott hazaiak nem kímélték őket. Pénteken javíthatnak a bécsiek, és ebben egy legendás játékos is a segítségükre lehet. A Capitals EBEL-csapata ugyanis leigazolta a csődhelyzetbe került Medvescak norvég támadóját, Sondre Olsent. Hogy ezt nyélbe üthessék, helyet kellett szorítani a keretben a 4 pontos hokisnak.

A bécsiek a klub élő legendáját, a 38 éves Philippe Lakost áldozták be, akit azért szeretnének szükség esetére megtartani, így továbbra is az EBEL-csapattal edz. Játszani viszont csak a farmban tud, ott kell meccsritmusban tartania magát. Bár egy fecske nem csinál nyarat a hokiban, vele egy ezen a szinten nem mindennapi pályafutást magáénak mondható játékos került az Erste Ligába, aki komoly erősítést jelenthet a Capitals II. ingatag védelmének. Lakos 15 teljes szezont húzott le a Vienna Capitals felnőttcsapatában, 2003 óta egy innsbrucki idényt leszámítva mindig a sárga-feketéknél játszott. Manuel Latusa után, Thomas Kochhal holtversenyben a második legtöbb meccset játszotta az EBEL-ben a liga történetében, és Philipp Lukas mögött ugyancsak a második legtöbbet egyetlen klub színeiben. 820 EBEL-meccse – ebből 761 a Vienna Capitals színeiben – mellett 127-szeres válogatott, hat A csoportos világbajnokságon összesen 36-szor képviselte hazáját. “A karrierem első pillanatától kezdve mindig a csapat érdekei álltak nálam az első helyen – mondta a veterán védő a klub döntését kommentálva. – Mint egy olyan játékosnak, aki mindig mindent megtett a csapatáért, semmilyen problémát nem okoz nekem, ha most a második vonalba kell visszavonulnom.”

Érdekesség: a Lakos testvérektől, úgy látszik, nem áll messze az Ausztriától keletre eső országok jégkorongsportja, az idősebbik fivér, André ugyanis a 2014/15-ös idényben a Dunarea Galati csapatában játszott egy román bajnokit és két kupaselejtezőt.

lakos-fb_86fd3_f_1280x720

fotó: laola1.at

A Schiller-Vasas HC az első hárompontos győzelem okozta lendülettel érkezik Bécsbe. A Capitals-farm a Hokiklub Budapesthez hasonlóan ugyancsak a verhető ellenfelek közé tartozik. E három csapat egymás közti meccsein a bécsiek valamivel 60% feletti teljesítményt nyújtottak eddig, a Vasas pedig pontosan 40%-osat. Ez áthidalható különbség, ám nagyon fegyelmezett és összeszedett játékra lesz szükség a fiataloktól. Egyszer már sikerült ez a bécsiek ellen. Bár győzni még nem tudtak ellenük, de pontot szerezni már igen. A hazai idénynyitón a piros-kékek már 3-1-re is vezettek, ám a Capitals egyenlített, és a túlóra neki kedvezett. Akkor egy már-már megnyert meccset engedett ki a Vasas a kezéből. A visszavágó is viszonylag szoros lett, hiszen Bécsben a hazaiak 3-0-ra nyertek. Azóta már jóval rutinosabb lett Ladányi Balázs csapata. Ha sikerül tényleg mindent a jégre tenniük, amit tudnak, akkor lehet esélyük arra, hogy megszerezzék első 3 pontos győzelmüket idegenben is.

Vienna Capitals II–Schiller-Vasas HC 4-2

   

A Vasas sokáig jól tartotta magát Bécsben, ám végül a hazaiak otthon tartották a három pontot.

A Schiller-Vasas a császárvárosba látogatott, és a mérkőzés nagy kérdése az volt, hogy a piros-kékeknek mekkora lendületet adott a szerdán megszerzett első hárompontos győzelem. Az első harmadban úgy tűnt, elég nagyot, ugyanis gyors, hullámzó játékot láthattak a nézők, sok lövéssel. Ebben egy kicsit a Vasas volt a jobb, ám mivel mindkét kapus magabiztosan állta a rohamokat, az első húsz percben nem esett gól, sőt kiállítás sem volt. A második harmadban mindkettő megváltozott. A gólcsendet a 24. percben Szlama révén a Vasas törte meg. Az előnyük nem sokáig tartott, mivel három és fél perc múlva emberelőnyben Hiltunen egyenlített. A magyar csapat is játszhatott létszámfölényben, ám ők nem tudtak élni a lehetőséggel. Ebben a harmadban már a hazaiak támadtak többet, de mivel újabb gól már nem esett, a második szünetre is döntetlennel mehettek be a csapatok. A harmadik játékrész elején aztán kiszakadt a gólzsák. Két perc alatt háromszor is a kapukba került a korong: először másfél perc alatt Ranftl és Posch talált be, majd újabb 36 másodperc elteltével Szlama duplázott, így faragott a két gólos hátrányból. A Vasas harcolt az egyenlítésért, ám az annyira áhított gólt csak nem sikerült megszerezni. Bő egy perccel a vége előtt Ladányi Balázs időt kért, levitte kapusát, de ebből a Vienna jött ki jobban, Bauer ugyanis üres kapus gólt lőtt, eldöntve így a találkozó sorsát.

Erste Liga, Albert Schultz-Eishalle, 135 néző. Játékvezetők: Varjú, Varjú, Reisinger, Riecken.
Zimmermann: 95,7% (Tschrepitsch)
K
Koitmaa: 93,0% (Tóth)
Saari, Satmark, Antal, Bauer, Hiltunen
1
Bukor, Seregély, Szlama, Bödök, Schmál
Piff, Hedberg, Ranftl, Maurer, Maxa
2
Tornyai, Surányi, Lőczi, Székely-Mádai, Turbucz
Posch, Pallierer, Hofer, Schlögl, Preiser
3
Bálint, Inglis, Rózsa, Kreisz, Gágyor
Lakos, Wolf, Rohm, Böhm
4
Szlépka, Czakó, Kováts
Heiskanen Santeri, Sjöquist Johan
E
Ladányi Balázs, Székely Csaba
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 23:44 VAS Szlama Bödök
1-1 27:02 VIC PP Hiltunen Maxa Schlögl
2-1 43:13 VIC Ranftl Hofer Schlögl
3-1 44:34 VIC Posch Schlögl
3-2 45:10 VAS Szlama Schmál Bödök
4-2 59:21 VIC EN Bauer Hiltunen
44 Kapura lövések száma 47
4 Kiállításpercek 2

A Vienna–Vasas összefoglalója

 

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum