A Jegesmedvék szeretnék végre elkapni a MAC-ot

   

Noha jobban állnak az Extraligában a miskolciak, a másik magyar csapattal még nem bírtak. Péntek este harmadszor is nekifutnak.

A két csapat negyedik éve tartó közös története kétségkívül bővelkedik a fordulatokban. Az első szakaszt egyértelműen a miskolciak uralták, a 2015/16-os magyar bázisú nemzetközi bajnokságot úgy nyerték meg, hogy a szezon tíz mérkőzéséből tizet behúztak – néhányat csak túlórában, ám a győzelem mindenhogyan győzelem –, vagyis a döntőt is söpréssel nyerték. Másodjára zárulni látszott az olló, a kupát például a borsodi megyeszékhelyen nyerte meg a MAC, ám a bajnoki fináléban megint egyértelmű Jegesmedvék-siker született. Tavaly azonban fordult a kocka. Bár az alapszakaszban 4-ből 3-szor nyertek a piros-fehérek, a középszakaszban mindkét csata végén a kékek örülhettek, akik aztán a döntőt 4-1-es összesítéssel abszolválták, elhódítva történetük első Erste Liga-bajnoki címét.

Ez a tendencia eddig folytatódott a szlovák Extraligában is. Az első alkalommal, október 12-én hosszabbításban kerekedtek ellenfelük fölé Majoross Gergely tanítványai idegenben, majd másodjára novemberben mind a három pontot behúzták hazai jégen, egy hihetetlenül izgalmas végjátékot követően. A párharcban eddig kiosztott 6 pontból tehát 5-öt ők tettek el. Ehhez képest a táblázat 8. helyén álló DVTK Jegesmedvék előnye a 10. MAC Újbudához képest nem kevesebb, mint 10 pont. A harmadik teljes kör zárásakor – még kettő lesz az alapszakaszban – mindkét gárdának égetően nagy szüksége van az újabb sikerekre. Automatikus playoffhelyet csak az első hat hely garantál, ennek elérése egyre kevésbé tűnik könnyen lehetségesnek. A miskolciak fantasztikus győzelmi sorozata is véget ért a héten a közvetlen rivális Trencsén otthonában, míg a MAC a Tüskecsarnokban kapott ki a mögötte álló, 8 meccses vereségszériából érkező HC Detvától. Ebből is kitűnik, hogy még a legjobb tízben maradni sem magától értetődő ebben a rendkívül kompetitív bajnokságban. Márpedig erre van szükség ahhoz, hogy egyik csapatunk számára se érjen véget az idei szezon február 26-án.

“Pénteken harmadszor csapunk össze a DVTK Jegesmedvékkel, most újra idegenbe látogatunk – mondta a MAC hivatalos közösségi oldalán Tokaji Viktor másodedző, aki arra kérte a szurkolókat, hogy utazzanak el minél többen Miskolcra, segítve a csapatot a 3 pont megszerzésében. – Eddig sem volt könnyű ellenük, és most sem lesz az, ráadásul mindig különleges figyelem kíséri ezeket a mérkőzéseket, amelyeket hívhatunk akár kisdöntőknek is. Én azt hiszem, hogy karácsony előtt ez egy igazán különleges esemény lesz mind a két csapat számára.”

“A két csapat összecsapása mindig kiemelt esemény Magyarországon, nem lesz ez másként pénteken sem – fogalmazott Glen Hanlon vezetőedző a Jegesmedvék klubhonlapján. – Izgatottan várjuk a találkozót, és rendkívül motiváltak vagyunk, hiszen a szezon során még nem sikerült legyőznünk az újbudai csapatot. Most a hazai szurkolóink előtt nem lehet más a célunk, mint jó játékkal itthon tartani a három pontot. Fizikálisan mindkét csapat jó állapotban van, ezért az fog dönteni a találkozón, hogy fejben ki lesz az összeszedettebb, és ki koncentrál jobban a kapuk előtt. Bízom benne, hogy sokan lesznek a csarnokban, és abban is, hogy a kilátógató nézők egy karácsony előtti hokiünnepnek lesznek a részesei.”

A mérkőzést a Digi Sport élőben közvetíti.

mismac-201810

Fotó: Teszárovics Zsuzsa (JKB)

DVTK Jegesmedvék–MAC Újbuda 2-0

   

Az utolsó két percben lőtt két góllal nyerték meg a küzdelmes játékot hozó magyar rangadót a miskolciak.

Harmadszor csapott össze a miskolci és az újbudai csapat a szlovák Extraligában, az előző két találkozót a vendégek nyerték. A mérkőzést a házigazdák kezdték agilisabban, az első két és fél percben csak Bálizsnak volt védenivalója. A következő cserékben már a MAC is bemutatkozott Vay Ádámnak, de túljutni nem tudtak rajta. A 4. percben a Miskolc került előnybe, ám a legizgalmasabb pillanatokat Langkow okozta, aki végigkorcsolyázva a pálya nagy részén átfűzte a hazai védőket, de közeli lövését védte a Jegesmedvék kapusa. Ezután gyors egymásutánban két miskolci játékos került a büntetőpadra, így 4 a 3 ellen folytatták a felek, majd 45 másodperc kettős MAC-fór következett, de hiába. Mire minden kiállítás letelt, elérkeztünk a harmad feléhez, de az állás nem változott. Teljes létszámban nem sok időt töltöttek a csapatok a jégen, ám a következő miskolci előny is kimaradt. Sokszor akasztotta meg a támadásokat kisebb-nagyobb hiba mindkét oldalon, így a kapusoknak viszonylag kevés munkájuk volt, amit magabiztosan láttak el.

A második harmad áthúzódó vendégfórral indult, amit nem tudtak igazi veszéllyel megtölteni Majoross Gergely tanítványai. Nagy helyzetek helyett továbbra is csak kiállításokat jegyezhették fel a krónikások, ugyanakkor az előnyös játék mindkét csapat gyenge pontja volt, és ezzel ismét túljutottunk a játékrész felén. A küzdelemre nem lehetett panasz, mindkét oldalon komoly energiákat mozgósítottak, viszont sokat elmond a meccsről, hogy Bálizs és Vay kiugró bravúrok nélkül is tudta őrizni a 0-0-t.

A harmadik játékrészben sem történt nagy változás. A csapatok gyűrték egymást, helyzetek is voltak, viszont továbbra is sok volt a hiba. A 48. percben 20 másodperc alatt kétszer kerültek ziccerbe a hazaiak, előbb Somogyi, majd Milam is tévesztett egy keveset. Váratlanul megélénkült a meccs, a hazaiak jóvoltából, akik az 51. percben egy üres kapus helyzetet is kihagytak. Három perccel a vége előtt 2 az 1 ellen vihették a pakkot a piros-fehérek, Magosi lőtt, fölé ment. Az utolsó előtti percben végül megszerezte a vezetést a házigazda: Galanisz kivárt a ketrec előtt, csak utána passzolt, és Somogyi egy méterről az üres kapuba lőtt (1-0). Az utolsó percre így Bálizst csatár váltotta, amiből Harrison lőtt gólt hat másodperccel a végső dudaszó előtt (2-0).

A DVTK Jegesmedvék először nyertek a MAC ellen a szlovák Extraligában, amivel őrzik pozíciójukat a középmezőnyben, kettejük között immár 13 pont a különbség. A MAC viszont benne maradt a sűrűjében, a 9–12. helyeken viaskodó szlovák csapatok társaságában.

macmis

A MAC vezethetett volna akár három góllal is

   

Vezetőedzők az Extraliga újabb magyar–magyar rangadójáról.

Glen Hanlon, DVTK Jegesmedvék: “Az első harmad nem úgy sikerült, ahogy szerettük volna, ekkor a MAC vezethetett volna akár három góllal is, de Vay jól tartott bennünket. A második harmad már jobb volt, de a harmadikban nyújtottuk a legjobb teljesítményt. Egy gól döntött, ezt üthette volna az ellenfelünk is, de szerencsére mi tettük. Örülök a győzelemnek.”

Majoross Gergely, MAC Újbuda: “Szoros, kiélezett mérkőzés volt, mindkét csapat sok energiát mozgósított. Nagy küzdelem folyt a jégen, sokáig kevés helyzettel, és ha ekkor betalált volna valamelyik fél, más irányt vehetett volna a meccs. A harmadik harmadban a Miskolc több helyzetet dolgozott ki, érezhető volt, hogy egy gól dönt, és ezt most ők ütötték, nekünk pedig nem maradt időnk válaszolni.”

Extraliga, 2018. dec. 21., péntek.
Vay: 100% (Adorján)
K
Bálizs: 97,6% (Rajna)
Crawford, Kiss, Magosi, Vas, Kulmala
1
Pozsgai, Macaulay, Nagy Krisztián, Langkow, Bodó
Szirányi, Slovák, Loiseau, Hajós, Harrison
2
Vokla, Dudas, Klempa, Brown, Dansereau
Gőz, Milam, Miskolczi, Galanisz, Somogyi
3
Negrin, Burt, Odnoga, Pápa, Terbócs
Vojtkó, Ritó, Láda
4
Szabad, Fejes, Kreisz, Majoross, Szigeti
Glen Hanlon
E
Majoross Gergely
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 58:22 MIS Somogyi Galanisz Slovák
2-0 59:54 MIS EN Harrison Loiseau Vay
43 Kapura lövések száma 34
8 Kiállításpercek 10

A Jegesmedvék MAC elleni sikere videón

 

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum