Három pont kell a DAB-nak az UTE ellen is

   

Az újvárosiaknak most már muszáj nyerniük a rangadókat is, ha nem akarnak végleg lemondani a felsőházi középszakaszról.

Egyformán 27 mérkőzésen van túl a DAB és az UTE, és a hátralévő 13 mérkőzésükön az a tét mindkettejük számára, hogy az alsó- vagy a felsőházban folytatják-e a középszakaszban. A két csapatot jelenleg 14 pont, azaz 5 győzelem választja el egymástól. Mivel a lilák a még éppen felsőházat érő 5. helyen állnak, ezért az Acélbikáknak mindenképpen nyerniük kell este, ha szeretnék megtartani az utolsó esélyt a felsőházi középszakaszra.

Az előjelek nem túl kedvezőek a számukra. Eddig 50% alatt teljesítettek, és az esetleges felsőházhoz sorozatban kellene pontokat elvenniük azoktól a csapatoktól, amelyek az első 5 helyen állnak. Ám épp ebben nagyon gyenge egyelőre a DAB. A Csíkszereda, Ferencváros, Brassó, Debrecen, UTE ötössel szemben eddig lejátszott 15 meccsükön mindössze a pontok ötödét tudták begyűjteni. Az UTE ellen egészen konkrétan egyet sem szereztek még, eddigi két egymás elleni meccsüket a lilák nyerték rendes játékidőben. Még nagyobb baj újvárosi szemszögből, hogy a szezon elejével ellentétben újabban a többiek ellen is hullajtják a pontokat, kikaptak a Gyergyótól, majd fájdalmas és kínos pofonba szaladtak bele Bécsben. A nemzetközi szünet alatt az új szakvezetőnek, Corey Bricknellnek volt alkalma egy kicsit összecsiszolni a csapat játékát. “Izgatottan várom a mérkőzést, hiszen most volt idő a regenerálódásra, a sérülések gyógyulására – mondta minderről a csapathonlapnak nyilatkozva. – Volt egy csapatépítő eseményünk a szünetben, ami mindenkit közelebb hozott egymáshoz. A szakmai munkát tekintve elsősorban a semleges és támadóharmadbeli szituációkat gyakoroltuk. Ahogy mondtam, kíváncsian várom ezt a kihívással felérő találkozót, és tudom, hogy a játékosok is alig várják, hogy jégre lépjenek.” Hogy mennyire sikerült összerázni a csapatot, annak nagyon jó tesztje lesz az UTE elleni rangadó.

DAB-UTE_20181105-IMG_2699-900

fotó: Boda Bence (DAB)

Annál is inkább, mert a liga utolsó 5 körének királyai éppen a lilák. Szilassy Zoltán csapata 5 győzelemmel, 13 ponttal zárta a szünet előtti szakaszt. Kétségtelen, hogy ebben volt három kötelezően megnyerendő mérkőzés is, hiszen a KMH, illetve a Vasas ellen csakis a 3 pont elfogadható egy messzire vágyó gárda számára, de mellette legyőzték a Gyergyót és a Csíkszeredát is. Azon a két mérkőzésen a koreográfia kísértetiesen hasonló volt, az UTE nyomasztó fölényben játszott, ám a helyzetek nem mentek be. Mindkét meccs hosszabbításba csúszott, és ott a lilák nyertek. Éppen ez a két összecsapás mutatja Benk Andrásék sebezhető pontját. Eddig a második legkevesebb gólt kapták, ami az eltérő meccsszámokat is figyelembe véve a harmadik legjobb átlaghoz elég. Mindehhez fegyelmezettség társul, a lilák gyűjtötték a harmadik legkevesebb kiállítást, és ráadásul a legjobbak között vannak a büntetések kivédekezésében is. A hátsó alakzatok stabilitását mutatja, hogy náluk kevesebb lövést senki sem engedett az ellenfeleknek. Ugyanakkor a helyzetkihasználás az egyik legrosszabb a mezőnyben, csakúgy, mint az emberelőnyök gólra váltása. Ebből egy-egy erősebb ellenféllel szemben szoros mérkőzések és bosszantóan eltékozolt pontok következnek A potenciál ugyanakkor megvan a csapatban, de az egy másik kérdés, hogy mindezt érvényre tudják-e juttatni Dunaújvárosban.

Dunaújvárosi Acélbikák–UTE 2-3

   

Az újpestiek nagy lépést tettek a biztos felsőházi szereplés felé a DAB elleni sikerükkel. David Brine gólpasszal mutatkozott be az Erste Ligában.

A vendégeknél a negyedik sorban debütált a Medvescaktól szerződtetett Brine. A mérkőzés elején hiába kerültek emberelőnybe a dunaújvárosiak, nemhogy nem használták ki az előnyt, hanem Kocsis Ferenc emberelőnyös gólt lőtt, melynél Birne adott gólpasszt. A következő találat is speciális játékhelyzetben született, az Oula Uski és Nemes Benjámin páros büntetése alatti 4 a 4 elleni játék alatt Varga Arnold talált be Garbacz Máténak. Az első harmad végén már gólra váltotta a DAB az emberelőnyét: Hüffner Adrián lőtt gólt tavalyi csapattársának, Duschek Dávidnak. A második játékrész elején 4 a 4 ellen jégkorongoztak a felek, amikor Jaakko Turtiainen egyenlített. A következő percekben háromszor is emberelőnyben játszhatott az UTE, a harmadik lehetőséget Kocsis Ferenc váltotta gólra. A hátralévő játékidő csak indulatokat hozott, gólt nem, így az UTE 3-2-re nyert és 11 pontra nőtt az előnye a 6. helyezett Gyergyóval szemben, míg a DAB jelenleg 17 pontra áll a lila-fehérektől.

dabute-201811

Fotó: DAB

Bricknell: Nagyon elegem van a vesztes meccsekből

   

A DAB vezetőedzője kemény hangot ütött meg az UTE elleni 2-3-at követően. Mestermérleg.

Corey Bricknell, Dunaújváros: „Nagyon elegem van a vesztes meccsekből, és abból is, hogy mindig ugyanazokat a kifogásokat hallom. Itt az ideje, hogy felkeljünk és elinduljunk. A meccsen, ha elvesszük az első harmad első 15 percét, akkor szerintem egy jó, vagy inkább átlagos meccset játszottunk. Egy átlagos meccs ennyit ér, nekünk kiemelkedő kell. A kiemelkedő teljesítmény pedig az öltözőben kezdődik, az edzéseken és az edzőteremben. Ha mindezt beletettük volna a ma esti meccsbe, akkor más lett volna a végeredmény, a mi javunkra, ebben biztos vagyok.”

Szilassy Zoltán, UTE: „Azt gondolom, keményebben dolgoztunk ma, mint a Dunaújváros. Volt két felelőtlenül eladott korong, amiből két ajándék gól született. Nagyon tetszett a harmadik harmad, akkor játszottunk a legjobban, szemre is tetszetős játékot produkáltunk. Amivel nagyon elégedett vagyok, hogy mindhárom játékszituációban, előnyben, hátrányban és egyenlő létszám mellett is betaláltunk. Nagyon fontos három ponttal távozunk.”

Erste Liga, Dunaújvárosi Jégcsarnok, 300 néző. Játékvezetők: Juhász, Juhász, Pálkövi, Kedves.
Garbacz: 90,9% (Pinczés B.)
K
Duschek: 94,3% (Sila)
Jaborník, Hruby, Uski, Turtiainen, Nagy M.
1
Huba, Kiss, Sikorcin, Hebar, Ropret
Franssila, Léránt, Saluga, Iossafov, Dubek
2
Rusk, Szaller, Benk, Stefishen, Sági Martin
Erdélyi, Hüffner, Tóth, Németh, Azari
3
Nagy N., Varga, Nemes, Vincze, Csányi
Lencsés, Huovinen, Pinczés O., Török, Makovics
4
Kovács A., Szalma, Brine, Kocsis
Borbás Gergely
E
Szilassy Zoltán, Baróti Zsolt
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 04:41 UTE SH Kocsis Brine
0-2 12:11 UTE Varga Hebar Ropret
1-2 16:48 DAB PP Hüffner Turtiainen
2-2 21:12 DAB Turtiainen
2-3 30:58 UTE PP Kocsis Huba Ropret
35 Kapura lövések száma 33
30 Kiállításpercek 18

Kocsis Ferenc duplája és még három gól

 

David Brine első Erste Liga-pontja igencsak esztétikus volt.

A DAB–UTE Erste Liga-rangadó összefoglalója.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 2-1VÉGE
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 4-2VÉGE
VB 16:00 HUNJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 1-6VÉGE
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR 
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA 
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 
VB 16:00 HUNSLO 
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum