Lenne elszámolnivalója a DAB-nak a Vienna II-vel

   

A bécsi farmcsapat legutóbb valósággal lemészárolta a vergődő újvárosiakat.

Corey Bricknell vezetőedző november harmadik hetében vette át az Acélbikák irányítását elődjeitől, Antti Karhulától és Borbás Gergelytől. A csapat azóta sem lendült át a válságon, hét mérkőzésből mindössze kettőt nyertek meg Azariék. Hazai pályán a Hokiklub Budapest legyőzése mondhatni kötelező feladat volt, a Gyergyó elleni idegenbeli siker azonban már értékesebb három pontot jelentett. Ezeken felül azonban ötször kikaptak: sorrendben a Brassó, a Gyergyó, a Vienna Capitals II, újra a Brassó, majd legutóbb az UTE kapta el őket. A vereségek közül különösen a bécsiek elleni kiütéses katasztrófa jelentett negatív szenzációt, hiszen a tabella alsó feléhez tartozó gárda 11-4-re győzött. Az UTE elleni nulla pont azt is jelenti, hogy szinte bizonyosan lemaradnak a felsőházról. Mert bár a liga egyik legjobb formájában lévő csapatától normális körülmények között ki lehet kapni, ám a DAB jelenlegi helyzetében ez nem volt elfogadható eredmény. Nem véletlenül nyilatkozott Bricknell szokatlanul élesen a mérkőzés után, amikor a megfelelő hozzáállást hiányolta.

dabvic
Fotó: Boda Bence (DAB)

Márpedig erre a Bécs ellen is szükség lenne. A három héttel ezelőtti drámát leszámítva is kemény ellenfél a Capitals II. Az Acélbikákkal kétszer játszottak az alapszakasz első felében, és bár a DAB mindkétszer 3 góllal nyert, azok sem voltak könnyű mérkőzések. Elég annyit mondani, hogy az elsőn Bécsben két harmad után mindössze egy góllal vezettek a vendégek. De Dunaújvárosban a dugó miatt másfél órát az M0-s autópályán veszteglő bécsiek is egyenlíteni tudtak kétszer mínusz kettőről, és csak az utolsó 12 percben dőlt el a pontok sorsa. A Vienna a tavalyi szezonhoz képest előrébb lépett, a liga két magyarországi újoncától magabiztos távolságban van, igaz, a középmezőnyt nincs esélyük utolérni. A DAB 15 ponttal előzi őket, pedig egy meccsel kevesebbet játszott. Az újvárosiak ugyanakkor továbbra is a Gyergyószentmiklós mögött állnak, lemaradásuk hat pont, és három meccsük van tartalékban arra, hogy ezt ledolgozzák. Most következő találkozóik nyomán optimális esetben sor kerülhet a helycserére, hiszen a bécsiek után a Hokiklub Budapest, majd a Fehérvári Titánok következnek számukra.

Azt is látni kell azonban, hogy jelen állapotában nincs könnyű ellenfél az Acélbikák számára. Külön érdekes lesz látni, hogyan működik a taktika pénteken, hiszen Corey Bricknell szinte szóról szóra ugyanazokat az elvárásokat fogalmazta meg most, mint a bécsi kudarc előtt. Vagyis hamar mélyre kell juttatni a korongot, és sokat kell kapura lőni: „Nagyon fontos, hogy energikusan, okosan jöjjünk ki – fogalmazott. – A legutóbbi meccsünk végén említettem, hogy kiemelkedőnek kell lennünk, ami a legkisebb részletektől indul. Úgy kell játszanunk, ahogy tudjuk, hogy tudunk, ki kell használnunk a bennünk rejlő lehetőségeket. A korongokat mélyre kell juttatnunk, és lehetőség szerint mindent kapura kell lőni. A legfontosabb, hogy rengeteget lőjünk.”

Bécsben ebből nem sok működött, bár a 41 lövés nem volt kevés. De mindenekelőtt a fejekben kell rendet tenni. Bármiféle taktikai elem számon kérésének csak akkor van értelme, ha újra tűzbe jön a csapat.

DAB–Vienna Capitals II 3-5

   

A bécsi farmcsapat az Ausztriában elért sikere után Dunaújvárosban is legyőzte az Acélbikákat.

A mérkőzés első harmadának közepén egy gyors gólváltás zajlott: előbb Németh Péter értékesítette Hernich Jaborník kiváló indítását, majd kereken 1 perccel később Richard Schlögl egyenlített, miután nem tudtak felszabadítani a dunaújvárosiak. A második játékrészt kiválóan indította a DAB, előbb Tóth Gergely büntetett Németh Péter korongszerzése után, míg 28 másodpercre rá Martin Saluga lőtte be közelről Artem Iossafov kapu előtti fonákpasszát. A dunaújvárosiak öröme a 35. percig tartott, amikor is a bécsiek felszabadítottak emberhátrányban, majd olyan zavart okoztak a hazai kapu előtt, amiből Alexander Maxa szépített. A középső felvonás utolsó percében Sascha Bauer egy kontratámadás végén egyenlített. A harmadik húsz percben háromszor is emberelőnyben játszhattak az Acélbikák, de nem éltek a lehetőségekkel, amik megbosszulták magukat. Az 53. percben Timo Hiltunen lövését hiába védte Garbacz Máté, Antal Patrick közelről bekotorta a kipattanót, így a meccs során először a Viena Capitals II vezetett. A bécsiek előnye kitartott a végéig, két és fél perccel a vége előtt Bauer emberelőnyös góljával kialakult az 5-3-as végeredmény.

A DAB a bécsi, 11-4-es veresége után ezúttal hazai jégen maradt alul a bécsiekkel szemben. Az Acélbikák vasárnap a Hokiklub Budapest otthonában javíthatnak, míg az osztrákok a DEAC-ot fogadják.

dab_vic

Fotó: DAB

Nem szabad ujjal mutogatnunk egymásra

   

Mestermérleg az Acélbikák újabb váratlan veresége után.

Corey Bricknell vezetőedző, DAB: “Irányítottuk a játékot, aztán elkövettünk egy hibát, és az ellenfél gólt lőtt – ez többször is megtörtént ezen az estén. Ha mértük volna az időt, hogy kinél volt többet a korong, úgy gondolom, az egész mérkőzésen nálunk. Nem használjuk ki a lehetőségeinket, többet lövünk, mint az ellenfelek, de hiába. Nem szabad ujjal mutogatnunk egymásra ebben a helyzetben, mindenkinek saját magába kell néznie, és holnap újra itt lennie a csarnokban, és még keményebben dolgoznia, mint eddig.”

Johan Sjöquist másodedző, Vienna Capitals II: “Óriásit harcoltak a fiúk, nagyon keményen dolgoztak. Akkor sem adtuk fel, amikor kétgólos hátrányba kerültünk, és ennek eredményeként nagyon fontos győzelmet arattunk.”

Erste Liga, Dunaújvárosi Jégcsarnok, 200 néző. Játékvezetők: Halassy, Halassy, Muzsik, Kocsány.
Garbacz: 86,5% (Pinczés B.)
K
Tschrepitsch: 94,5% (Lichtenecker)
Franssila, Léránt, Saluga, Iossafov, Dubek
1
Saari, Satmark, Antal, Schlögl, Hiltunen
Erdélyi, Hüffner, Tóth, Nagy M., Azari
2
Piff, Hedberg, Ranftl, Maurer, Maxa
Lencsés, Mestyán, Pinczés O., Huovinen, Németh
3
Posch, Pallierer, Bauer, Pohl, Kittinger
Jaborník, Török, Makovics
4
Wolf, Hofer, Rohm
Borbás Gergely
E
Sjöquist Johan, Heiskanen Santeri
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 08:01 DAB Németh Jaborník
1-1 09:01 VIC Schlögl
2-1 23:56 DAB Tóth Németh
3-1 24:24 DAB Saluga Iossafov Dubek
3-2 34:40 VIC SH Maxa Bauer Saari
3-3 39:27 VIC Bauer Maxa Kittinger
3-4 52:51 VIC Antal Hiltunen Saari
3-5 57:33 VIC PP Bauer Kittinger Antal
55 Kapura lövések száma 37
16 Kiállításpercek 22

Ilyen gólokkal fordított 1-3-ról a Vienna a DAB ellen

 

Különösen a bécsiek harmadik találata volt szépségdíjas. De persze megmutatjuk mind a 3+5 gólt.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 2-1VÉGE
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 4-2VÉGE
VB 16:00 HUNJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 1-6VÉGE
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR 
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA 
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 
VB 16:00 HUNSLO 
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum