Megint papírformát próbál borítani a Vasas

   

Pénteken magabiztosan verte a Gyergyó a Capitals II-t, míg a Schiller-Vasas HC igyekszik tanulni a csíkszeredai meccs utolsó harmadában elkövetett hibákból.

A Vákár Lajos Műjégpályán léptek pályára Ladányi Balázs tanítványai pénteken, és az első harmadban nem nézték a papírformát, bátran nekiestek ellenfelüknek. Ez elsőre egy emberhátrányos gólt eredményezett, de aztán átvették a vezetést idegenben is. A második harmadban is működött a meccsterv, a Szereda csak egyenlíteni tudott, a mérkőzés nyílt maradt. A fiatal csapat mentálisan a harmadik harmadra fáradt el, a játékoslegenda vezetőedző megfogalmazásában „az eredményjelzővel voltak elfoglalva” a játék helyett, aminek öt bekapott gól lett a vége. A Gyergyó ellen nem is lehet más a cél, mint megtartva az első két szeredai periódusban mutatott erényeket, a harmadikban elkövetett hibákat sikerüljön kiküszöbölni.

godo

fotó: Schiller-Vasas HC-facebook

Ehhez a gyergyószentmiklósiaknak is lesz néhány szavuk. A ligaújonc a hatodik helyen áll a tabellán, és eltökélt célja, hogy kétpontos előnyét megőrizze a DAB előtt. Nem lesz ez könnyű, hiszen három meccsel többet játszottak, mint az Acélbikák. Első lépésben nyilván  a mögöttük álló csapatokat kell magabiztosan verniük. Pénteken ez sikerült a bécsiekkel szemben, amikor az a Vlagyiszlav Karpusz volt a csapat vezére, aki nemrég érkezett a VHL-ből. Az ereje teljében lévő 22 éves orosz az első sorban kapott helyet, Tománek és Constantin mellett, ehhez méltón első és második Erste Liga-gólját is meglőtte az 5-2-re nyert mérkőzésen. Rájuk tehát célszerű lesz külön is figyelnie a fiatal magyar csapatnak, mert kiváló képességű és nagy lendülettel jégkorongozó támadókról van szó. De az egész csapat jó szériát fut, ha a ligában lenne hónap csapata választás, a gyergyóiak jó eséllyel pályázhatnának a címre, hiszen hét meccsükből hatot megnyertek, igaz, jellemzően gyengébb csapatok ellen, az egyedüli kivételt az UTE elleni győzelem jelentette. Vasárnap ismét mögöttük álló gárdát látnak vendégül, akiket ráadásul három hete Budapesten is simán intéztek el 5-0-ra. Hazai közönségük ezt minimum meg szeretnék ismételni.

Gyergyói HK–Schiller-Vasas HC 3-2

   

A Vasas hatalmasat küzdve megnehezítette a jobb erőkből álló gyergyói csapat dolgát, ám a házigazdák végül behúzták mind a három pontot.

A mérkőzést nagy lendülettel kezdte a hazai csapat, és a 6. percben meg is szerezte a vezetést Péter jóvoltából. A piros-kék fiatalok azonban nem ijedtek meg, jól tartották magukat, és bár a hazaiak többet támadtak, nekik is voltak lehetőségeik. A harmad egyetlen emberelőnyét a Vasas játszhatta, de nem tudtak élni ezzel. A magyar csapat a második játékrészben is bátran és hatékonyan jégkorongozott, a Gyergyó nem tudott tartósan föléjük kerekedni. Szűk egy perccel a harmad vége előtt Bödök révén ki is egyenlítettek a fővárosiak. A harmadik harmadban nagy küzdelem alakult ki a jégen, és 47. percben visszavette a vezetést a gyergyói gárda, miután Vesutkin talált be a Vasas kapujába. Az utolsó percekben felpörögtek az események. Szűk három perccel a vége előtt Bödök duplázott, így ismét kiegyenlített a piros-kék gárda, ám örömük nem tartott sokáig, minthogy 25 másodperccel később Tomanek harmadszor is a házigazdákat jutatta gólelőnyhöz. Már nem volt hátra két perc, amikor Ladányi Balázs levitte kapusát, ám nem sikerült harmadszor is egyenlítenie a piros-kék csapatnak.

gyevas

fotó: Schiller-Vasas HC-facebook

Erste Liga, Gyergyószentmiklós, 1250 néző. Játékvezetők: Csomortani, Csomortani, Péter, Fehér.
Gorjacsevszkih: 92,3% (Ruczuj)
K
Tóth: 92,5% (Koitmaa)
Jezsov, Kozma, Tománek, Csergő, Karpusz
1
Bukor, Inglis, Bödök, Csiki, Schmál
Góga, Ferencz Csibi, Vesutkin, Péter, Vorobjov
2
Tornyai, Surányi, Szlama, Varga, Czakó
Orbán, Nagy, Barabás, Daradics, Constantin
3
Bálint, Seregély, Fliszár, Pápa, Gágyor
Benedek, Ivácson, Elekes Darabont
4
Hegyi, Kováts, Lőczi, Székely-Mádai, Turbucz
Vitali Donika, Novák Václav
E
Ladányi Balázs, Revák Zoltán
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 05:13 GYE Péter Vorobjov Vesutkin
1-1 39:13 VAS Bödök Turbucz Székely-Mádai
2-1 46:13 GYE Vesutkin Kozma Vorobjov
2-2 57:16 VAS Bödök
3-2 57:41 GYE Tománek Karpusz
40 Kapura lövések száma 26
6 Kiállításpercek 4

Vorobjov gólpassza megadta az alaphangot

 

A Gyergyói HK–Schiller-Vasas HC mérkőzés összefoglalója.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA ÉLŐ
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR 
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA 
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 
VB 16:00 HUNSLO 
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum