A DEAC még egyszer sem nyert a Fradi ellen

   

Az egyetemi csapat utoljára kaphatja el az alapszakaszban a zöld-fehéreket.

A DEAC feltehetően még nem mondott le a dobogóról, ehhez azonban eggyel nagyobb sebességi fokozatba kell kapcsolnia a nemzetközi szünet után. A debreceniek lendülete ugyanis láthatóan megtört novemberre. A novemberi válogatott torna előttig, november 4-éig 19 mérkőzést játszott a csapat, és mindössze 6 vereséget szedett össze. Kizárólag a közvetlen élmezőny csapatai tudták elkapni Berta Ákosékat, a Fraditól kétszer pontot loptak, a Csíkszeredától kétszer csak egyetlen góllal kaptak ki, miközben egyet nyertek is a Vákárban, és az UTE otthona is elég nehéz terep a mindenkori vendégeknek. November 14-e után azonban nem tudták felvenni ugyanazt a fonalat, kikaptak az UTE-tól, a DAB-tól, a Fehérvártól, sőt még a Vasastól is. Az első 19 meccsen 41 pontot hoztak össze, az azóta lejátszott 9-en csak 13-at. Előbbi közel 2,2 pontot jelent meccsenként, utóbbi 1,4-et.

Nagy baj természetesen nincs, a csapat szinte biztos résztvevője a felsőháznak a középszakaszban, így most már „csak” az extra pontokért megy a harc. Emlékeztetőül: az alapszakasz nyertese 6 ponttal kezdi az oda-visszavágós középszakaszt, a második 3-mal, a harmadik 2-vel, a negyedik 1-gyel, az ötödik nem kap semmit (az alsóházba jutó csapatok kezdő pontjai a helyezések sorrendjében: 6, 4, 2, 1, 0, 0). A pluszpontokért megéri tehát hajtani. A DEAC jelenleg a 4. helyen áll, hátránya szerdai ellenfelével, az FTC-vel szemben 15 pont. A Sportklub 16 egységgel vezet előttük, de ők hárommal több mérkőzést játszottak, a Brassó szintén 3 meccsel többet játszott, a hátrány velük szemben csak 11 pont, de hátrafelé is figyelniük kell, hiszen az UTE vesztett pontok tekintetében jobban áll, mint ők.

ftcdeb
Fotó: fradi.hu

A szerdai rangadónak szimbolikus jelentősége is van a pontokon kívül. A DEAC idén még nem nyert meccset a Fradi ellen: Pesterzsébeten mindkétszer büntetők döntöttek, míg Debrecenben 4-2-re Fodor Szabolcs együttese . Nyilván sokat lendítene a csapat szekerén, ha az alapszakasz hosszú hajráját egy nem akármilyen győzelemmel kezdenék. Ez azonban kőkemény feladat lesz, hiszen bár az FTC-Telekom 19 meccses győzelmi szériáját november 23-án a DAB megszakította, a csapat gyorsan felállt az ilyenkor menetrendszerűen érkező kisebb hullámvölgyből: a Titánok ellen pontot vesztettek ugyan, majd Szeredában is kikaptak egy góllal, de aztán ismét felpörögtek, hazai pályáján intézték el a csúcsformában játszó Brassót, hogy aztán a Schiller-Vasas és a bécsi farm elleni győzelemmel mehessenek pihenőre. HOGYAN LEHET MEGTANULNI KORCSOLYÁZNI http://www.hogyan-kell.com/ otthon

A debreceni találkozó kiváló alkalom lesz arra, hogy a csapat formába lendüljön a pénteki derbi előtt, amely egyben a Vígh Balázs Vándorkupa mérkőzése is lesz (erre már elővételben kaphatók a jegyek). Bármilyen nagy lesz is azonban a presztízs pénteken, bármilyen tragikus alkalomra és nemes céllal emlékeznek is a csapatok, szerdán egyelőre csak az előttük álló feladatra koncentrálhatnak a játékosok, hiszen ha nem így tesznek, azt a DEAC könyörtelenül ki fogja használni. Márpedig a Fradi számára legalább olyan fontos a pontszerzé. Ha sikerülne visszavenni a Sportklubtól az első helyet az alapszakasz végére, azzal jelentős előnyre tehetne szert a többiekkel szemben a középszakaszra.

DEAC–FTC-Telekom 5-3

   

A debreceniek a két pesterzsébeti, túlórás pontszerzésük után a két csapat utolsó alapszakaszbeli meccsén legyőzték a zöld-fehéreket.

A DEAC motiváltan léphetett jégre az FTC-Telekom ellen, ugyanis mindkét szeptemberi, idegenbeli meccsükön pontot szerzett, míg októberben hazai jégen maradt alul 4-2-re. A találkozó elején mindkét csapat kihagyott 1-1 emberelőnyt, aztán gyors gólváltás történt: Brett Switzer hiába juttatta vezetéshez a vendégeket, Salló Barna 13 másodperccel később egyenlített. A középső felvonás elején Marcus Perrier révén újra az FTC-Telekomnál volt az előny, aztán kivédekeztek két hátrányt is a zöld-fehérek. A harmadik harmad közepe fordulatot hozott: másfél perc alatt fordított a DEAC, előbb Jirí Behal, aztán Németh Attila talált be Arany Gergelynek. Az 56. percben Vlagyiszlav Kulesov és Braden Walls 48 másodperc eltéréssel volt eredményes. A végjátékban Arany lekorcsolyázott, hiába, 3 másodperccel a vége előtt Hugo Turcotte egy üres kapus góllal beállította az 5-3-as végeredményt.

A DEAC 5-3-ra nyert, hátránya így is 8 pont a dobogós Brassó mögött, míg az FTC-Telekom még mindig jobban áll vesztett pontok tekintetében, mint az Erste Ligát vezető Sportklub.

FTC-DEB-DSC_0738-900

Fotó: Claus János

Hetényi Zoli nagyon nagyokat fogott

   

Vezetőedzői nyilatkozatok az 5-3-as DEAC–FTC-Telekom rangadó után.

Erste Liga, Debreceni Jégcsarnok, 523 néző. Játékvezetők: Kókai, Kókai, Kövesi, Herczeg.
Hetényi Z.: 92,9% (Nagy P.)
K
Arany: 83,3% (Pleszkán)
Vuorijarvi, Kovács, Turcotte, Izacky, Salló
1
Rantanen, Karmeniemi, Walls, Pavuk, Nagy G.
Behal, Markov, Németh, Kulesov, Berta
2
Perrier, Jászai, Fitzgerald M., Tóth A., Switzer
Hetényi P., Antal, Silló, Molnár, Hári
3
Hegyi, Sarcia, Hardi, Farkas, Tóth Richárd
Erdei, Szokolov, Vincze, Márton
4
Lengyel, Boros, Roczanov, Tóth G., Rafaj
Musial David, Kecskeméti Áron
E
Fodor Szabolcs, Hennely Yul
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 11:23 FTC Switzer Fitzgerald M.
1-1 11:36 DEB Salló Izacky Vuorijarvi
1-2 23:40 FTC Perrier Fitzgerald M. Jászai
2-2 49:46 DEB Behal Turcotte
3-2 51:17 DEB PP Németh Turcotte Hári
4-2 55:03 DEB Kulesov Németh
4-3 55:51 FTC Walls Nagy G. Pavuk
5-3 59:57 DEB EN Turcotte Kovács
24 Kapura lövések száma 42
10 Kiállításpercek 12

Így győzte le a DEAC az FTC-Telekomot

 

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 4-2VÉGE
VB 16:00 HUNJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 1-6VÉGE
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 6-1VÉGE
VB 16:00 HUNKOR 6-2VÉGE
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 4-3 HVÉGE
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 1-2VÉGE
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR 4-3VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA 2-0VÉGE
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 2-3VÉGE
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 3-2 HVÉGE
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 4-2VÉGE
VB 16:00 ITAKOR 8-1VÉGE
VB 19:30 HUNSLO 2-1VÉGE
    • SPORT 2
május 7., kedd
VÁL 19:00 HUNCAN 0-4VÉGE
    • Duna World/M4 Sport+
Partnerünk
Archívum