100 százalékos túrára hajt a Brassó

   

A Corona két rangadót is megnyert egymás után, hétfőn tévés meccsen teheti teljessé a sikerszériát a DEAC otthonában.

Utolsó tíz mérkőzéséből kilencet nyert meg Greg Lindqvist csapata, ami bízvást nevezhető kivételes produkciónak. Már előző beharangozónkban is joggal emlékeztünk meg arról, hogy a kék-sárgák szinte észrevétlenül a magyar bázisú nemzetközi liga egyik legerősebb csapatává avanzsáltak, és azóta erre Dunaújvárosban csak ráerősítettek. Az Eszperantó úton egy nagyon erős első harmadnak köszönhetően húzták be a 3 pontot a vendégek, akik már így is sikeresnek minősíthetik a túrájukat, hiszen a DAB előtt az UTE otthonában is simán nyertek. Ha a DEAC-ot is felül bírnák múlni, akkor tökéletesnek mondhatnák a hét végi mérlegüket. Kizárólag erős ellenfelekkel szemben hibátlannak maradni nem akármilyen mutatvány lenne.

Persze az is igaz, hogy nem ihatnak előre a medve bőrére, mert bár a DEAC most nem a legjobb időszakánál tart, és alaposan le is szakadt a dobogósoktól, azért hazai jégen feltétlenül veszélyes ellenfélnek számít. Ezt a Corona stábjánál és játékosainál senki sem tudja jobban, minthogy egyik legfájóbb vereségüket a debreceniekkel szemben szenvedték el még szeptember 21-én, amikor hazai jégen kaptak ki 1-6-ra. Ráadásul a visszavágás sem sikerült, másodjára a Hajdúság fővárosában gólt sem ütöttek, a hazaiak 2-0-ra nyertek október 5-én.

A kérdés most az, hogy a DEAC túl tud-e lendülni a felemás időszakon, amelyben a nemzetközi szünet óta leledzik. Nem mondhatni, hogy kudarcot kudarcra halmoznának Hetényiék, ám ténybeli tény, hogy négy meccsükből csupán egyet nyertek meg – a sereghajtó Schiller-Vasas HC ellenit –, és ezenfelül még 1 pontot szereztek a DAB-bal szembeni hosszabbításos vereségük során. Vasárnap este a Fehérvári Titánok otthonában nem álltak messze a pontszerzésről, a végjátékot azonban elrontották. Ahogyan Kecskeméti Áron másodedző fogalmazott: ”Hajtós meccs volt, egy buta kiállítással rontottuk el a végét és a munkát, amit 55 percen keresztül jól végeztünk.” Nos, ilyen hibákat biztosan nem engedhet meg a DEAC a kiváló formában érkező Corona ellen, amely, mint látható, éppen olyan erős Garrett Clarke nélkül is, mint amilyen vele volt. Vagy talán még erősebb.

bradeac

Fotó: ASC Corona Brassó

DEAC–Brassó 2-3

   

Nem volt könnyű meccse a Coronának, de nyert, és 9 lehetségesből 9 pontot szerezve abszolválta magyarországi túráját.

A mérkőzés elején fölényben játszottak a brassóiak, többször beszorították a debrecenieket. A 9. percben emberelőnybe került a DEAC, ám nemhogy nem használta ki azt, hanem gólt kapott belőle: egy rontott passz után megindult a Corona, Boriszenko Gligának adta a korongot, aki takarásból lőtt, Hetényi Zoltán nem láthatott semmit, 0-1. A találat után erőre kaptak a hazaiak, két kiállítást is kiharcoltak, az 5 a 3 elleni lehetőség során Turcotte bekotorta a korongot, 1-1.

A második játékrész a vendégeké volt, csak másodpercek kellett hozzá, hogy Lidhammar visszavegye a vezetést. A 27. percben ugyanő vollant, munkás gólt ért el, közelről sikerült begyötörni a pakkot a DEAC kapujába, Antal pofonja már későn érkezett. Nemsokára az Erste Ligában ezúttal debütáló, 2001-es születésű Kozma Ferenc lökött bottal palánkra egy brassóit, majd alig egy perccel később Turcotte-nál véltek színészi hajlamokat felfedezni a zebrák egy könyökös után. A kettős hátrányt és a jelentős nyomást kibírta a DEAC, az igazán nagy ziccer már az 5 az 5 elleni játék során adódott, a Hetényi Zoltánon átcsorgó játékszert Hetényi Péter takarította el a gólvonal elől.

A harmadik harmad elejét erősen megnyomta a Debrecen, a szépítő gólja mégis akkor született, amikor kicsit kiszabadult a Corona. Egy rontott lövést követően Kozma passzával szaladt el szólóban Silló, és azonmód túljárt Tőke Zoltán eszén, 2-3, a 17 éves asszisztos tehát pályafutása első pontját is megszerezte első meccsén. Próbálkozott tovább a DEAC, a harmad közepén kihagytak egy előnyt a hazaiak, röviddel utána Lidhammart megint kiküldték, abból sem lett gól. Kimaradt még egy-két hazai helyzet, köztük egy Turcotte-ziccer, időkérésre azonban csak fél perc, kapuslehozatalra néhány másodperc maradt, így a Brassó megcsinálta a 100 százalékos túrát, és tartja a tempót az Erste Liga első két helyezettjével.

brasso

Tényleg jó jégkorongmérkőzést láthattunk

   

Greg Lindqvist (Brassó) és David Musial (Debrecen) vezetőedzők véleménye a DEAC–Corona mérkőzésről.

Erste Liga, Debreceni Jégcsarnok, 486 néző. Játékvezetők: Németh, Németh, Kis-király, Sipos.
Hetényi Z.: 93,2% (Gönczi)
K
Tőke: 95,0% (Polc)
Vuorijarvi, Kovács, Turcotte, Izacky, Salló
1
Peretyagin, Carlson, Tendler, Lidhammar, Gliga
Behal, Markov, Németh, Kulesov, Berta
2
Dorofejev, Boriszenko, Tranca, Péter, Zsók
Hetényi P., Antal, Silló, Molnár D., Hári
3
Bors, Nagy I., Mihály E., Mihály Á., Molnár Zs.
Kozma, Erdei, Vincze, Márton, Szokolov
4
Vasile, Bíró O., Bíró G., Molnár Z., Bíró M.
Musial David, Kecskeméti Áron
E
Lindqvist Greg Kjell
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 08:38 BRA SH Gliga Boriszenko
1-1 13:56 DEB PP2 Turcotte Hetényi P. Kovács
1-2 20:33 BRA Lidhammar Tendler
1-3 26:41 BRA Lidhammar Tendler
2-3 45:00 DEB Silló Kozma
40 Kapura lövések száma 44
24 Kiállításpercek 12

A DEAC–Brassó képei

 

A DEAC–Brassó góljai

 

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum