Papp Kristóf győztes gólokat lőtt a USHL-ben

 

A 17 éves juniorválogatott csatár egyre inkább belenő a bivalyerős ligába. Utánpótlás-légióskörkép a nagyvilágból.

Papp Kristóf újabb gólokat szerzett a USHL-ben. A Madison Capitols a Dubuque Fighting Saints vendége volt, és a 17 éves magyar csatár találatával sikerült 2-1-re győznie. Bár a Youngstown Phantoms ellen elsőre nem sikerült a pontszerzés (2-4), egy nappal később visszavágott a Capitols, ekkor is 2-1-re győztek, és ezúttal is Papp Kristóf lőtte a győztes találatot. Sikerei ellenére a Madison továbbra is utolsó a keleti konferenciában. Az U20-as vb-válogatottba is behívott támadó viszont már 3+2-nél tart.

A svájci Elite A-ban szereplő GCK Lions előbb hazai pályán 4-2-es vereséget szenvedett az Ambri-Piottától, majd gólzáporos győzelmeket aratott: a Lausanne-t 6-0-ra, a Gottéront 9-3-ra verték. Révész Marcell az első találkozón gólt ütött, a másodikon asszisztos volt. A játékos 20 meccset követően 12 pontos.

Falus Ádám ezúttal az Elite B-s testvércsapatnál, a ZSC Lionsnál szerepelt. A Chur 1-0-ra győzött náluk, majd Baselben szétlövéseket követően született 3-2-es vereség. Falus a második meccsen gólt szerzett. A ZSC Lions hatodik az Elite B-ben.

A másik magyar érdekeltségű Elite A-s klub, az SCL Young TIgers 9-0-ra verte a Gottéront, majd 6-3-ra a Luganót. Kovács Dávid mindkét mérkőzést végigvédte, az elsőn shutoutot ért el. A jnuiorválogatott kapusának gólátlaga 2,51-ra javult. Az SCL Young Tigers a második, a GCK Lions a nyolcadik a bajnokságban.

Ortenszky Tamás tovább remekel az eggyel fiatalabb korosztálynál, a Novizen Elite bajnokságban. A Biel-Bienne a Genéve-öt idegenben 3-1-re, a Valais-t otthon 8-2-re verte. Ortenszky a Valais ellen emberhátrányból volt eredményes, védő létére ez már a hetedik gólja volt a szezonban. A Biel felkapaszkodott a liga negyedik helyére.

A német DNL-ben az Augsburg a Kölnnel vívott két összecsapást, az elsőt a vendég Haie behúzta 6-5-re, a másodikon viszont 5-3-as eredménnyel otthon tartotta a pontokat az augsburgi klub. Az első meccsen Péter Donát két gólt lőtt, a győzelmet 1+1-gyel segítette. Szűcs Ádám az elsőn játszott, pontot nem szerzett. Péter 21 meccset követően 26 pontnál jár.

A másik magyar érdekeltségű német klub, az Eisbären Berlin is felemás hétvégét zárt, a Landshutot előbb 6-1-re verték, majd 6-2-re kikaptak tőlük. Kánya Tamás az első találkozón gólpasszos volt. A Berlin a negyedik, az Augsburg a hatodik a tabellán.

Magyaros rangadóra kerülhetett volna sor a svéd U20 Elit keleti divíziójában, ám a Vallentuna nem nevezte a mérkőzésre Galló Olivért. A vendég Wings csapatában Kemény Patrik viszont jégre lépett, a találkozó 1-1-es döntetlent követően hosszabbításban dőlt el a Wings javára. Kemény az egyenlítő találatnál gólpasszos volt. Később a Huddingét fogadták immáron hazai környezetben, a 3 pont sorsa itt sem dőlt el a rendes játékidőben, a Huddinge végül szétlövésekkel bizonyult jobbnak, 4-3 lett a vége. Kemény kihagyta a saját rávezetését, 18 meccset követően 10 pontos. A Wings feljött a hetedik helyre, a Vallentuna nyolcadik.

Kozma Dávid a múlt hét folyamán a Boräs U20-as együttesét erősítette. Az U20 Elit déli divíziójában a Vita Hasten vendégei voltak, és szoros csatában 4-2-es győzelmet arattak. Kozma a 4 vendég gólból háromban benne volt, kettőt előkészített, a végén üres kapus találatával beállította a végeredményt. A Boräs az utolsó előtti a csoportban.

Bemutatkozott svéd együttesében Kónya Krisztián. A kiváló csatár még a nyár folyamán szerződött Ausztriából a Wings U18-as együtteséhez, ám jégre most lépett először. A Wings a Flemingsberg otthonában 3-2-re alulmaradt rávezetéseket követően, a Tabyt 3-2-re intézték el otthon. Kónya mindkettőn játszott, saját büntetőjét kihagyta. A Wings a kilencedik, a Fajcsák Tamást foglalkoztató Flemingsberg a tizedik a 12 csapatos tabellán.

Erőltetett menetben 4 meccset játszott a múlt héten a szlovák U18-as ligában a Dukla Trencín. A Liptószentmiklós ellen dupláztak a trencséni fiatalok, 5-2-re és 4-1-re nyertek: Sárdi Máté mindkettőn 1-1 gólt lőtt, a másodikon egy gólpasszt is mellé tett. 1 nap szünetet követően a második helyezett Kassát fogadták otthon, az első ütközet vendég sikerrel végződött (1-4), a másodikat büntetőkkel 5-4-re hozta a Trencsén. A győztes büntető Sárdi nevéhez fűződik. A Dukla Trencín a hatodik helyen áll.

Hibátlan teljesítményt tett le az asztalra Halász Béni, az EBYSL-es Linz kapusa. A Blackwings az Okanagan otthonába látogatott, és gyorsan eldöntötte a találkozót, 2-0 lett a vége. Halász 27 lövést fogott, idén 92,2%-os hatékonysággal véd. A hazaiaknál idén először lehetőséget kapott Kóczán János is. Az Okanagan az ötödik, a Linz a hetedik az EBYSL A csoportjában.

A finn B-Nuorten Metis hármas csoportjában a GrIFK a Kisa-Eagles csarnokába látogatott. A vendégek kapuját Ollári Zsombor védte, 32 lövésből csak két gólt kapott, míg csapattársai négyet lőttek. A GrIFK harmadik a csoportban, Ollári 89,38%-kal véd idén.

Cimkék: ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum