Van miért visszavágnia Újvárosban a Fradinak

   

A most mély válságát élő DAB szakította meg novemberben a listavezető FTC-Telekom rekordhosszú győzelmi sorozatát.

A DAB és a Fradi bő öt héttel ezelőtt találkozott utoljára, amikor is egy emlékezetes mérkőzésen az Acélbikák 3-2-re győztek Pesterzsébeten, véget vetve vendéglátójuk 19 meccsen át tartó – ligacsúcsot jelentő – győzelmi szériájának. Azóta nagyot fordult a világ – legalábbis a DAB-bal. A november 23-ai mérkőzés volt Borbás Gergely ideiglenes vezetőedző utolsó idei meccse a kispadon, két nappal később már Corey Bricknell állt a helyén. Az általa dirigált tíz mérkőzésen mindössze három győzelem jött össze: kétszer a Hokiklub Budapestet, egy alkalommal a Gyergyót sikerült felülmúlni. A Brassó oda-vissza verte őket, de ennél fájóbb lehetett, hogy ugyanezt a Vienna Capitals is megtette velük, Bécsben 11-4-re, Dunaújvárosban 5-3-ra győzött az osztrák farm. Ezek után a karácsony másnapján Fehérváron elszenvedett 9-6-os vereség az Erste Liga másik farmcsapatától már nem is volt meglepetés. A klub nagyon mély gödörben van, ezen a tíz meccsen 44 gólt kapott, a legnagyobb problémák tehát a védekezésben figyelhetők meg. Ebben szerepet játszik Peter Sevela kapus kiesése, illetve a helyére lépő Garbacz Ádám és Pinczés Bendegúz instabilitása, valamint a csapat gyenge kapu környéki játéka is.

Nem véletlen, hogy a pénteki meccs előtt Bricknell is utóbbira helyezte a hangsúlyt: „Mindenkitől 100%-ot várok péntek este. Muszáj lesz komolyan a védekezésünkre koncentrálni, a csatároknak és a hátvédeknek egyaránt kiemelten figyelnie kell hátul. Fontos, hogy a fiúk kommunikáljanak egymással a jégen is, hogy készen álljanak a kihívásra az első pillanattól fogva. Be kell bizonyítanunk, hogy többre vagyunk képesek annál, mint amit az elmúlt fordulók eredményei mutatnak. Meg kell mutatnunk, hogy mit tudnak az Acélbikák.”

Nem könnyű ennyi súlyos vereség után bármi okosat mondani, nincs könnyű helyzetben a kanadai szakember, aki aligha gondolta volna, hogy ekkora problémahalmazt vesz a nyakába, amikor aláírta szerződését. A sokat látott újvárosi szurkolók türelme is fogyóban van, legalábbis erre utalnak az egyre apadó nézőszámok. A bécsiek elleni legutóbbi vereség alkalmával mindössze kétszáz nézőt regisztráltak. A játékosok nekik és edzőjüknek is tartoznak annyival, hogy teljes odaadással megkísérlik a lehetetlent: legyőzni a tabellát 8 ponttal vezető zöld-fehéreket.

dabftc
Fotó: Boda Bence / DAB

Ez, ha lehet ilyet mondani, még nehezebb lesz, mint 35 nappal ezelőtt, ugyanis a Fradi esélyeshez méltó magabiztossággal gyűjtögeti a pontokat. A veretlenségi széria megszakadásával volt egy minimális hullámvölgyük, hiszen a Fehérvártól 7 gólt kaptak a következő mérkőzésen hazai pályán, és csak büntetőkkel tudtak nyerni, de Csíkszeredában már ismét jó formát mutatva kaptak ki egy góllal. Az azóta lejátszott hét mérkőzésből már csak egyszer szenvedtek vereséget, Debrecenből távoztak pont nélkül. Ezt leszámítva meggyőző a mérlegük, ráadásul többnyire komoly gólarányú győzelmeket aratnak: a legutóbbi hét mérkőzésen lőttek 37 gólt, miközben csak 13-at kaptak. Nem sok jóra számíthatnak tehát a hazaiak, ha nem kapják össze magukat. A Fradi mostanában különös hatékonysággal torolja meg az ellenfelek hibáit, így valóban minden tudásukra szüksége lesz az Acélbikáknak, ha egy újabb papírforma-borító győzelemmel szeretnének elindulni felfelé.

Dunaújvárosi Acélbikák–FTC-Telekom 5-3

   

A dunaújvárosiak az elmúlt hetekben látott teljesítményükhöz képest feltámadtak, legyőzték az Erste Ligát vezető ferencvárosiakat.

A mérkőzés első gólját a DAB szerezte: Lencsés Tamás kék vonalas lövésébe közvetlenül Arany Gergely előtt beleért Turtiainen, az FTC-Telekom kapusa tehetetlen volt. Néhány perccel később emberelőnybe kerültek a zöld-fehérek, Garbacz Máté több bravúrt is bemutatott, ám a fór vége felé hiába védte Perrier lövését, Tóth Adriánra került a korong, akiről beesett a kapujába. A dunaújvárosiak egyáltalán nem játszottak megilletődötten, az első emberfórjuk során tűz alá vették Arany kapuját, eredménytelenül. A harmad végén 4 a 4 ellen játszottak a csapatok, a speciális játékhelyzetből az Acélbikák jöttek ki jobban: Léránt René egy alapvonali passz után lőtt bombagólt.

A második harmadra kapust cserélt a Ferencváros: Arany Gergely gyomorpanaszok miatt az öltözőben maradt, Pleszkán érkezett a helyére. A 25. percben kétes körülmények között egyenlítettek a vendégek. Garbaczra rálökték az egyik hátvédjét, a DAB hálóőre már a kapuban feküdt, amikor Perrier belőtte a korongot. A mérkőzés felénél emberfórba került az FTC, amit ki is használt, Perrier lövésébe Nagy Gergő beleért. Nem tartott sokáig a vendégek előnye, Saluga kiugrott és értékesítette a szólóját. A 36. percében újra a DAB-nál volt az előny. Egy kapu előtt kavarodás után Németh Péter lövését hiába blokkolta bottal Sarcia Antonino, a korong felperdült, behullott a kapuba, Tóth Renátó már csak a gólvonalon túlról rúgta ki a korongot.

A záró húsz perc első emberelőnyét gólra váltották a dunaújvárosiak, Saluga lövésébe Franssila ért bele. Alig több mint fél perccel később tömegjelenet alakult ki, Walls zárt a legnagyobb büntetéssel, 2+10 perces kiállítást kapott. A végjátékban Perrier és Hruby összemérte az erejét, mindkettejük számára véget ért a mérkőzés. Másfél perccel a vége előtt Pleszkán lekorcsolyázott, hiába.

A Dunaújvárosi Acélbikák 5-3-ra győztek, a november 23-i idegenbeli meglepetésgyőzelem után hazai jégen is legyőzték az Erste Ligát vezető FTC-Telekomot.

dabftc

Fotó: DAB

Szeretnék gratulálni a dunaújvárosi csapatnak

   

Mestermérleg a DAB–Fradi után.

Corey Bricknell, DAB: „Abszolút elégedett voltam a ma látottakkal. Azt játszottuk, amit játszanunk kell, betartották a fiúk a taktikát, keményen, határozottan jégkorongoztunk, és szerencsére a góllövő ütők is előkerültek. Az egészen biztos, hogy azon az úton kell tovább folytatnunk, amit a mai estével elkezdtünk.”

Fodor Szabolcs, FTC-Telekom: „Nem volt jó meccsünk ez most. Nem úgy korcsolyáztunk és nem úgy dolgoztunk, ahogy tudunk. Ettől függetlenül szeretnék gratulálni a dunaújvárosi csapatnak, nagyot küzdöttek.”

Erste Liga, Dunaújvárosi Jégcsarnok, 600 néző. Játékvezetők: Gangel, Gangel, Kis-király, Horváth.
Garbacz: 93,8% (Pinczés B.)
K
Arany: 81,8% (Pleszkán: 87,0%)
Franssila, Léránt, Uski, Németh, Turtiainen
1
Rantanen, Karmeniemi, Walls, Nagy G., Tóth Renátó
Erdélyi, Hüffner, Török, Nagy M., Azari
2
Perrier, Boros, Tóth A., Switzer, Tóth Richárd
Lencsés, Mestyán, Saluga, Iossafov, Dubek
3
Hegyi, Sarcia, Pozsár, Farkas, Tóth Gergő
Hruby, Tóth Gergely, Pinczés O., Borbás
4
Lengyel, Jászai, Hardi, Roczanov
Borbás Gergely
E
Fodor Szabolcs, Hennely Yul
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 04:40 DAB Turtiainen Lencsés Uski
1-1 08:36 FTC PP Tóth A. Perrier Hegyi
2-1 19:17 DAB Léránt Török Iossafov
2-2 24:27 FTC Perrier
2-3 30:22 FTC PP Nagy G. Perrier Tóth Richárd
3-3 32:51 DAB Saluga Iossafov
4-3 35:35 DAB Németh Uski Turtiainen
5-3 47:16 DAB PP Franssila Saluga Török
34 Kapura lövések száma 48
35 Kiállításpercek 49

Így győzte le a DAB az FTC-Telekomot

 

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum