A Sportklub már túllendült az októberi válságon

   

Az Erste Liga-játéknap legegyoldalúbb meccsének ígérkezik a csíkszeredai, de a Schiller-Vasas HC már bizonyított a Vákárban is.

Egy hosszú és kimerítő utazásokkal teli túra után relatíve könnyebb hétvége vár a Sportklubra, amely pénteken a Vasast, vasárnap a Vienna Capitals II-t fogadja. A múlt hét végét Bécsben kezdték, ahol 5-2-re verték a helyi farmot, vasárnap Fehérváron győztek a Titánok ellen 4-2-re, hétfőn Dunaújvárosban a centerek és első számú kapusa nélkül felálló DAB-ot intézték el 8-2-re, vagyis a pontok 100 százalékával tértek haza.

Ezekhez képest a Vasas elleni pénteki meccs elvben könnyebbnek ígérkezik, hiszen Ladányi Balázs csapata még csak egyszer tudott nyerni 20 mérkőzésen, akkor is hosszabbításban, az utolsó előtti Hokiklub Budapest ellen. Más dimenziót képvisel a Csíkszereda, amely 51 ponttal többet gyűjtött eddig, mint a Vasas, 120 gólt lőttek, 75-öt kaptak, míg a Vasasnál ugyanezek a számok 32 és 91.

A két csapat eddig kétszer játszott egymással, és érdekes módon idegenben tudta jobban megszorongatni ellenfelét a Vasas, 4-1-re nyertek a hazaiak a vártnál lényegesen keményebb mérkőzésen. A budapesti mérkőzés már nem sikerült ennyire jól, tízest kaptak, hármat lőttek a piros-kékek.

A Sportklub négymeccses győzelmi szériát fut, és túllendülni látszik az október végi, novemberi eleji válságán – ami a Brassó elleni 3-8-ba és edzőmenesztésbe torkollott –, ezen a négy meccsen összesen 24 gólt szerzett, ami a szezon eleji támadóformát idézi. „Azon az úton szeretnénk járni, amelyet megkezdtük az elmúlt hétvégén. Mindenféleképpen elsődleges célunk, hogy a pontokat itthon tartsuk, másrészt pedig szeretnénk minél kevesebb gólon tartani az ellenfeleket” – mondta várakozásairól Hozó Levente vezetőedző.

SC Csíkszereda–Schiller-Vasas HC 8-3

   

A kék-pirosak két harmadon át megnehezítették a Sportklub dolgát, aztán a csíkiak a harmadik harmadban 5 gólt lőttek.

A Schiller-Vasas – mely nélkülözte első számú kapusát, az észt Koitmaa-t, Székely Csaba kapusedző ült a padon – kiválóan állt be az SC Csíkszereda elleni meccsbe: az első harmadban 18:11-re megnyerte a kapura lövési mutatót, sőt húsz perc után vezetett is. A 8. percben Sulakov egy emberhátrányos góllal vezetéshez juttatta a hazai együttest, aztán a folytatásban a budapestiek kivédekeztek egy emberhátrányt, majd Gágyor Péter révén egyenlítettek, Bödök Bence pedig fordított. A mérkőzés közepén két és fél perc alatt 3 gól esett, Bíró Tamás egalizáló találata után Székely-Mádai Gergő újra a Vasashoz ragadga az előnyt, hiába, 11 másodpercre rá Panov 3-3- ra módosította az állást. A záró játékrészben hengerelt a Sportklub: a 13. másodpercben Valchar révén újra a hazaiaknál volt az előny, ezt követően pedig Salló, Becze, Györfy és újfent Valchar is betalált Tóth Károly Balázsnak. A felek az 57. percben kiengedhették a feszültséget, amikor Gecse és Tornyai összeverekedtek.

A Sportklub 8-3-ra győzött, vasárnap a Vienna II-vel csap össze, míg a Schiller-Vasas Gyergyószentmiklóson folytatja erdélyi túráját.

sccvas

Fotó: Pál Zoltán (SC Csíkszereda)

Az eredményjelzővel voltak elfoglalva a srácok

   

Vezetőedzők az SC Csíkszereda–Schiller-Vasas HC mérkőzésről.

Hozó Levente, Csíkszeredai Sportklub: “A legfontosabb, hogy a három pontot itthon tartottuk. A három harmadból hiába nyertünk meg kettőt, úgy gondolom, hogy csak a harmadik játékrészben játszottuk azt, amit tudunk.”

Ladányi Balázs, Schiller-Vasas HC: “Két harmadon át nagyon jól játszottunk, jól tartottuk a hazai csapatot. Volt, hogy vezettünk, és talán az önbizalmunk ott tört meg, amikor a harmadik gólunk után nagyon gyorsan megkaptuk az egyenlítő találatot. A harmadik harmadra tudtuk, hogy jönni fognak, és nagy lesz rajtunk a nyomás, de annak ellenére, hogy az első percekben nem ebből kaptuk a gólokat, olyan nagy problémát még nem véltem felfedezni. Mentálisan viszont az eredményjelzővel voltak elfoglalva a srácok, ahelyett, hogy játszottuk volna a saját játékunkat. Ez eredményezte a nagyobb különbséget a végére. Úgy érzem, hogy az első két harmadból lehet építkezni, hiszen amit elterveztünk, szinte mindent megvalósítottunk. Kemények voltunk, nem hagytunk tereket, ez meglátszott a kapuralövési arányon is. A pozitívumokra kell építkeznünk.”

Erste Liga, Vákár Lajos Műjégpálya, 1200 néző. Játékvezetők: Gergely, Gergely, Andre, Rédai.
Onodi: 90,9% (Lundström)
K
Tóth: 80,0% (Székely)
Flinta, Belov, Becze, Valchar, Rokaly N.
1
Bukor, Inglis, Bödök, Csiki, Schmál
Sulakov, Salló, Panov, Mihnov, Részegh T.
2
Tornyai, Surányi, Szlama, Varga, Czakó
Györfy, Gecse, Fodor, Casaneanu, Bíró
3
Bálint, Seregély, Fliszár, Pápa, Gágyor
Bors, Farkas T., Antal, Egyed, Horváth
4
Hegyi, Kováts, Lőczi, Székely-Mádai, Turbucz
Hozó Levente
E
Ladányi Balázs, Revák Zoltán
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 07:11 SCC SH Sulakov Részegh T.
1-1 12:36 VAS Gágyor Pápa Fliszár
1-2 19:03 VAS Bödök Schmál Csiki
2-2 31:10 SCC Bíró Fodor
2-3 33:25 VAS Székely-Mádai Turbucz Seregély
3-3 33:36 SCC Panov Részegh T.
4-3 40:13 SCC Valchar Flinta Belov
5-3 44:10 SCC Salló Valchar Sulakov
6-3 45:33 SCC PP Becze Részegh T. Valchar
7-3 49:43 SCC Györfy Gecse
8-3 57:42 SCC Valchar Becze
40 Kapura lövések száma 33
45 Kiállításpercek 35

A Sportklub–Schiller-Vasas góljai

 

Cimkék: ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum