A Fradi matematikailag is felsőházassá válhat

   

Ehhez semm mást nem kell tennie az FTC-Telekomnak, mint pontot szerezni a Fehérvári Titánoktól idegenben.

Remek formában vannak a fehérvári fiatalok, akik utolsó hat Erste Liga-mérkőzésükből ötöt megnyertek, és a hatodikon is szereztek pontot. Igaz, a nemzetközi szünet óta a három legkönnyebben megoldható feladat – a Vienna, a KMH és a Vasas – várt rájuk. De ne becsüljük le ezeket a sikereket sem, egyre kevésbé magától értetődő bárkit is könnyen elintézni, amiről a Debrecen és a Dunaújváros is sokat tudna mesélni. Kiss Dávid tanítványai hol könnyebben, hol nehezebben teljesítették ezeket a feladatokat, a hárommeccses felvezetés után viszont ezúttal az egyik legnehezebb ellenfél, az FTC-Telekom érkezik hozzájuk.

Az Erste Liga elmúlt játéknapjai véglegesen döntöttek három csapat sorsáról. A Vienna, a Hokiklub Budapest és a Vasas már matematikailag sem lehet a felsőház tagja. Ez nem olyan nagy meglepetés, az viszont igen, hogy az első öt helyezettet követő három csapat, a Gyergyó, a Dunaújváros és a Titánok közül jelenleg a fehérváriak veszítették a legkevesebb pontot. Ha nyernének, előzhetnének, pontszámban is elhagynák az Acélbikákat.

Ráadásul egy hárompontos fehérvári győzelem egyben azt is jelentené, hogy a Ferencváros még nem kerülne – első csapatként – biztosan az Erste Liga felsőházába. A Fradinak jelenleg 72 pontja van, és csak a Csíkszereda, a Brassó, a Debrecen, az UTE és a Titánok tudhat ennél többet gyűjteni. Ha a fehérvári fiatalok minden hátralevő meccsüket megnyernék, és a Fradi pontot sem szerezne, akkor 73 ponttal éppen becsúszhatnának eléjük. Megfordítva: ha a zöld-fehérek akár csak egyetlen pontot is szereznek vasárnap este, akkor karácsonyi ajándékként a biztos felsőházi tagságot is a fenyőfa alá rakhatnák.

Van tehát miért hajtania mind a két csapatnak az Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnokban. Az FTC-Telekom ráadásul egy nagyon értékes skalppal érkezik, a hokiderbin biztosan győzte le az újpestieket. Nem akárhogy, hiszen a kapura lövéseket is nagyon megnyerte, 47-21-re. Ilyen dominanciát az UTE ellen senki más nem tudott eddig kialakítani. Hogy ne legyenek elbizakodottak a ferencvárosiak, arról persze épp a Titánok gondoskodtak a közelmúltban, kettejük legutóbbi csatáján vízipóló-eredmény született, végül büntetőkkel a Fradi győzött 8-7-re.

TIT-FTC_20181116-7-900

fotó: Fehérvári Titánok, Soós Attila

Fehérvári Titánok–FTC-Telekom 1-6

   

A listavezető Ferencváros székesfehérvári sikerével már matematikailag is biztos résztvevője a felsőháznak az Erste Liga-középszakaszban.

Az első játékrész nagy csatát és szoros eredményt hozott, és mindössze egy gól született ekkor, azt Nagy Gergő, a zöld-fehérek csapatkapitánya szerezte a kilencedik percben, a vendégek első emberelőnyéből. A második menetben kinyílt az olló, Switzer és Karmeniemi révén három góllal elment a favorit, majd bár Bennettnek hála közelebb kerültek ellenfelükhöz  a hazaiak, Perrier újabb találatával 1-4-nél mehettek pihenni a csapatok. Az utolsó felvonásban már csak az FTC-Telekom volt eredményes – előbb Tóth Adrián iratkozott fel a táblára, majd Perrier duplázott –, így 1-6-nál ért véget a történet. A Ferencváros előnye 5 pontra nőtt a táblázat élén az őt üldöző Sportklub előtt egyfelől, másfelől míg már akkor sem csúszhatna ki az első ötből, ha mind a 9 további mérkőzését pont nélkül veszítené el, tehát a felsőházban tölti majd a középszakaszt. Egyébként jégkorongban ugyan bármi megtörténhet, ez ilyen sport, de arra akár mérget is vehetnénk, hogy a zöld-fehéreket a sorozatos vereségek veszélye nem fenyegeti.

titftc

fotó: Soós Attila/Fehérvári Titánok

A lelkesedésünk egyáltalán nem működött

   

Vezetőedzők a Fehérvári Titánok–FTC-Telekom mérkőzésről.

Kiss Dávid, Fehérvári Titánok: “Rég láttam magunkat ilyen formában, a lelkesedésünk és a küzdeni tudásunk pedig egyáltalán nem működött. Túlságosan tiszteltük az ellenfelet, és ahelyett, hogy megpróbáltunk volna küzdeni, és emelt fővel elveszíteni a mérkőzést, megalázkodva játszottunk. Ennek most három pont látta a kárát, és remélem, hogy most lesz idejük a játékosoknak egy kicsit feltöltődni a családjuk körében, és ezt a mérkőzést elfelejteni, hogy a következő összecsapáson koncentráltak tudjanak lenni.”

Fodor Szabolcs, FTC-Telekom: “Az első és a második harmad után nem éreztem könnyűnek a meccset. A lövéseket nézve majdnem egálban voltunk két harmad után. Úgy gondolom, ennél jobban is tudunk játszani, ami miatt megnyerhettük ezt a meccset, az a speciális egységeink játéka, hiszen az tökéletesen működött. Száz százalékot mutattunk előnyben és hátrányban is, most ez volt a két csapat közötti különbség.”

Erste Liga, Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnok, 350 néző. Játékvezetők: Kókai, Kókai, Galsi, Árkovics.
Kornakker: 83,8% (Gyenes)
K
Arany: 97,1% (Pleszkán)
Beukeboom, Láday, Lewis, Péter, Kiss P.
1
Rantanen, Karmeniemi, Walls, Nagy G., Tóth G.
Reiter, Szabó B., Madácsi, Mihály, Bennett
2
Perrier, Boros, Fitzgerald M., Tóth A., Switzer
Kiss R., Vas, Hamvai, Császár, Mazzag
3
Hegyi, Sarcia, Farkas, Roczanov, Tóth Richárd
Imre, Sándor, Kovács, Almási, Búzás
4
Lengyel, Pozsár, Tóth Renátó
Kiss Dávid
E
Fodor Szabolcs, Hennely Yul
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 08:26 FTC PP Nagy G. Switzer
0-2 24:37 FTC Switzer
0-3 26:31 FTC Karmeniemi Roczanov Tóth Richárd
1-3 33:53 FHA Bennett Mihály Sándor
1-4 36:37 FTC Perrier Tóth Richárd
1-5 50:06 FTC PP Tóth A. Fitzgerald M. Perrier
1-6 51:41 FTC Perrier Roczanov
34 Kapura lövések száma 37
4 Kiállításpercek 16

A Titánok–FTC összefoglalója

 

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 2-1VÉGE
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 4-2VÉGE
VB 16:00 HUNJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 1-6VÉGE
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 6-1VÉGE
VB 16:00 HUNKOR 6-2VÉGE
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 4-3 HVÉGE
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM VÉGE
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR INFO
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA INFO
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 
VB 16:00 HUNSLO 
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum