Ismét első 3 pontos győzelmére hajt a Vasas

   

A Schiller-Vasas HC ezúttal hazai jégen játszik alsóházi rangadót a Hokiklub Budapesttel.

A mezőnyből egyetlenként a piros-kékeknek még nincs hárompontos győzelmük ebben a szezonban. Ladányi Balázsék háza táján alighanem mindenki abban reménykedik, hogy karácsony második napján megtörik a jég, és végre behúznak egy meccset rendes játékidőben. Két dolog is táplálhatja ezt a reményt. Egyrészt több mint egy hónapja – november 23-ai szeredai meccsük óta – egyszer sem kaptak 5 gólnál többet, másrészt egyszer sem kaptak ki 3 gólnál többel. Pedig ebben a sorozatban csupa nehéz meccset játszottak: az UTE háromszor, a DEAC kétszer, a Gyergyó, a Ferencváros és a Fehérvár egyszer-egyszer volt ellenfelük. A nyolcból egyet meg is nyertek, a DEAC büntetők után két pontot hagyott a Jégpalotában. Mindezek mellett a csapat játéka is azt mutatja: lehetséges sokat tanulva közelebb zárkózni a mezőny erősebbjeihez.

Az ellenpélda és a Vasas reményeinek második oka, hogy az ellenfél a Hokiklub Budapest lesz. Ha van verhető csapat a mezőnyben a piros-kékek számára, akkor a HKB mindenképpen az. Annál inkább, mert a Tüskecsarnokban, hosszabbítást követően már sikerült is győzniük. Bár a visszavágó a Hokiklubé lett a Jégpalotában, mindkét meccs azt igazolta, hogy nem feltétlenül erősebbek a Vasasnál a juharlevelesek. Akik szereplése – a 18 éves Szécsi Patrik játékát leszámítva, aki legutóbb a hét gólját is meglőtte – talán a legnagyobb csalódása a szezonnak. Bár gyakorta halljuk, hogy fiatal csapatról van szó, ez nem teljesen igaz, hiszen például a DEAC keretének átlagéletkora is alacsonyabb az övékénél. De nem is annyira tapasztalatlan ez a csapat, hogy olyan nagy szüksége legyen a tanulásra, eddig pályára lépett játékosaik mögött már bőven több mint 2500 Erste és MOL Liga-mérkőzés van, 16 játékosuk legalább 3 szezonban játszott a magyar bázisú bajnokságban, és akkor még nem beszéltünk a légiósok, Satek és Kovar  több mint 550 szlovák extraligás meccséről, valamint utóbbi 100 feletti cseh élvonalbeli találkozójáról – ő ehhez képest még egy gólt sem lőtt –, továbbá Orbán Attila EBEL- és válogatottbeli összecsapásairól. Azonban sem ők, sem a Miskolcról kölcsönkapott játékosok nem igazán tudják húzni a csapatot. Hiába volt nagy titkolózás nyáron a keret tagjai körül, a kellemes meglepetés elmaradt. Hogy ilyen háttérrel miért nem sikerül tartósan jó teljesítményt nyújtani, komolyabb ellenállást kifejteni a mérkőzéseken, azt a szakvezetőknek kell eldönteniük. Akikről ebben a pillanatban azt sem tudjuk, hogy kicsodák. Az utóbbi mérkőzéseket követően rendre Gröschl Tamás nyilatkozik vezetőedzőként, Dusan Kapusta lényegében eltűnt, ám ha volt is váltás, arról semmilyen fórumon nem kommunikált semmit a klub, mi legalábbis nem találtunk ilyen információt. Egy szó, mint száz, nagyon komoly metamorfózison kellene átmennie a klubnak hátralevő fordulók alatt ahhoz, hogy a bajnokság üdítő színfoltjának lehessen nevezni. A pozitívumok felmutatásában ugyanakkor fontos lépés lehetne a Vasas elleni mérkőzésük.

VAS-KMH_20181015-900

Schiller-Vasas HC–Hokiklub Budapest 5-3

   

Harmincadik mérkőzésén megszerezte első rendes játékidős győzelmét a Schiller-Vasas HC.

Ami késett, nem múlt, a szezon során folyamatosan a fejlődés jeleit mutató piros-kékek hárompontos sikert arattak az Erste Ligában. A Vasas saját pályáján fogadta a Hokiklub Budapestet, és miként az idény során, úgy ezen a találkozón is folyamatosan fejlődött a játéka, pontosabban az eredményessége. Az első harmad ugyanis egyáltalán nem úgy sikerült a hazaiaknak, ahogyan azt elképzelték, hiszen Szűcs és Satek révén meglépett a Hokiklub Budapest, és csak az utolsó percben szépített Gágyor, így 1-2-nél jöhetett az első szünet. A második periódusban egy-egy találatot értek el a csapatok, előbb Lakatos növelte ismét a különbséget, majd az egyre jobb formában hokizó Turbucz Martin csökkentette, 2-3. Az utolsó húsz perc viszont már egyértelműen Ladányi Balázs fiaié volt, akik az 53. percben 17 másodperc alatt megfordították a meccset. Előbb Schmál Kristóf egyenlített, majd Varga Tamás a vezetést is megszerezte. Az oly régóta várt győzelmet Lőczi biztosította be az 57. percben. A Hokiklub hiába próbálkozott időkéréssel és kapuslehozatallal, innen már nem volt visszaút a juharlevelesek számára. Jellemző adat, hogy ebben a játékrészben 15-6-ra nyerték a kapura lövéseket a piros-kék fiatalok.

Ezzel a sikerrel a Schiller-Vasas HC hátránya a Hokiklub mögött 3 pontra csökkent.

vasas

fotó: Schiller-Vasas HC facebook

A legszebb karácsonyi ajándékot kaptam

   

Ladányi Balázs, a Schiller-Vasas HC vezetőedzője érezte így csapata első rendes játékidős sikere után. Mestermérleg.

Ladányi Balázs vezetőedző, Schiller-Vasas HC: „Két harmadig nagyon hullámzó volt a teljesítményünk, és majdnem megpecsételte a sorsunkat, hogy sok emberelőnyt adtunk az ellenfelünknek, amit az nagyon jól ki is használt. Öt gólt lőni 5 az 5 elleni szituációban, ez azt mondatja velem, hogy 5 az 5 ellen kell játszanunk, mert ahogy emberelőnybe vagy -hátrányba kerülünk, valami felborul nálunk. A csapattól a legszebb karácsonyi ajándékot kaptam, és le is fogom róni a tartozásomat feléjük ezért.”

Gröschl Tamás másodedző, Hokiklub Budapest: „Az első két harmadban sem feltétlenül azt csináltuk, ami szükséges lett volna ahhoz, hogy hatékonyak legyünk. Adtunk két olyan gólt, ami kevesebb munkából adódott, mint amit el kellett volna végeznünk, ez megbosszulta magát. Ezt a meccset nem a végén veszítettük el, hanem a két szépítő gól miatt az első és a második harmadban. Három gólt kaptunk aztán zsinórban, ami benne van a pakliban. Egy olyan meccset engedtünk ki a kezünkből, amiről talán azt gondoltuk, hogy már megvan.”

Erste Liga, Vasas Jégcentrum, 200 néző. Játékvezetők: Kormos, Kormos, Mokrai, Sipos.
Koitmaa: 87,5% (Tóth)
K
Hajek: 86,8% (Gadácsi)
Bukor, Seregély, Szlama, Bödök, Schmál
1
Lakatos, Szécsi, Petres, Sátek, Szappanos
Tornyai, Surányi, Lőczi, Varga, Turbucz
2
Lévai, Orbán, Egyed, Godó, Szűcs
Bálint, Inglis, Rózsa, Kreisz, Gágyor
3
Vajda, Csíki, Köllő, Izsák, Albert
Farkas, Kováts, Székely-Mádai, Szlépka, Czakó
4
Bernáth, Jancsó, Berendi, Szopos, Németh
Ladányi Balázs, Székely Csaba
E
Kapusta Dusan, Gröschl Tamás
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 12:58 HKB PP Szűcs Godó Egyed
0-2 16:10 HKB PP Sátek Szappanos
1-2 19:22 VAS Gágyor Kreisz
1-3 36:08 HKB PP Lakatos Sátek Petres
2-3 36:24 VAS Turbucz Bálint Lőczi
3-3 52:23 VAS Schmál Bödök Szlama
4-3 52:40 VAS Varga Turbucz Seregély
5-3 56:22 VAS Lőczi
38 Kapura lövések száma 24
10 Kiállításpercek 10

A Vasas első 3 pontos győzelme videón

 

Cimkék: , , , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 2-1VÉGE
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 4-2VÉGE
VB 16:00 HUNJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 1-6VÉGE
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 6-1VÉGE
VB 16:00 HUNKOR 6-2VÉGE
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 4-3 HVÉGE
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM VÉGE
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR INFO
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA INFO
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 
VB 16:00 ITAKOR 
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum