A Pittsburgh hosszabbított Jake Guentzellel

 

A 24 éves játékos öt évre, összesen 30 millió dollárért írt alá.

Guentzel Mike Sullivan edző felfedezettje és nagyon fontos láncszeme a csapatnak. Mint ismeretes, a kanadai szakember 2015 december közepén vette át az irányítást a Penguins kispadján, és másfél év alatt két Stanley Kupát vitt a városba. Az egyik legfontosabb hozzáadott értéke azon játékosok csapatba emelése volt, akiket még az AHL-ből ismert és akiknek NHL-szinten is bizalmat szavazott. Közülük az egyik éppen Jake Guentzel volt, aki 2016-ban mutatkozott be a legnagyobbak között. Első évében 40 meccset játszott, ezeken 33 pontot szerzett, tavaly 82 meccsen 48 pontig jutott. Ezek sem lebecsülendő számok, de Guentzel igazi erőssége a rájátszás: 37 meccsen lépett pályára a playoffban, eddigi mérlege 23 gól és 41 pont. Idén már az alapszakaszban is nagyot megy, 37 meccsen hozza a közel pont/meccses átlagot 33 egységgel.

A Pens egyelőre harmadik helyen áll a Metropolitan csoportban, de a java még hátravan számukra, legalábbis ha a tavalyi évet vesszük alapul. Az előző szezonban ugyanis a csapat három kulcsjátékosa csak januárban gyújtotta be igazán a rakétákat. Abban a hónapban 13 meccsből tízet megnyertek, a Sidney Crosby, Jevgenyij Malkin és Phil Kessel alkotta hármas ezalatt 66 pontot szerzett. A csapat sikerének titka, ha úgy tudják összerakni a csapat szerkezetét, hogy a három legnagyobb sztárjuk három különböző sorban legyen eredményes. És itt jön a képbe Guentzel, aki az első sor alapembere, Crosby legmegbízhatóbb szélsője. Malkin mellett általában Patrick Hörnqvist játszik, míg Kessel mellé kellett keresni egy centert, ezért igazolták le tavaly az akkor 30 éves Derick Brassardot. Ahhoz egyelőre idő kell, hogy ők ketten megszokják egymást és azt a tényt, hogy csak a harmadik sorban kapnak helyet, de a legutóbbi meccsen mindketten két-két gólt szereztek, ami biztató jel a szurkolók számára.

Visszatérve Guentzelre, Jim Rutherford igazgató a szerződtetése kapcsán a következőket nyilatkozta: ?Jake az első pillanattól fogva meghatározó játékosa a csapatnak, különösen a 2017-es rájátszás során nyújtott teljesítménye volt kiemelkedő. Kulcsjátékos ő ebben a csapatban és nagyon örülünk annak, hogy sikerült vele hosszabb távra is megállapodnunk.? Guentzel új szerződése 2024 tavaszán jár le, az igazi kérdés, hogy sikerül-e tartania a fejlődésének eddigi ütemét, hiszen ekkorra Crosby és Kessel már 37 éves lesz, Malkin pedig 38. A Pittsburghnek jelen állás szerint jövőre 5,13 millió dollárja maradt a fizetési plafon alatt, többek között ebből kell megoldania Brassard, Riley Sheahan és Zach Aston-Reese hosszabbítását is. Ez nem lesz egyszerű, hiszen előbbi 3 milliót keres jelenleg, Sheahan 2,1 milliót, Aston-Reese-nek pedig a 925 ezer dolláros újoncszerződése helyett kell újat kötni.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum