Mit tud egy magyar topjátékos egy svéddel szemben?

   

Az U16-os válogatottra nagyon komoly erőpróba vár Svédországban az év utolsó napjaiban.

A magyar U16-os válogatott először vehet részt a december 27-30. között megrendezésre kerülő Modo Cupon. Mayer Péter szövetségi edző múlt héten háromnapos edzőtábort tartott a bő keretnek, majd kijelölték az utazó csapatot is.

?Nyár óta több összetartásunk, tornánk volt, amelyeken már körvonalazódott a keret összetétele. Folyamatosan figyeltük a bajnoki teljesítményeket is, és mindezek alapján hívtunk be 4 kapust és 30 mezőnyjátékost. A múlt heti három nap alatt sokrétű munkát végeztünk: volt technikai fejlesztés, a gondolkodás, a reakció gyorsítását célzó feladatok, kis területű és egész pályás játék ? hogy csak pár elemet említsek. Ezek összeállításában segítséget kaptunk Jim Brithéntől, a szövetség fejlesztési igazgatójától. Voltak gyakorlatok, amelyek kifejezetten komoly kihívás elé állították a 14-15 éves srácokat, de látnunk kellett, ki hogyan reagál ezekre, miként alkalmazkodik, hajtja végre őket.?

A keretszűkítés megtörtént, a 2 kapus, a 17 mezőnyjátékos és a stáb december 26-án utazik el Svédországba. ?Ezen a tornán korábban még nem vett részt magyar csapat, most is Jim Brithén kapcsolatrendszere révén kaptunk meghívást. Ez egy régóta kitűnően működő skandináv rendszerű mérkőzéssorozat Örnsköldsvikben, elég speciális szabályokkal. A mérkőzések 2×20 percesek, és egy nap akár 2-3 meccsen is jégre lépnek a csapatok. A keret mostani létszámát is ehhez igazítottuk, hiszen a többi csapat is bő három sorral áll ki, így a feltételek azonosak, és az összehasonlítás sokkal reálisabb.?

A debütálás a tornán új impulzust jelenthet a magyar játékosoknak. ?A svéd és egyáltalán a skandináv hoki egyértelműen a sportág elitjét képviseli. Nagyon nagy lehetőség ez a számunkra, hiszen egy eddig jobbára ismeretlen játékszínvonallal szembesülhetnek a hokisaink. Az is más, ha a mi szintünkhöz közelebb álló szlovén, osztrák, olasz csapatokkal játszunk, ám most megtudhatjuk, mire képes egy U16-os magyar topjátékos egy olyan svéddel szemben, akit lehet, hogy egy-két év múlva már az NHL-be draftolnak. A magyar hoki utánpótlásszinten is eljutott oda, hogy nagyobb kihívások elé állítható. Elég azt látni, hogy például az U20-as válogatott nagyon közel állt a feljutáshoz a divízió 1/A-ba, az U18-as pedig történelmi győzelmet aratott egy éles szlovák nemzeti csapat ellen, és mindez csak az elmúlt néhány nap történése. A mi feladatunk a hó végi tornán az lesz, hogy felmérjük, a következő korosztály hol áll a legfelsőbb szinthez képest, és meg tudjuk szabni a további teendőket.?

mayer

fotó: MJSZ

A magyar U16-os válogatott kerete az örnsköldsviki tornára:

Név

Klub

Kapusok

Antek Tamás IF Troja/Ljungby (SWE)
Oláh Dávid MAC

Hátvédek

Deák Márton Ifj. Ocskay Gábor JA
Fülöp Bence MAC
Horváth Donát MAC
Molnár Gergő Ifj. Ocskay Gábor JA
Révász Botond UTE
Sándor Bence Debreceni HK
Szabó Kornél Debreceni HK

Csatárok

Alapi Márton Ifj. Ocskay Gábor JA
Bartók András Debreceni HK
Dobos Mihály Bendegúz Pesterzsébeti HC
Fekete Alex Ifj. Ocskay Gábor JA
Jábor Bendegúz Ifj. Ocskay Gábor JA
Lászlóffy Botond UTE
Nyergesi Dominik MAC
Tamási László Viikingit Helsinki (FIN)
Tóth Tamás DVTK Jegesmedvék
Varga Balázs PoKLi Kouvola (FIN)

Az U16-os válogatott stábja:

Szövetségi edző: Mayer Péter
Edzők: Ondrejcík Rastislav, Revák Zoltán
Kapusedző: Máthé Csaba
Felszerelésmenedzser: Balázsi László
Fizioterapeuta: Orosz Dávid
Csapatvezető: Kramer Ádám

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum