Tapadnának a Titánok az előttük állókra

   

A fehérváriak a Hokiklub Budapesthez látogatnak, és ha nyernek, szorossá teszik a versenyt az alsóház élén.

A Fehérvári Titánoknak 27 meccs után 34 pontjuk van, amivel a liga 8. helyén állnak. Lefelé biztonságban vannak, a Vienna Capitals II két meccsel többet játszva is 11 pontos lemaradásban van hozzájuk képest. Mindez lehetővé teszi számukra, hogy előre is tekintsenek. A helyzet több mint biztató számukra, a Dunaújváros mindössze 4 ponttal előzi őket, ráadásul egy meccsel többet játszottak az Acélbikák. De a hetedik hely sincs elérhetetlen távolságban, a gyergyóiak 10 ponttal vannak előrébb, miközben ők a 31. találkozójukon is túl vannak már. Ráadásul kifejezetten jó formában utaznak a Tüskecsarnokba Kiss Dávid tanítványai, háromszor nyertek egymás után, a Gyergyó, a Vienna és a Schiller-Vasas HC ellen. Ha hozzávesszük, hogy eggyel korábban 8-7-re kaptak ki szétlövésben a végső győzelemre is esélyes Fraditól, a szintén az első négy között szereplő DEAC-ot pedig 4-2 arányban múlták felül, akkor elmondható, a fiatal vezetőedző keze alatt egyre markánsabb játékot mutat a csapat, amivel bárki ellen veszélyes lehet.

tithkb
Fotó: Soós Attila (Fehérvári Titánok)

Ezzel együtt a Hokiklub Budapest kisebbfajta mumus a számukra. A fehérvári szezonnyitón hosszabbításban nyertek ellenük 2-1-re. Két héttel később ugyan bosszút álltak, amikor 3-1-es győzelmet arattak idegenben, de október végén hazai pályán kikaptak 5-2-re.

Összességében gólgazdag meccseket játszik a ligaújonc HKB, de ennek aligha örül a szakvezetés, hiszen többnyire ők kapják a találatokat. Az eddig lejátszott 28 meccs alkalmával összesen 140-szer rezdült meg a hálójuk, ami átlagosan kereken öt gólt jelent. Ezzel szemben ők kevesebb mint feleennyiszer voltak eredményesek, 2,3-at lőnek. Jól mutatja a fehérváriak összeszedettebb teljesítményét, hogy jóval kevesebbet kapnak és jóval többet lőnek, a gólkülönbségük mutatója mínusz kettőn áll, míg a HKB-nál ugyanez a szám mínusz 76. A papírforma alapján tehát a vendégek győzelme a valószínűbb, azonban a két csapat egymás elleni eredményei azt mutatják, hogy csak teljes koncentráció mellett van esélye a Fejér megyei csapatnak a sikerre. Ha így lesz, közelebb kerülnének a Gyergyóhoz és a DAB-hoz – bár utóbbi is a 3 pont reményében fogadja ma a Vienna-farmot –, háromcsapatossá téve az alsóház élén a versenyt.

Hokiklub Budapest–Fehérvári Titánok 4-6

   

A székesfehérváriak a harmadik harmad elején lőtt 3 góljuknak köszönhetően elvitték a 3 pontot a Tüskecsarnokból.

A hazaiak kapujában Hajek Márk, míg a vendégeknél Gyenes Dávid kapott lehetőséget. Az első harmad derekán két góllal meglépett a Hokiklub Budapest: előbb Szappanos Dávid ugorhatott ki és értékesítette a szólóját, aztán Albert Timor lövését hiába védte a Titánok kapusa, a kipattanót Szécsi Patrik belőtte. Négy perccel később szépítettek a vendégek, megnyomtak egy cserét, ami Hamvai Szilárd góljával zárult. A 24. percben emberleőnyben egyenlítettek a fehérváriak, Reiter Attila visszapasszát Brock Beukeboom bombázta be. Sokáig döntetlenre állt a meccs, aztán a harmadik játékrész elején beindultak a Titánok: alig több mint 4 perc alatt 3-szor is eredményesek voltak, Mark Bennett és Péter Mihály Ákos 5 az 5 elleni játék során született találata között Péter Andor is betalált előnyben. A HKB 5-2-es hátránynál időt kért, ez bejött, Szécsi Patrik és Lakatos Levente révén egygólosra csökkentették a különbséget. Az egyenlítés nem jött össze a fővárosiaknak, hiába korcsolyázott le Hajek, Mihály Ákos egy üres kapus góllal beállította a 6-4-es végeredményt.

Arra sem volt idő, hogy a kapusunk bemelegedjen

 

A Hokiklub–Titánok mérkőzést követő nyilatkozatok.

Gröschl Tamás másodedző, Hokiklub Budapest: „Az első harmadban sikerült vezetést szerezni, elég sok követ mozgattunk meg azért, hogy ez így legyen, jól dolgoztunk. A második harmadban viszont lehetőséget adtunk az ellenfélnek, hogy felzárkózzon. Nyolc perc kiállítás sok volt, a kulcsjátékosoknak kellett a jégen lenniük. A harmadik harmad rosszul kezdődött, de tetszett, hogy vissza tudtunk jönni a meccsbe, nyomást helyeztünk rájuk.”

Kiss Dávid vezetőedző, Fehérvári Titánok: „Egyből lehetőséghez jutott az ellenfelünk, amit értékesíteni is tudott, arra sem volt időnk, hogy a kapusunk bemelegedjen, egy védelmi hibából el tudott menni a Hokiklub. Gyorsan kaptunk még egy gólt, ráadásul egy olyan szituációból, amit előtte otthon megnéztünk videón, és megbeszéltünk, mégsem sikerült kijavítani ezt a hibát. Nem dolgoztunk rendesen, ezért azt kértem a srácoktól, hogy feszesebben zárjanak a kapunk előtt. Kemény munkával visszajöttünk a hátrányból, majd felépítettünk egy háromgólos előnyt, amit ismét majdnem kiengedtünk a kezünkből. Úgy gondolom, ennek az oka fejben keresendő, ekkora különbségnél elhiszik a játékosok, hogy megvan a meccs, és nem szándékosan, de hagyják az ellenfelet érvényesülni. A mutatott játékkal nem voltam elégedett, de fontos három pontot szereztünk, most ez a lényeg, a hibák kijavításán pedig folyamatosan dolgozunk tovább.”

Erste Liga, Tüskecsarnok, 0 néző. Játékvezetők: Kormos, Kormos, Kis-király, Mokrai.
Hajek: 88,6% (Kiss B.)
K
Gyenes: 88,6% (Adorján)
Lévai, Orbán, Petres, Sátek, Szappanos
1
Beukeboom, Vas, Lewis, Mihály, Péter
Csíki, Jancsó, Egyed, Horváth B. D., Szűcs
2
Reiter, Sándor, Madácsi, Dézsi, Bennett
Lakatos, Szécsi, Köllő, Izsák, Albert
3
Kiss R., Szabó B., Hamvai, Császár, Mazzag
Vajda, Bernáth, Berendi, Szopos, Németh
4
Imre, Erdély, Kovács, Almási, Búzás
Gröschl Tamás, Mega Stefan
E
Kiss Dávid
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 06:26 HKB Szappanos Sátek Jancsó
2-0 10:55 HKB Szécsi Albert
2-1 13:49 FHA Hamvai Mazzag Császár
2-2 23:38 FHA PP Beukeboom Reiter
2-3 41:42 FHA Bennett Dézsi
2-4 44:44 FHA PP Péter Vas Császár
2-5 45:56 FHA Mihály Lewis Sándor
3-5 48:27 HKB Szécsi Köllő
4-5 49:44 HKB PP Petres Orbán Sátek
4-6 58:29 FHA EN Mihály Bennett Imre
35 Kapura lövések száma 44
12 Kiállításpercek 8

Hét gólja esélyes szólót produkált Szécsi Patrik

 

A Hokiklub Budapest–Fehérvári Titánok összecsapás találatai videón.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 2-1VÉGE
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 4-2VÉGE
VB 16:00 HUNJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 1-6VÉGE
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR 
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA 
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 
VB 16:00 HUNSLO 
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum